TVNZ 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λογότυπο του TVNZ 1.

Το TVNZ 1 είναι το πρώτο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει και λειτουργείται από τον κρατικό τηλεοπτικό οργανισμό Television New Zealand (TVNZ). Ήταν ο πρώτος μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός στη Νέα Ζηλανδία, ξεκινώντας από το 1960 και μετά με ανεξάρτητες εγκαταστάσεις στα τέσσερα κύρια κέντρα στο Ώκλαντ, Ουέλινγκτον, Κράισττσερτς και Ντάνεντιν, ενώ άρχιζαν να μοιράζονται τον προγραμματισμό μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο το 1969 ως NZBC TV (αν και οι μεμονωμένες εγκαταστάσεις διατηρούσαν τους κωδικούς κλήσης τους στη δεκαετία του 1970). Το κανάλι ανέλαβε το σημερινό όνομά του τον Οκτώβριο του 2016.

Το TVNZ 1 είναι δημόσιος εμπορικός τηλεοπτικός οργανισμός. Το κεντρικό σημείο του TVNZ 1 είναι τα νέα και τα τρέχοντα γεγονότα, τα οποία παράγονται με το μπάνερ 1 News Now. Μεταδίδει θεατρικά, ψυχαγωγικά και δραματικά προγράμματα (με πολλά βρετανικά και εγχώρια προγράμματα εντός αυτών). Το κανάλι μεταδίδεται στο κυβερνητικό επίγειο δίκτυο Kordia καθώς και σε έναν από τους δύο δορυφορικούς αναμεταδότες της Kordia, και περιλαμβάνεται στα πακέτα καναλιών στις πλατφόρμες Freeview, Igloo και Sky.

Εκτιμάται ότι το 98.5% των νοικοκυριών της Νέας Ζηλανδίας με τηλεοπτικό δέκτη έχουν πρόσβαση στο TVNZ 1. Πάνω από το 50% του προγράμματος του καναλιού είναι τοπικές παραγωγές.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Our Channels». TVNZ Ondemand. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2017.