Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Αντιγράφω αυτά που - για άγνωστο λόγο - το σύστημα έβαλε κάτω από το θέμα για το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνης. Εδω τα βάζω απλώς για να τα διαβάσετε, τα αυθεντικά βρισκονται κάτω από τη συζητηση για το άλλο λημμα...

AAAL (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Καλησπέρα, έχετε επιστολές στο permissions-el@wikipedia.org από την κ Νότα Χρυσίνα, η οποία είναι ιδιοκτήτρια τού blogspot, και τον Αλέξανδρο Λάβδα, από τον οποίον προέρχονται όλα τα σχετικά αρχεία! Δεν καταλαβαίνω γιατί το άρθρο παραμένει διαγραμμένο. Ποιο ακριβώς ήταν το "αντίγραφο"; Αρχείο εικόνων (φυσικά, ειναι τα ίδια!) ή κείμενο; Φυσικά θα υπήρχαν κοινά στοιχεία - υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που μπορείς να πεις που γεννήθηκε και που σπουδασε κάποιος. Παρακαλώ πείτε μου τι πρέπει να κάνω

Απάντηση35 λεπτά πριν

AAAL (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Εν τω μεταξύ, το άρθρο ήταν για τον μουσουργό Αντώνη Λάβδα. Δεν ξέρω γιατι οδηγήθηκα στη συζήτσηη για το "2ο Γυμνάσιο Κομοτηνης"! Κάποιο μπερδεμα υπάρχει, και παρακαλώ να λυθεί συντόμως. Ειναι ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου όλο αυτό, χωρίς λόγο.

Απάντηση32 λεπτά πριν

79.107.86.139 (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Έστειλα άδεια στη Wikipaedia ώστε να παραμείνει η σελίδα. Δεν κατανοώ γιατί την αγνοήσατε και διαγράψατε το περιεχόμενο

Απάντηση2 ώρες πριν

NotaChrys (ΣυζήτησηΣυνεισφορά)

Έστειλα άδεια στη Wikipaedia ως ιδιοκτήτρια του cantus firmus blogspot για το άρθρο για τον Αντώνη Λάβδα τον μουσουργό ώστε να παραμείνει η σελίδα. Δεν κατανοώ γιατί την αγνοήσατε και διαγράψατε το περιεχόμενο. Παρακαλώ να διορθωθεί.

Απάντηση Ευχαριστήστε

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Διαβάζω αυτό εδώ: "

  1. Λήμματα που είναι σαφείς παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και πληρούν αυτά τα κριτήρια:
    • Το υλικό είναι σαφώς αντιγραμμένο από μια εμπορική ιστοσελίδα (π.χ. εγκυκλοπαίδεια, πρακτορείο ειδήσεων) και
    • Το λήμμα και όλο το ιστορικό αλλαγών του περιέχει μόνο υλικό που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, εξαιρουμένων των tags, των προτύπων και των μικρών αλλαγών, και
    • Αυτός που ανεβάζει το υλικό αυτό δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την άδεια χρήσης, και δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να την πάρει.
    • Ειδοποίηση του χρήστη: όταν κάποιος χρήστης μαρκάρει μια σελίδα για διαγραφή με αυτό το κριτήριο, θα πρέπει να ειδοποιεί το δημιουργό της σελίδας. Πριν τη διαγραφή μιας σελίδας με αυτό το κριτήριο, ο διαχειριστής πρέπει να βεβαιώνεται ότι ο δημιουργός της σελίδας έχει ειδοποιηθεί, κι αν όχι να τον ειδοποιήσει ο ίδιος. Αν ο δημιουργός της σελίδας δεν ήταν συνδεδεμένος ή εγγεγραμμένος και δεν χρησιμοποιούσε σταθερή διεύθυνση IP, δεν χρειάζεται ειδοποίηση."


Γιατί το λήμμα διαγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες, ενω είχαν σταλεί ήδη οι σχετικές βεβαιώσεις στο permissions-el@wikipedia.org ; Διαβάζει κανείς τις βεβαιώσεις; Εσεις, είχατε πρόσβαση σε αυτές πριν κάνετε τη διαγραφή;

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Προσωπικά δεν έχω πρόσβαση στον συγκεκριμένο λογαριασμό ηλ. ταχυδρομείου (δεν έχουν όλοι οι διαχειριστές) ή τις σχετικές διαδικασίες. Αν έχετε στείλει e-mail η διαδικασία μπορεί να πάρει κάποιες ημέρες για να ολοκληρωθεί.

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν καταλαβαίνω τότε πώς κάνατε διαγραφή!


Στους όρους αναφέρεται σαφώς ότι για να διαγραφεί ένα λήμμα: " ...Αυτός που ανεβάζει το υλικό αυτό δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την άδεια χρήσης, και δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να την πάρει"

Κι επίσης ότι "....Πριν τη διαγραφή μιας σελίδας με αυτό το κριτήριο, ο διαχειριστής πρέπει να βεβαιώνεται ότι ο δημιουργός της σελίδας έχει ειδοποιηθεί, κι αν όχι να τον ειδοποιήσει ο ίδιος. Αν ο δημιουργός της σελίδας δεν ήταν συνδεδεμένος ή εγγεγραμμένος και δεν χρησιμοποιούσε σταθερή διεύθυνση IP, δεν χρειάζεται ειδοποίηση."


