Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Αρκάς

Dipa1965 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Με αφορμή το λήμμα για τη μάχη των Δολιανών, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μετακινούνται μαζικά οι παραπομπές μετά την τελεία ή άλλο σημείο στίξης. Είναι μεν κανόνας στην αγγλόφωνη ΒΠ αλλά εδώ είναι αποδεκτές και πριν από σημείο στίξης. Μάλιστα πολλοί τις χρησιμοποιούμε με αυτόν τον τρόπο για να δείξουμε ότι τεκμηριώνουν τη συγκεκριμένη πρόταση μόνο και όχι ολόκληρη τη παράγραφο που προηγείται.

Επίσης δεν βλέπω καμία χρησιμότητα στην εκ των υστέρων προσθήκη κενών χαρακτήρων στους τίτλους ενοτήτων αφού αυτά τα κενά ούτως ή άλλως δεν απεικονίζονται. Δεν ειναι βεβαια καποιο σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν ωφελεί και σε κάτι. Καλή συνέχεια.

Αρκάς (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

Οκ, αισθητικά είναι και τα δύο θέματα πιο πολύ. Το δεύτερο για να είναι ομοιόμορφα τα κείμενα στο μάτι κατά την επεξεργασία. Ξέρω ότι δεν αλλάζει κάτι στο λήμμα.

Για το πρώτο, όντως έχω συνηθίσει από την αγγλική και το κάνω κυρίως στα λήμματα που έχουν και τον έναν τρόπο και τον άλλο ανάμικτα.

Dipa1965 (συζήτησησυνεισφορές)

Όντως σε όποιο λήμμα υπάρχουν δύο ισοδύναμοι τρόποι μορφοποίησης καλό είναι να επιβάλλεται ομοιομορφία.

2A02:587:CC95:8ABA:FC25:B7A0:E21A:C0B1 (συζήτησησυνεισφορές)

Δέσποινα Νικολαΐδου ΠΕΘΑΝΕ Θάνατος 16 Φεβρουαρίου 2023 (89 ετών)

Αρκάς (συζήτησησυνεισφορές)

Το γνωρίζω. Τα δεδομένα που επιμένεις να βάζεις, τα τραβάει ήδη το λήμμα από τα βικιδεδομένα. Δε χρειάζεται χειροκίνητη εισαγωγή.

Απαντήστε στο "παραπομπή πριν από τελεία"