Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:P.a.a

ManosHacker (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, μπορώ να έχω κάτι εναλλακτικό σε αυτό που καταργήθηκε, ή να επανέλθει, παρακαλώ; Η επίπτωση αφορά σελίδες βοήθειας όπως: Πρότυπο:Συνοπτική πολιτική και κανόνες της Βικιπαίδειας, Πρότυπο:Συγγραφή λήμματος, Πρότυπο:Εργαλειοθήκη καθώς και τα αυτοματισμένα πρόχειρα δημιουργίας λημμάτων που έχω αναπτύξει όπως το Χρήστης:ManosHacker/πρόχειρο.

ManosHacker (συζήτησησυνεισφορές)
P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

Και οι δύο λειτουργίες δεν έχουν νόημα σε οθόνες αφής, οι οποίες πλέον αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών της Βικιπαίδειας. Είναι τεχνικά εφικτό να ξαναγραφτεί ο κώδικας και να προσομοιώνονται, με λίγες ή περισσότερες αβαρίες, αλλά θα πρέπει να βρεις κάποιον άλλο να το κάνει. Φυσικά υπάρχει και η λύση να προσθήκης στο common.js του χρήστη. Ή των gadget.

ManosHacker (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν κατανοώ με ποιον τρόπο ενοχλεί να υπάρχει, εφόσον βοηθά, έστω εκείνους που λειτουργούν σε υπολογιστή, δηλαδή εκείνους που θέλουμε να γίνονται συντάκτες και όχι αναγνώστες, και αναφέρομαι στην βοήθεια και στο πρόχειρο χρήστη που έχω δημιουργήσει. Δεν χρειάζεται νέος κώδικας, απλώς να επανέλθει ο παλιός. Παρακαλώ να προβείτε στην επαναφορά της λειτουργικότητας.

P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

Για τα πρότυπα που αναφέρεις στο πρώτο μήνυμα, δεν βλέπω πως επηρεάζεται η λειτουργικότητα τους.

Για το imagemap highlight όντως υπάρχει απώλεια λειτουργικότητας, για τους αναγνώστες, αλλά είναι ένα θέμα το κατά πόσο είναι θεμιτό να αποκλείουμε χρήστες από περιεχόμενο με βάση τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιούν.

Νομίζω πως είναι καλύτερα να θέσεις το θέμα στην Αγορά.

ManosHacker (συζήτησησυνεισφορές)

Η πρόσκληση στην Αγορά μου μοιάζει άτοπη καθώς εκτιμώ πως θα προσωποποιηθεί η συζήτηση. Θα προσπαθήσω να δώσω λύση με css. Γιατί βεβαίως και επηρεάζεται η λειτουργικότητα, αν δεν υπάρχει το hover δεν φαίνεται πως πρόκειται για κάτι που πατιέται με το ποντίκι και ξεδιπλώνεται, στο κομψό πρόχειρο χρήστη+ και στις πτυσσόμενες βοήθειες.

P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

Αν δεν φαίνεται ότι είναι κάτι που πατιέται, τότε δεν είναι επίσης κάτι που δεν φαίνεται ότι υπάρχει λόγος να πάει ο δείκτης του ποντικιού πάνω του; Νομίζω πως το προβλημα λύνεται εύκολα υιοθετώντας τους συμπτυσσόμενους πίνακες. Έχεις ομοιομορφία με το περιβάλλον και το θέμα που έχουν επιλέξει οι χρήστες, και δουλεύουν με τις οθόνες αφής.

ManosHacker (συζήτησησυνεισφορές)

Το ζήτημα διευθετείται άμεσα με την επαναφορά του κώδικα js. Δεν υπάρχει τεκμηριωμένος λόγος που σβήστηκε και απλώς απωλέστηκε η λειτουργικότητα του προχείρου ως είχε. Το js αυτό είναι για χρόνια δοκιμασμένο, ο κώδικας είναι καθαρός και δεν ενέχει κίνδυνο ασφαλείας, δεν είναι βαρύ ως js, και το σωστό είναι να παραμείνει ώσπου να βρεθεί το πώς θα αντικατασταθεί, αν πρέπει. Αν μου δώσεις ένα hint για μεταφορά του στο common.css (γιατί inline css δεν παίζει) τότε το ετοιμάζω ο ίδιος. Χρειάζομαι όμως να γνωρίζω πως υπάρχει η πρόθεση να ενεργοποιηθεί. Το να το βάζουν με το χέρι οι μαθητές ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο ασφαλείας καθώς o κώδικας θα αντλείται από δική μου σελίδα χρήστη, και η υλοποίηση σε gadget δεν έχει κανένα νόημα για κάτι σαν το hover, χώρια που εισαγάγει πολυπλοκότητα και στο σύστημα.

P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

Η βιβλιοθήκη jQuery, την οποία χρησιμοποιεί ο κώδικας για το hover, έχει αποφασιστεί ότι θα αντικατασταθεί από την Vue.js, και ως τότε η σύσταση είναι να αποφεύγεται η χρήση του.

Αν χρησιμοποήσεις πίνακες, όπως σου προανέφερα, αρκεί οι χρήστες να ενεργοποιήσουν το Χρωματισμός γραμμής πίνακα με αιώρηση από πάνω της και νομίζω λύνεται το θέμα του hover.

Απαντήστε στο "mediawiki common.js hover function"