The Liquidator

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το The Liquidator είναι ένα δημοφιλές ορχηστρικό κομμάτι που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Τζαμαϊκανό Χάρρυ Τζ. Αλλστάρς το 1969.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κομμάτι είναι διάσημο καθώς παίζεται πριν από τα Ντέρμπι του Μπλακ Κάντρυ, δηλαδή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των Γουλβς και της Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον. Εντούτοις, η αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς και οι τοπικές επιτροπές ασφάλειας ανάγκασαν τις δύο ομάδες να αφαιρέσουν το κομμάτι από τις λίστες της μουσικής που ακούγεται πριν τους αγώνες, λόγω των αισχρολογιών που τραγουδούσαν οι οπαδοί των δύο ομάδων εκατέρωθεν. Αυτή η αφαίρεση προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών των Γουλβς και της Άλμπιον, και πολλοί έχουν απαιτήσει την επιστροφή του στις λίστες.

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2005-06, η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον επανεισήγαγε το κομμάτι, ενθαρρύνοντας τους οπαδούς της να χειροκροτούν αντί να τραγουδούν. Το αίτημα της όμως αγνοήθηκε και έτσι το κομμάτι για άλλη μια φορά αφαιρέθηκε, πριν κάνει άλλη μια επανεμφάνιση στο τελικό των πλέι-οφς της Τσάμπιονσιπ του 2006-07. Το The Liquidator παραμένει ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των οπαδών των δύο ομάδων και έχει κυκλοφορήσει ευρέως, ακόμα και ως ringtone για κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, η Τσέλσι παίζει το κομμάτι πριν από αγώνες και Ευρωπαϊκές βραδιές καθώς οι παίκτες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ιστορικά, το τραγούδι αυτό προέρχεται από τους Γουλβς, οι οποίοι το εισήγαγαν στα γήπεδα τη δεκαετία του '60 και έπειτα αντιγράφτηκε από την Άλμπιον κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, όταν οι Γουλβς ήταν στο χειρότερο σημείο της ιστορίας τους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κομμάτι The Liquidator