Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Sperxios

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, εφόσον είναι ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων το σήμα της ΟΠΛΑ, τότε, θα μπορούσε να ανέβει και στα Commons ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα γλωσσικά εγχειρήματα της Βικιπαίδειας.

Sperxios (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ξερω ακριβως πως να το κανω. Μια από τα ιδια στα commons, μεταφρασμενα?

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Στην κορυφή κάθε σελίδας αρχείου έχεις την επιλογή "εξαγωγή προς Wikimedia Commons", ή κάτι περίπου σαν αυτό. Το πατάς και δεν έχεις σχεδόν ή τίποτα να αλλάξεις, μετά πατάς το κουμπί κάτω κάτω στη σελίδα "import" και είσαι εντάξει. Για την περίπτωση της ΟΠΛΑ το έκανα εγώ ο ίδιος.

Sperxios (συζήτησησυνεισφορές)

btw, δειχνει να εχουμε διορθοπόλεμο και θεωρεί την εικονα ως hoax. Επειδή όμως το θεμα ειναι λιγο "δυσκολο" και όντως δεν μπορούμε να ειμαστε σιγουροι (δεν υπαρχουν πολλές μαρτυρίες για την ΟΠΛΑ αφού ήταν παρανομη) στηριζόμαστε σε 2ογενη στοιχεια που μαζευουν οι απόγονοί τους, λείπουν δηλαδη οι 3γενεις πηγες. Εχετε ιδεα τι κανουμε σαυτήν την περιτπωση? Απλά χανουμε μια σημαντική ιστορική αποτύπωση, για να μεινουμε στο πνεύμα του ακαδημαισμου?

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Τραβηγμένο. Γενικά δεν μπορούμε ούτε να πούμε με 100% βεβαιότητα "ναι, αυτό ήταν", ούτε όμως να το πετάξουμε και στην πυρά λέγοντας "είναι hoax". Ειδικά όταν μιλάμε για επαναστατικές ή αντιστασιακές οργανώσεις που κύριο μέλημά τους ήταν/είναι η συνέχιση (με επιτυχία) της δράσης τους και όχι τόσο να έχουν όμορφο σήμα ή να αφήσουν πίσω τους γραπτό έργο. Αυτό συνήθως το κάνουν άλλοι γι'αυτούς ή απλώς το κάνει η αποτελεσματικότητα της δράσης τους.

Sperxios (συζήτησησυνεισφορές)

Βρηκα πως βασικά το βαφανε στους τοιχους - η εικονα που τσίμπησε ο 12 παρά 5 από τα γνωστα αριστερα σιτεσ ετυχε να είχε πολυγραφηθει - συνήθως δεν ειχαν τέτοια πολυτελεια, και τη ζωγραφιζανε σα υπογραφή (το εγραψα στη συζητηση). Ας ελπίσουμε ότι θα την επαναφερει - δεν θα το κανω εγω για να μην τσακωθούμε.

Απαντήστε στο "ΟΠΛΑ"