The Hangover II

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Hangover Part II
ΣκηνοθεσίαΤοντ Φίλιπς
ΠαραγωγήΤοντ Φίλιπς
Ντάνιελ Γκόλντμπεργκ
ΣενάριοΤοντ Φίλιπς
Σκοτ Άρμστονγκ
Κρεγκ Μάζιν
ΠρωταγωνιστέςΜπράντλεϊ Κούπερ
Εντ Χελμς
Ζακ Γαλιφιανάκης
Τζάστιν Μπάρθα
ΤζέφρεΪ Τέιμπορ
Κεν Τζέονγκ
Πολ Τζιαμάτι
ΜουσικήΚρίστοφ Μπεκ
ΦωτογραφίαΛόρενς Σερ
ΜοντάζDebra Neil-Fisher
Εταιρεία παραγωγήςWarner Bros. και Legendary Entertainment
ΔιανομήWarner Bros. και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 26 Μαΐου 2011
Country flag 2 Ιουνίου 2011
Διάρκεια102 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Γλώσσααγγλικά

The Hangover Part II είναι μία αμερικάνικη κωμωδία, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς και σε σενάριο των Τοντ Φίλιπς, Σκοτ Άρμστονγκ και Κρεγκ Μάζιν. Το The Hangover Part II είναι ουσιαστικά η συνέχεια του The Hangover, που το 2009 έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως.

Οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλιφιανάκης και Τζάστιν Μπάρθα επιστρέφουν στους γνώριμους ρόλους τους από την πρώτη ταινία, όπως και οι Τζέφρεϊ Τάμπορ, Κεν Τζέονγκ και Μάικ Τάισον.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 19 Μαΐου 2011 στο Grauman’s Chinese Theater στο Χόλυγουντ, ενώ στους κινηματογράφους στην Αμερική προβλήθηκε πρώτη φορά στις 26 Μαΐου 2011. Έλαβε κυρίως αρνητικές κριτικές μα ήταν εισπρακτική επιτυχία. Το 2013 κυκλοφόρησε και η συνέχεια της ταινίας αυτής, το The Hangover III.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο The Hangover Part II, ο Φιλ Γουόνεκ (ΜπράντλεΪ Κούπερ) , ο Στου Πράις (Εντ Χελμς), ο Άλαν Γκάρνερ (Ζακ Γαλιφιανάκης) και ο Νταγκ Μπίλινηκς (Τζάστιν Μπάρθα) ταξιδεύουν στην εξωτική Ταϋλάνδη για να παραστούν στο γάμο του Στου.

Μετά το αξέχαστο πάρτυ εργένηδων στο Λας Βέγκας, ο Στου αποφασίζει να μην το ρισκάρει και οργανώνει μία ήσυχη βραδιά για τους φίλους του. Τα σχέδια του όμως εκτροχιάζονται, όταν η παρέα χάνει τον δεκαεξάχρονο αδερφό της αρραβωνιαστικιάς του Στου.

Ό,τι είχε συμβεί στο Λας Βέγκας μπορεί να ήταν τρελό, αλλά αυτό που θα συμβεί στην Μπανγκόκ ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ηθοποιοί & χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μπράντλεϊ Κούπερ στο ρόλο του Φιλ
  • Εντ Χελμς στο ρόλο του Στούαρτ "Στου" Πράις
  • Ζακ Γαλιφιανάκης στο ρόλο του Άλαν Γκάρνερ
  • Τζάστιν Μπάρθα στο ρόλο του Νταγκ Μπίλινγκς
  • Κεν Τζέονγκ στο ρόλο του Λέσλι Τσόου
  • ΤζέφρεΪ Τέιμπορ στο ρόλο του Σιντ Γκάρνερ
  • Τζέιμι Τσανγκ στο ρόλο της Λόρεν, αραββωνιαστικιά του Στου
  • Μπράιαν Κάλεν στο ρόλο του ιδιοκτήτη του στριπ μπαρ
  • Μέισον Λι στο ρόλο του Τέντι, αδερφός της Λόρεν

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Απρίλιο του 2009 η Warner Bros. ζήτησε από τον Τοντ Φίλιπς να γράψει τη συνέχεια του The Hangover μαζί με τον Σκοτ Άρμστρονγκ. Η σχετική συμφωνία επήλθε δύο μήνες πριν κυκλοφορήσει το The Hangover, στις 5 Ιουνίου 2009. Οι παραγωγοί της ταινίας αποφάσισαν έτσι να πάνε κόντρα στη πάγια τακτική της βιομηχανίας του Χόλυγουντ που επέβαλλε τη δημιουργία του sequel μιας ταινίας να εξαρτάται σημαντικά από την εισπρακτική επιτυχία της αρχικής ταινίας.

Τον Ιούλιο του 2009 περιδοικό Variety ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του The Hangover ΙΙ θα ξεκινούσε τον Οκτώβριο του 2010, έτσι ώστε να κάνει πρεμιέρα την Memorial Day του 2011.[1] Την ίδια χρονική περίοδο ο Ζακ Γαλιφιανάκης αποκάλυψε σε μία συνέντευξη του στην εφημερίδα Latino Review ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Ταϋλάνδη, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το θέμα. Φήμες που αρνιόταν χαρακτηριστικά να αποδεχτεί ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τοντ Φίλιπς, ότι ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.[2]

Τελικά, τον Ιούλιο του 2010, επιβεβαιώθηκε επίσημα από τους παραγωγούς ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν στην Ταϋλάνδη[3] και συγκεκριμένα ο Τοντ Φίλιπς ανακοίνωσε ότι η ταινία θα γυριστεί στην Μπανγκόκ, πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης καθώς και στο Λος Άντζελες. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι Ζακ Γαλιφιανάκης, MπράντλεΪ Κούπερ, Εντ Χελμς και Κεν Τζιόνγκ θα επιστρέψουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.[4]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με προϋπολογισμό 80.000.000 δολάρια[5], το The Hangover Part II άνοιξε στην 1η θέση με 86,4 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο.[5] Συνολικά έχει αποφέρει 254,4 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 327 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, συγκεντρώνοντας 581,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Fleming, Michael (9 Ιουλίου 2009). «'Hangover' helmer still on a high». Variety (Reed Business Information). http://www.variety.com/article/VR1118005838.html. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2011. 
  2. Chavez, Kellvin (21 Ιουλίου 2009). «Exclusive: 1-1 With Zach Galifianakis On G-Force». Latino Review. http://www.latinoreview.com/news/exclusive-1-1-with-zach-galifianakis-on-g-force-7460. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2011. 
  3. «Exclusive: Hangover 2 Confirmed for Thailand». ComingSoon.net. 30 Μαρτίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2011. 
  4. de Semlyen, Phil (4 Οκτωβρίου 2010). «Todd Phillips On The Hangover 2». Empire. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2011. 
  5. 5,0 5,1 5,2 «The Hangover Part II στο Box Office Mojo». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2011. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]