Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Verbarius (συζήτησησυνεισφορές)

Διαγράψατε μια σελίδα που είχε κάποιες πληροφορίες έστω και μη σημαντικές για εσάς. Νομίζω ότι δεν κάνατε καλά! Επίσης, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν δεκάδες οικισμοί στην ελληνική επικράτεια που περιλαμβάνουν α-κριβώς το ίδιο περιεχόμενο! Έχουν δηλαδή μόνο γεωγραφικά, διοικητικά και πληθυσμικά στοιχεία. Θα πρέπει να διαγραφούν όλα αυτά;

Φιλικά


~~~~

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι μέρος κοινότητας ή αυτόνομος; Αν είναι αυτόνομος, εντάξει να το επαναφέρετε. Από όσα έγραφε νόμιζα ότι ήταν απλός μέρος κοινότητας.

Verbarius (συζήτησησυνεισφορές)

Αφού σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση, να επισημάνω τα εξής: όλες οι τοπικές κοινότητες περιλαμβάνουν έναν ή περισσότερους οικισμούς. Όταν περιλαμβάνουν έναν (1) οικισμό τότε η ονομασία του αυτόνομου οικισμού ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ με εκείνη της κοινότητας οπότε δεν έχει νόημα να γραφεί νέο λήμμα. Όταν όμως συμπεριλαμβάνονται δύο ή περισσότεροι οικισμοί στην τοπική κοινότητα, τότε υπάρχει νόημα να γραφούν ξεχωριστά λήμματα, έστω για τυπικούς λόγους. Τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του συγκεκριμένου λήμματος.

Δείτε, παρακαλώ, αυτό το λήμμα: Αβαρίκος Αιτωλοακαρνανίας Στην κοινότητα περιλαμβάνονται ο φερώνυμος οικισμός και ο οικισμός της Πίνης (Πίνη Αιτωλοακαρνανίας). Το λήμμα για την Πίνη δεν το έχω γράψει εγώ, αλλά περιλαμβάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες τυπικές -και όντως ανούσιες- πληροφορίες με το λήμμα που διαγράψατε. Άρα, πρέπει νια διαγραφεί κι αυτό; Και τέτοια λήμματα έχουμε δεκάδες στην Βικιπαίδεια! Νομίζω ότι, για την τυπικότητα του πράγματος, πρέπει να υπάρχουν! Άλλωστε, όλες οι παλιές "χάρτινες" εγκυκλοπαίδειες, όπως αυτές από όπου αντλώ πληροφορίες, περιλαμβάνουν τέτοια λήμματα!

Ευχαριστώ και πάλι

(πάντως αν αποφασίσετε να επαναφέρετε το λήμμα, θα σας παρακαλούσα να το κάνετε εσείς διότι εγώ δεν γνωρίζω πώς να το κάνω, ως άσχετος με το θέμα)

~~~~

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, αν ο οικισμός είναι πολύ μικρός δεν έχει νόημα να είναι σε χωριστό λήμμα κατά τη γνώμη μου