Μετάβαση στο περιεχόμενο

Suzuki Hayabusa

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Suzuki
Πρώτη γενιά
Δεύτερη γενιά
Suzuki Hayabusa
Κατασκευάστρια: Suzuki
Κατηγορία: Σπορ Μοτοσικλέτα
Παραγωγή: 1η γενιά: 1999 - 2008
2η γενιά: 2008-
Κυβισμός: 1300cc
1340cc
Ισχύς: 151.5–162.6 bhp (1η γενιά)
172.2 bhp (2η γενιά)
Βάρος: 215–242 κιλά (1η γενιά)
250 κιλά (2η γενιά)
Φρένα: Δισκόφρενα
Το καντράν της Hayabusa.

Η Suzuki GSX1300R Hayabusa είναι μία σπορ μοτοσικλέτα που παράγεται από την ιαπωνική βιομηχανία της Suzuki από το 1999 έως σήμερα. Κατείχε τον τίτλο της γρηγορότερης μοτοσικλέτας παραγωγής με 312 χλμ/ώρα, πριν την εισαγωγή του περιορισμού της μέγιστης ταχύτητας από τους κατασκευαστές μοτοσικλετών.

Εκτός από την ταχύτητα της, η Hayabusa έχει επαινεθεί από πολλούς κριτικούς για τις ολόπλευρες επιδόσεις της, υπό την έννοια ότι δεν θέτει σε κίνδυνο δραστικά όλες τις άλλες ιδιότητες, όπως το χειρισμό, την άνεση, την αξιοπιστία, το θόρυβο, την οικονομία καυσίμου ή την τιμή κατά την επιδίωξη μιας ενιαίας λειτουργίας. Ο Jay Koblenz του Motorcycle Consumer News, ενός μηνιαίου περιοδικού που τα θέμα του αφορούν τις μοτοσικλέτες, σχολίασε, "Αν νομίζετε ότι η ικανότητα μιας μοτοσικλέτας να προσεγγίσει 190 μίλια ανά ώρα ή μέχρι το ¼ του μιλίου σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα είναι στην καλύτερη περίπτωση επιπόλαια και στη χειρότερη επιθετική, αυτήν εξακολουθεί να παραμένει μια μοτοσικλέτα που αξίζει μόνο για δοκιμή. Η Hayabusa είναι η ταχύτητα σε όλο της το μεγαλείο. Αλλά η ταχύτητα δεν είναι το μοναδικό πράγμα που είναι η Hayabusa."

Η Hayabusa θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο σημαδιακά μοντέλα της Suzuki, καθώς και ευρύτερα της ιαπωνικής αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας μοτοσικλετών, έχοντας επιπλέον αγαπηθεί από πολλούς οδηγούς ανά τον κόσμο.