Sucker Punch

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Sucker Punch
ΣκηνοθεσίαΖακ Σνάιντερ
ΠαραγωγήΝτέμπορα Σνάιντερ
Ζακ Σνάιντερ
ΣενάριοΣτιβ Σιμπίγια
Ζακ Σνάιντερ
ΠρωταγωνιστέςΈμιλυ Μπράουνινγκ
Άμπυ Κόρνις
Τζένα Μαλόουν
Βανέσα Χάτζενς
Τζέϊμι Τσανγκ
Κάρλα Γκουτζίνο
ΜουσικήΤάϊλερ Μπέϊτς
Μάριους Ντε Βρις
ΦωτογραφίαΛάρι Φονγκ
ΜοντάζΝτάμμυ Χόι
ΕνδυματολόγοςMichael Wilkinson
Εταιρεία παραγωγήςThe Stone Quarry, Legendary Entertainment και Warner Bros.
ΔιανομήInterCom, Netflix και iTunes
Πρώτη προβολήCountry flag 25 Μαρτίου 2011
Country flag 7 Απριλίου 2011
Διάρκεια110 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Γλώσσααγγλικά

Το Sucker Punch είναι περιπετειώδης ταινία φαντασίας, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία του Ζακ Σνάιντερ και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Στιβ Σιμπίγια. Πρωταγωνιστούν οι Έμιλυ Μπράουνινγκ, Άμπυ Κόρνις, Τζένα Μαλόουν, Βανέσα Χάτζενς, Τζέϊμι Τσανγκ και Κάρλα Γκουτζίνο. Η ταινία αφηγείται τις φαντασιώσεις μιας νεαρής κοπέλας, η οποία κλείνεται σε ψυχιατρική κλινική, καθώς σχεδιάζει την απόδρασή της πριν της κάνουν λοβοτομή.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 25 Μαρτίου 2011 και έλαβε κυρίως αρνητικές κριτικές ενώ δεν κινήθηκε ικανοποιητικά στο box office, αποφέροντας 89,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη δεκαετία του '60, ένα 20χρονο κορίτσι, με το παρατσούκλι "Μπέιμπιντολ" (Έμιλυ Μπράουνινγκ), εισάγεται από τον πατριό της στο ίδρυμα Lennox House, για άτομα με ψυχικές διαταραχές, αφού την κατηγορεί για το θάνατο της μικρότερης αδερφής της. Ο πατριός της δωροδοκεί το φύλακα του ασύλου Μπλου Τζόουνς (Όσκαρ Άιζακ), με σκοπό να γίνει λοβοτομή στην Μπέιμπιντολ, ώστε να μην θυμάται τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και να μην διεκδικήσει ποτέ την περιουσία της πεθαμένης μητέρας της. Στις επόμενες 5 ημέρες που μεσολαβούν μέχρι την εγχείρηση, η Μπέιμπιντολ δημιουργεί φανταστικούς κόσμους μέσα από τους οποίους προσπαθεί να βρει διέξοδο και να δραπετεύσει.

Ηθοποιοί & χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "Σκοτεινά θέματα δοσμένα με απίστευτη φαντασία, οπτικά εφέ που κόβουν την ανάσα κι ένα ξεσηκωτικό soundtrack, σε μια συγκλονιστική ταινία καταιγιστικής δράσης από τον Ζακ Σνάϊντερ. Υπάρχει διάχυτο ένα σουρεαλιστικό αίσθημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, με το μεγαλύτερο μέρος της να διαδραματίζεται σε μια πραγματικότητα που μοιάζει πολύ με video game". Reviews Urban Cinefile[1]
  • "Το Sucker Punch σε καθηλώνει και ενίοτε σε διασκεδάζει". Abc

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με προϋπολογισμό 82.000.000 δολάρια, το Sucker Punch έκανε άνοιγμα τριημέρου στην 2η θέση με 19 εκατομμύρια δολάρια.[2] Συνολικά απέφερε 36,3 στο αμερικανικό box office και 53,4 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο.[2] Παγκοσμίως απέφερε 89,7 εκατομμύρια δολάρια.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Urban Cinefile SUCKER PUNCH». www.urbancinefile.com.au. Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2018. [νεκρός σύνδεσμος]
  2. 2,0 2,1 2,2 «Sucker Punch (2011) - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]