Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Projethomere (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα σας


Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον  user Kalogeropoulos  -διαγράφει τις εργασίες μου στην ελληνική μυθολογία  που δεν παραβιάζουν  τίποτα , ακόμα και υλικό  της   Βικιθήκης  που τεκμηριώνουν η εμπλουτίζουν  το θέμα  , ακόμα και το δένδρο της μυθολογίας  για τον Δία  ή για τον Άρη που οι ξένοι προβάλουν  -

Θα ήθελα την άποψη όλων των διαχειριστών  -

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, οι αναφορές στη Βικιθήκη δεν τεκμηριώνουν τίποτα, είναι απλώς μεταφορά του αρχαίου κειμένου (με κάποια υποψία πρωτότυπης έρευνας). Το θέμα αυτό, το κατά πόσο βοηθά η παράθεση τόσων αποσπασμάτων το έχουμε ξανασυζητήσει· γνώμη μου είναι ότι γενικά δεν προσφέρουν.

Projethomere (συζήτησησυνεισφορές)

Τότε ποια είναι η ανάγκη της Βικιθήκης ;; Αν το υλικό της Βικιθήκης δεν είναι έγκυρο πρέπει να το διαγράψετε από εκεί. αλλά τεκμηριώνεται όχι μόνο από Βικιθήκη αλλά και από Perseus  -Αν προτιμάστε το Perseus  δεν έχω πρόβλημα.       

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Η Βικιθήκη περιλαμβάνει κείμενα τα οποία είτε δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε μπορούν να διανεμηθούν με την κατάλληλη άδεια. Όπως λέει και η περιγραφή της, είναι «ένα αρχείο πρωτογενών πηγών». Το ίδιο κάνει και το Perseus. Οπότε δεν υπάρχει θέμα για το αν είναι έγκυρο ή όχι - συμπεριλαμβάνεται ως έχει.

Αυτές οι πρωτογενείς πηγές πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή στη Βικιπαίδεια ανεξάρτητα από το αν είναι στη Βικιθήκη ή το Perseus ή όπου αλλού. Ας πούμε, για να γράψουμε για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν θα παραπέμψουμε μόνο σε συγκεκριμένες παραγράφους από το έργο του Ηρόδοτου, αλλά καλύτερα σε αξιόπιστες πηγές που αξιολογούν τα όσα λέει ο Ηρόδοτος και άλλες πηγές και στοιχεία για να δώσουν μια εικόνα του τι συνέβη.

Projethomere (συζήτησησυνεισφορές)

Συμφωνώ μαζί σας για τα θέματα της Ιστορίας  διότι η ιστορία  χρειάζεται ακρίβεια όμως η Μυθολογία δεν έχει τέτοιο θέμα -  Να 'στε καλά!