Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Tony Esopi

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και πάλι, όπως φαίνεται το συγκεκριμένο πρότυπο χρειάζεται προσεκτικό έλεγχο, ώστε να δούμε ποιες μάχες είναι εντάξει και συνέβησαν πραγματικά (;) και ποιες όχι. Όσες δεν συνέβησαν, πέραν της διαγραφής των σχετικών λημμάτων, καλό θα ήταν να "φύγουν" ως εσωτερικοί σύνδεσμοι για να μην δημιουργηθούν ξανά από την αρχή κάποια στιγμή στο μέλλον. Επίσης, με την ίδια ευκαιρία, εδώ μπορείς να βρεις μερικά άλλα λήμματα που έχουν επίσης ως πηγή το συγκεκριμένο ημερολόγιο. Πιθανώς κι αυτά να έχουν ανάλογα προβλήματα εγκυκλοπαιδικότητας.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

ΥΓ. Επίσης εδώ σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο αναζήτησης.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

Οι μάχες, πιστεύω έγιναν, δεν φταίει ο χρήστης, ίσως φταίει στο ότι δεν το έψαξε λίγο ποιο διεξοδικά, απλά ο Δροσινης τις αναφέρει, πιστεύω, με άλλα ονόματα άλλα στοιχεία ίσως .έμπαινε και "σάλτσα", η βασιζοταν σε μαρτυρίες.... Βρίσκω μάχες σε αυτές τις περιοχές αλλά όχι με αυτά τα στοιχεία κια ημερονημίες. Μπορεί να υπάρχουν σε κάποιο τοπικό βιβλίο, δεν ξέρω

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, δεν αποκλείεται. Μήπως παίζει ρόλο - κάπως έστω - η διαφορά με τα δύο ημερολόγια; Εννοώ πως η ημερομηνίες είναι βάσει παλαιού ημερολογίου το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον σήμερα;

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

ναι αλλα δε ταιριαζουν ουτε τα στοιχεια του λημματος με καποια μαχη, σε καποιες περιπτωσεις ουτε τα προσωπα. κτλ

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλώς. Τουλάχιστον είμαστε, πλέον, σίγουροι (;) πως δεν κάνουμε κάτι λάθος από τη δική μας πλευρά.

Tony Esopi (συζήτησησυνεισφορές)

γω δε βρισκω κατι, αν βρει καποιος άλλος..... ας το βάλει στη συζητητή διαγραφής, οτιδήποτε μπαίνει εδώ πρέπει να είναι επαληθεύσιμο.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, δεν αμφέβαλα κάπου. Ίσως, μάλιστα, αυτή η προσπάθεια συγγραφής με αφορμή τα διακόσια χρόνιας της ελληνικής επανάστασης να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε μια "τάξη".

Απαντήστε στο "Χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης (1821 - 1829)"