Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Λόγος αναίρεσης και επαναφοράς σε προηγούμενη έκδοση

2
Antokarna (συζήτησησυνεισφορές)

Στη σελίδα Κάτια Δανδουλάκη

Το τωρινό section για το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη είναι παντελώς εκτός θέματος και εξαιρετικά γενικό. Δεν δίνεται καμία πληροφορία για το θέατρο ως κτήριο αλλά ούτε καν το χρονικό με τις παραστάσεις που έχουν ανέβει σε αυτό συγκεκριμένα. Αντίθετα γίνονται ασαφείς αναφορές για την ίδια ως θιασάρχισσα -άσχετο-.

Γράφεται: "Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο θέατρό της στο έργο «Οι επισκέπτες»." Μέγα σφάλμα. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζει μια νέα κωμωδία του Τζο ντι Πιέτρο. Σε κάθε περίπτωση όμως, η βικιπαίδεια δεν είναι εφημερίδα και δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Σε αυτήν, κάνουμε λόγο για ότι έχει ήδη συντελεστεί με τρόπο τέτοιον που να μην εγκλωβίζει στο εδώ και τώρα. Η διατύπωση οφείλει να είναι αντικειμενική και ιστορική· όχι επικαιρική.

Η έκδοση, την οποία εσείς επαναφέρατε, είναι παντελώς ανενημέρωτη, ελλιπής και εκτός θέματος. Αντίθετα, η συνεισφορά μου που θα βρείτε στο ιστορικό είναι συγκροτημένη, δικής μου μελέτης, γνώσης και καταγραφής και αφορά στο θέατρο αρχιτεκτονικά και κατόπιν καλλιτεχνικά. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κόπι, όπως γράψατε με ερωτηματικό. Η σωστή χρήση της γλώσσας και η ορθή οργάνωση του υλικού με τρόπο αντικειμενικό δεν είναι και δεν θα πρέπει να αποτελεί ασφαλές αποδεικτικό αντιγραφής. Αντίθετα, είναι αυτό που συχνά λείπει από την Βικιπαίδεια.

Θα εκτιμούσα μία απάντηση σας σε σχέση με το γεγονός το οποίο κρίνω ατυχές και πιστεύω στην επαναφορά και προσπάθεια για διαφύλαξη στην ακριβώς προηγούμενη -δική μου- έκδοση και τη συνεισφορά της.

Σας ευχαριστώ πολύ.

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα, @Antokarna, σίγουρα η Βικιπαίδεια δεν είναι εφημερίδα και δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τις εξελίξεις (αφαίρεσα την αναφορά), αλλά δεν είναι και κατάλογος για να περιλαμβάνει και πλήρη λίστα των παραστάσεων που έχουν ανέβει στο θέατρο.

Σχετικά με το θέατρο σαν κτίριο, θα σας παραπέμψω στην βασική πολιτική για την πρωτότυπη έρευνα που δεν επιτρέπεται στην Βικιπαίδεια (λέτε ότι είναι «δικής μου μελέτης, γνώσης και καταγραφής» -- αυτό είναι πρωτότυπη έρευνα). Δείτε ακόμη την πολιτική μας για τις αξιόπιστες πηγές που πρέπει να συνοδεύουν το λήμμα.