Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

PISUM DERI (συζήτησησυνεισφορές)

Η Αντιγόνη ήταν αδελφή του πατέρα μου Βασιλείου . ΄Ηταν ανύπαντρη και μου έχει αφήσει , όταν ήταν εν ζωή έγγραφο , με βεβαιωμένη την υπογραφή της από την αστυνομία ότι μετά τον θάνατό της [Νοε 2016] είμαι ο κληρονόμος της. Μπορώ να σας αποστείλω σκαναρισμένο το έγγραφο.΄Οσον αφορά την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος είμαι υποχρεωμένος να υπογραμμίσω ότι

1.- το λήμμα δεν έχει καμία πρόθεση να προωθήσει , εμπορικά , τα βιβλία της δεδομένου ότι

[α] έχουν εξαντληθεί προ πολλού ,

[β] δεν τα πωλούσε αλλά τα διένειμε δωρεάν στα σχολεία [παραμύθια στα δημοτικά , ιστορικά στην μέση εκπαίδευση και τα ποιήματα/λαογραφικά στο παιδαγωγική ακαδημία του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας]. Επίσης έδωσε από ένα αντίτυπο στις βιβλιοθήκες των Δήμων Πρεσπών και Φλωρίνης.

[γ] ΄Εδωσε την γραπτή συναίνεσή της ώστε η βιβλιοθήκη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη να χορηγεί φωτοαντίγραφο από κάθε έργο της σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χωρίς τους περιορισμούς της πνευματικής της ιδιοκτησίας.

2,- σε αυτή την περιοχή της Ελλάδος όπου είναι δύσκολη ή αδύνατη η επαφή του συγγραφέα , του ποιητή , του λαογράφου , με τον ΜΜΕ κλπ το λήμμα αυτό της Βικιπαίδειας θα είναι η πηγή διδασκαλίας , μιμήσεως αλλά και ενθάρρυνσης κυρίως των γυναικών αυτής της περιοχής για να ακολουθήσουν τα βήματά της και να μετέχουν πιό ενεργά στην πνευματική , αθλητική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Είναι κοινή η άποψη του κόσμου των γραμμάτων στην Φλώρινα ότι ΕΑΝ η Αντιγόνη ζούσε στην Αθήνα θα ήταν πολύ διαφορετική η πορεία της.

3.- Τέλος όσον αφορά τον επιθετικό προσδιορισμό που προσθέσατε στο λήμμα δηλ το [ερασιτέχνις] αναρωτιέμαι εάν είναι ο αρμόζον δεδομένου ότι ο αντίθετος δηλαδή επαγγελματίας ποιήτρια , συγγραφέας , λαογράφος μάλλον αφαιρεί κάτι από αυθορμητισμό και το ελεύθερο πνεύμα που οφείλει να έχει οποιοσδήποτε ασχολείται με την ποίηση κλπ

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

PISUM DERI

Απαντήστε στο "ΑΝΤΙΓΌΝΗ ΤΣΑΜΗ"