Russia Beyond the Headlines

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Russia Beyond the Headlines
Τύποςεφημερίδα
ιστότοπος
Μορφήμεγάλο σχήμα
Ίδρυση2007
ΓλώσσαΙταλικά
Αγγλικά
Ιαπωνικά
Γαλλικά
ΈδραΜόσχα
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter

Η Russia Beyond the Headlines (RBTH, Η Σύγχρονη Ρωσία) είναι ένας πολύγλωσσος πόρος ειδήσεων και πληροφορίας, ο οποίος παρέχει ειδησιογραφία, σχολιασμό, άρθρα γνώμης και αναλύσεις στα πεδία του πολιτισμού, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της επιστήμης και της δημόσιας σφαίρας στη Ρωσία.

Η Russia Beyond the Headlines εκδίδει έντυπα παραρτήματα σε 29 έγκριτους τίτλους εφημερίδων ανά την υφήλιο, σε 16 γλώσσες, σε 23 χώρες. Διατηρεί, επιπλέον, 20 ιστοτόπους σε 16 γλώσσες. Στα έντυπα παραρτήματα και τους αντίστοιχους ιστοτόπους, η RBTH καλύπτει την τρέχουσα επικαιρότητα και τα δημόσια πράγματα στη Ρωσία, στηριζόμενη σε επαγγελματίες, ανεξάρτητους, ρώσους και ξένους δημοσιογράφους. Επιπροσθέτως, η RBTH δημοσιεύει ευρύ φάσμα εξειδικευμένης γνώμης για τις δράσεις της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, καθώς και για τις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα.

Αποστολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η RBTH αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της ρωσικής κοινωνίας και του οικουμενικού ακροατηρίου, διαθέτοντας την επικοινωνιακή της πλατφόρμα προς αντικειμενικό και επαγγελματικής αξιοπιστίας διεθνή διάλογο. Η RBTH συναθροίζει, προκρίνει και διανέμει διεθνώς, θεματικό περιεχόμενο για τη ρωσική πολιτική πραγματικότητα, τον δημόσιο βίο, τον πολιτισμό, τις επιχειρήσεις, τις επιστήμες, την ιστορία και άλλα πεδία, που δεν καλύπτονται συνήθως από τα ξένα μέσα, απευθυνόμενη στα επιμέρους, τοπικά ακροατήριά τους.

Οργανωτική δομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η RBTH είναι ένας πόρος ειδήσεων και πληροφορίας, χρηματοδοτούμενος από τον εκδοτικό οίκο Rossiyskaya Gazeta.

Η Rossiyskaya Gazeta είναι η επίσημη έκδοση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στη Ρωσία, υποχρεωτικό μέσο δημοσιοποίησης όλων των νομικών πράξεων του κράτους και των κυβερνητικών διαταγμάτων, αρμοδιότητα για την οποία υποστηρίζεται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Πλέον της επίσημης λειτουργίας της, η Rossiyskaya Gazeta είναι επίσης μια γενικού ενδιαφέροντος καθημερινή πολιτική εφημερίδα που παρέχει στους αναγνώστες ποικίλο και ποιοτικό περιεχόμενο και εξασφαλίζει πρόσοδο από εμπορικές διαφημίσεις και τις πωλήσεις του φύλλου. Αυτά ακριβώς τα έσοδα χρηματοδοτούν το δίκτυο της RBTH.

Η RBTH διαθέτει ομάδες σύνταξης και παραγωγής, ανεξάρτητες της Rossiyskaya Gazeta,οι οποίες επεξεργάζονται την προς δημοσίευση ύλη στα έντυπα παραρτήματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς και στους δικούς της ιστοτόπους, σε διάφορες γλώσσες

Η ομάδα σύνταξης της RBTH συγκροτείται από το κεντρικό γραφείο, το οποίο παράγει περιεχόμενο που διαμοιράζεται σε χώρες και γεωγραφικές ενότητες, και από περιφερειακούς θύλακες, όπου και διασκευάζεται προς χρήση στις επιμέρους χώρες, με προσθήκη θεματολογίας σχετικής προς αυτήν τη γεωγραφική ενότητα. Επιπροσθέτως, κάθε περιφερειακή ενότητα δημοσιεύει ύλη για τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία.

Εκδοτική δεοντολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως προς την εκδοτική της πολιτική, η RBTH είναι προσηλωμένη στις αρχές της ποιοτικής δημοσιογραφίας, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας, της συνάφειας προς το κοινό, της αντιπροσωπευτικότητας, όπως και της συμμόρφωσης προς τα δημοσιογραφικά πρότυπα, την εκδοτική δεοντολογία και την παράδοση των εντύπων στα οποία και δημοσιεύεται περιεχόμενο της RBTH.

Η πλειονότητα της ύλης συγγράφεται από ελεύθερους συνεργάτες ειδικά για την RBTH. Μέρος της ύλης επίσης προέρχεται από άλλα ρωσικά μέσα (Vedomosti, Kommersant, Rossiyskaya Gazeta, Russky Reporter, The Moscow Times, και άλλα), κατόπιν άδειάς τους.

Οικονομική δραστηριότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι δραστηριότητες της RBTH χρηματοδοτούνται από τη Rossiyskaya Gazeta, όπως και από τα έσοδα από χορηγίες και εμπορική διαφήμιση.

Οι διεθνείς εταίροι που συμμετέχουν στην εκτύπωση και τη διανομή των έντυπων παραρτημάτων της RBTH, αποζημιώνονται πλήρως ή μερικώς για τα κόστη παραγωγής του, αλλά και για πρόσθετες υπηρεσίες προώθησής τους και αξιολόγησης της πρόσληψής του εκ μέρους του αναγνωστικού κοινού.

Παγκόσμιο δίκτυο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαδικτυακή παρουσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η RBTH διατηρεί 19 ιστοτόπους σε 16 γλώσσες και κυκλοφορεί 28 μηνιαία έντυπα παραρτήματα για τη Ρωσία σε εφημερίδες 23 χωρών. 32 εκατομμύρια αναγνώστες είναι το συνολικό κοινό της RBTH. Οι διαδικτυακοί πόροι της RBTH περιλαμβάνουν επίσης εκδοχές του ιστοτόπου για κινητές συσκευές, μια εφαρμογή iPad στα αγγλικά και τα γερμανικά, ψηφιακά περιοδικά, έναν αριθμό επιμέρους ιστοσελίδων εξειδικευμένης θεματολογίας, και το Russia Direct, μέσο μαζικής ενημέρωσης με έμφαση στις αναλύσεις.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]