Παρακαλώ λοιπόν να αποκαταστήσετε το λήμμα, διότι δράσατε παρατύπως με τη διαγραφή του.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Παράτυπο θα ήταν και να επαναφέρω περιεχόμενο που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, όσο δεν λύνεται η εκκρεμότητα με τα δικαιώματα.

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Μα, δεν υπάρχει εκκρεμότητα, όπως πιστοποιήθηκε με μήνυμα στην σωστή διεύθυνση, ΠΡΙΝ σβήσετε το περιεχόμενο! Ειχε επισημανθεί ως "πιθανή παραβίαση", στέλνουμε αμέσως και οι δύο εμπλεκόμενοι μήνυμα που πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει παραβίαση, και μετά εμφανίζεται "σαφής παραβίαση"! Αν εσείς δεν έχετε πρόσβαση στα σχετικά μηνύματα, αυτό σημαίνει ότι είτε πρέπει να αποκτήσετε, είτε να μην διαγράφετε αυθαιρέτως σελιδες, πριν συμβουλευτείτε καποιον που έχει πρόσβαση.

Πού κανω λάθος;

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Η αποστολή ενός μέιλ είναι η αρχή, μετά αν δεν κάνω λάθος γίνεται μια σειρά διαδικασίες στις οποίες δεν μετέχω. Δεν γνωρίζω επίσης αν και πότε ένας χρήστης έστειλε ένα μέιλ, έχετε πάντως δίκιο στο ότι γενικά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Χαίρομαι που συμφωνείτε. Οταν λοιπον δεν έχετε τρόπο να ξέρετε αν έχει αρχίσει η διαδικασία, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε ειναι να με ρωτήσετε. Αντ' αυτού σβήσατε το λήμμα χωρίς να ειδοποιηθω και χωρίς να ξέρετε αν έχει κινηθεί η διαδικασία. Ενεργήσατε, με άλλα λόγια, αντικανονικά, σύμφωνα με το κείμενο που σας παρέθεσα παραπάνω.

Γι' αυτό και περιμένω την αποκατάσταση του λήμματος το συντομότερο.

Μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποίαν, παρακάμπτοντας την διαδικασία, κάνετε έναν χρήστη να χάσει τόσες ώρες προσωπικής δουλειάς.

Ο,τι βρείτε για τον Αντ. Κ. Λάβδα στο cantus firmus, στην Καθημερινή, στο Tar, στο site https://antklavdas.com/ προέρχεται από το ίδιο αυτό αρχείο - το δικό μου, και ειναι γραμμένο από εμένα προσωπικώς. Που να το περιμένω ότι, όταν αποφάσισα να βάλω λίγο από αυτό το υλικό και στην Βικιπαίδεια, θα έβρισκα τον μπελά μου ότι...αντιγράφω!

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Για τη Βικιπαίδεια το «είναι δικό μου το υλικό και το χρησιμοποιώ για το λήμμα» δεν είναι αυτονόητο. Επίσης, η διαγραφή δεν σημαίνει ότι χάθηκε οριστικά.

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ειναι αυτονόητο από μόνο του, γίνεται όμως αυτονόητο, όταν το δικαίωμα χρήσης πιστοποιείται από email εκείνων των οποίων τα ονόματα και οι διευθύνσεις ήδη φαίνονται στο δημοσιευμένο υλικό! Δεδομένου, επαναλαμβάνω, ότι κατά δική σας ομολογία δεν έχετε πρόσβαση στα email αυτά, η διαγραφή που κάνατε είναι αντικανονική και αδικαιολόγητα βιαστική.

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ μου κύριε, έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που παρατύπως (για τους λόγους που εξήγησα νωρίτερα) διαγράψατε το λήμμα. Εν τω μεταξύ, κανείς δεν μου έχει απαντήσει από το permissions-el@wikipedia.org.

Ποιο ειναι το επόμενο βήμα; Θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε απλώς; Ποιος ελέγχει τις δικές σας διαγραφές; Εχει καν νόημα να ξαναασχοληθώ με τη Βικιπαίδεια, αφού προφανώς ο καθένας σβήνει ό,τι θέλει χωρίς κανείς να τον ελέγχει;

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Αν και η απάντηση θυμίζει κάπως δημόσια υπηρεσία, θα πω να περιμένετε μερικές ημέρες ακόμη. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με τους εθελοντές που δέχονται τις αιτήσεις. Για τα άλλα ερωτήματα και οι δύο έχουμε δώσει πιο πάνω τις εξηγήσεις μας.

AAAL (συζήτησησυνεισφορές)

Σας ευχαριστώ πολύ, μου απάντησε ο κος Σταμπουλής

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Και εγώ ευχαριστώ!