Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:P.a.a

Gts-tg (συζήτησησυνεισφορές)

Δες λίγο το Πρότυπο:Σύνδεσμοι λήμματος. Δουλεύει καλά ακόμα και σε μεγάλες σελίδες αλλά για σελίδες με χιλιάδες συνδέσμους (π.χ. Χρήστης:Gts-tg/εκζ/α είναι κάπως αργό σε περίπτωση όπου καταμετρώνται κόκκινοι ή μπλε (σε περίπτωση που απαιτείται απλά να επιστραφεί το αριθμητικό σύνολο είναι γρήγορο γιατί δεν ελέγχει αν υπάρχει ο κάθε σύνδεσμος ή όχι). Το κύριο σημείο που καθυστερεί είναι στην γραμμή 65 του Module:LinksCounter όπου ελέγχει εάν ο σύνδεσμος υπάρχει ως λήμμα ή όχι.

Προσπάθησα να βρω διάφορα τεχνάσματα (π.χ. preprocess τον κάθε σύνδεσμο ώστε να παράγει html και να δω εάν υπάρχει στο html το class new των κόκκινων συνδέσμων, δεν έπιασε και βγάζει απλώς κείμενο, ή διάφορα caching τα οποία πέρα από μια μικρή βελτίωση δεν έκαναν μεγάλη διαφορά). Ιδέες; Εάν μπορούσα να πάρω το κείμενο με την parsed html μορφή του τότε η επεξεργασία θα ήταν πολύ πιο γρήγορη καθώς θα έλεγα μόνο το class το κάθε συνδέσμου.

P.a.a (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν νομίζω πως δεν παίρνει τίποτα. Σωστά λες "Εάν μπορούσα να πάρω το κείμενο με την parsed html μορφή", αλλά προϋπόθεση γι' αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί το χτίσιμο της σελίδας. Δηλαδή να είχε το invoke κάτι σαν το defer attribute του script στην JavaScript.

Αν το θες οπωσδήποτε μπορείς να το κάνεις με user script με επεξεργασία της σελίδας με το mediawiki API

Απαντήστε στο "Καταμέτρηση συνδέσμων"