TRT World

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
TRT World
Ίδρυση2015
Πρώτη λειτουργία18 Μαΐου 2015
Έναρξη λειτουργίας30 Ιουνίου 2015
Εικόνα576i (16:9 SDTV)
1080i (16:9 HDTV)
ΙδιοκτήτηςTRT
ΣλόγκανWhere News Inspires Change. (Εκεί όπου οι ειδήσεις εμπνέουν αλλαγές.)
Χώρα Τουρκία
ΓλώσσαΑγγλικά
Κεντρικά γραφείαΚωνσταντινούπολη, Τουρκία
Ιστοσελίδαtrtworld.com
Λήψη
Δορυφορικά
FoxtelΘέση 652 (SD)
Sky UKΘέση 516 (SD/HD)
Θέση 881 (SD)
Καλωδιακά
Airtel TVΘέση 456
Διαδικτυακά
TRT WorldLive Streaming
(π  σ  ε )
Τα γραφεία του TRT στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται και η έδρα του TRT World

Το TRT World είναι ένα Τουρκικό διεθνές Αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι που λειτουργεί όλο το 24ωρο με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Μεταδίδει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Απευθύνεται σε παγκόσμιο ακροατήριο και μεταδίδεται μέσω δορυφορικών, καλωδιακών και ψηφιακών πλατφορμών.[1]

Εκτός από την έδρα της στη Κωνσταντινούπολη, η TRT World έχει κέντρα εκπομπής στην Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, τη Μουμπάι, τη Σιγκαπούρη, το Πεκίνο, το Ισλαμαμπάντ, τη Μπανγκόκ και την Τζακάρτα. Η TRT World ανήκει ιδιοκτησιακά στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Τουρκίας, στην Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και είναι μέλος της Ένωσης Διεθνών Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών.

Ένας δηλωμένος στόχος του TRT World είναι η παροχή ειδήσεων που προκαλούν μια αλλαγή στα πρότυπα σκέψης των τηλεθεατών. Το γεγονός ότι το TRT World έχει προσπαθήσει πολλές φορές να ωραιοποιήσει τη κυβέρνηση Ερντογάν στα μάτια της διεθνούς κοινότητας καθώς και η εντελώς μεροληπτική στάση του σε ορισμένα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας έχει οδηγήσει πολλούς να το χαρακτηρίσουν ως προπαγανδιστικό κανάλι.[2][3]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Connect - TRT World». www.trtworld.com (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2018. 
  2. «About Us - TRT World». www.trtworld.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2018. 
  3. Srivastava, Mehul· Mance, Henry (27 Ιανουαρίου 2018). «Turkish TV station aims to switch western views». FT. Financial Times. Ανακτήθηκε στις 2 Μαΐου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]