Ruth B.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ruth B.
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση2  Ιουλίου 1995
Έντμοντον
ΨευδώνυμοRuth B
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςMacEwan University
Ross Sheppard High School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια-τραγουδοποιός
Περίοδος ακμής2014
Ιστότοπος
www.ruthbofficial.com

Η Ruth Berhe (γεννημένη 2 Ιουλίου 1995), [1] περισσότερο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Ruth B., είναι Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός από το Έντμοντον της Αλμπέρτα. Ξεκίνησε τραγουδώντας τραγούδια στο Vine στις αρχές του 2013. Τον Νοέμβριο του 2015, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της EP, The Intro . Στις 5 Μαΐου 2017, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ, Safe Haven . Έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια συνολικές ροές στο Spotify έως τον Απρίλιο του 2022. Το single της " Lost Boy " έχει συγκεντρώσει περίπου 700 εκατομμύρια ροές στο Spotify και το κανάλι της στο YouTube έχει λάβει συνολικά 461 εκατομμύρια προβολές μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

Το τραγούδι της "Dandelions" από το Safe Haven έγινε μεγάλη επιτυχία το 2022, όταν έγινε δημοφιλές λόγω του TikTok και μπήκε σε διεθνή charts.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ruth γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Έντμοντον της Αλμπέρτα.[2] Οι γονείς της μετανάστευσαν από την Αιθιοπία τη δεκαετία του 1980. Η Berhe μιλάει άπταιστα τη μητρική γλώσσα των γονιών της, τα Αμχαρικά. Πέρασε μερικά από τα εφηβικά της χρόνια δουλεύοντας σε ένα τοπικό κατάστημα ρούχων "Reitmans" και περιέγραψε τον εαυτό της ως "εσωστρεφή" σε μια συνέντευξη στον Canadian Press [3] Είπε ότι ποτέ δεν ήταν η "μεγάλη γκόμενα του πάρτι". [4] Ενώ εργαζόταν με μερική απασχόληση, άρχισε να ασχολείται με την ανάρτηση βίντεο στο Vine. Λέει ότι επέλεξε την συγκεκριμένη υπηρεσία βίντεο επειδή χρειάστηκε λιγότερη προσπάθεια για τη μεταφόρτωση σύντομων κλιπ, σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το YouTube.[3]

Η Berhe αποφοίτησε από το λύκειο Ross Sheppard το 2013. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο MacEwan, αλλά πήρε άδεια από τις σπουδές της για να επικεντρωθεί στη μουσική.[1]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Albums[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Safe Haven (2017)
  • Moments in Between (2021)

EP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Intro (2015)
  • Maybe I'll Find You Again (2019)

Επιρροές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Berhe έχει χαρακτηρίσει τους Lauryn Hill, The Beatles, Carole King, Grouplove, Adele, Taylor Swift και τον Ed Sheeran ως μερικές από τις μουσικές επιρροές της. Είπε πως "αυτό που έχουν κοινό όλοι οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι ότι λένε ιστορίες (στα τραγούδια τους) και είναι κάτι που προσπαθώ και εγώ η ίδια να κάνω.", σε μια συνέντευξη της στο Idolator.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Edmonton singer Ruth B launches career in an instant». CBC News. 1 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2015. 
  2. Sperounes, Sandra (25 Νοεμβρίου 2015). «Who is Edmonton's Ruth B? The latest online star to get a record deal». Edmonton Journal. Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2015. 
  3. 3,0 3,1 Friend, David (15 Νοεμβρίου 2016). «Edmonton singer Ruth B on life after Vine: 'I write full songs now, not just 6 seconds'». Global News. Global News/The Canadian Press. Ανακτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2016. 
  4. «Edmonton singer Ruth B on life after Vine: 'I write full songs now, not just 6 seconds' - Edmonton | Globalnews.ca». 
  5. «Popping Up: Ruth B». idolator. 25 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2022.