Przegląd Sportowy

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Przegląd Sportowy
Τύποςαθλητική εφημερίδα
περιοδική έκδοση
ΕκδότηςRingier Axel Springer Polska
Ίδρυση1921
ΓλώσσαΠολωνικά[1]
ISSN0137-9267
1689-2879
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Η Przegląd Sportowy (ελληνική απόδοση:Πζέγκλοντ Σπορτόβι, δηλ. Αθλητική Ανασκόπηση) είναι η παλαιότερη και τώρα η μοναδική πολωνική καθημερινή αθλητική εφημερίδα, που ιδρύθηκε το 1921 στην Κρακοβία. Το 1926 ξεκίνησε ένα ετήσιο δημοφιλές δημοψήφισμα για την Πολωνική Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς. Ο σημερινός συντάκτης της είναι ο Πζέμισουαβ Ρούντζκι (Przemysław Rudzki).

Η κυκλοφορία της εφημερίδας είναι περίπου 50.000 αντίτυπα την ημέρα (η πώληση είναι περίπου 25.000). Έχει επίσης ψηφιακή παρουσία: ο ιστότοπος και διάφοροι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν αθλητικά νέα στα πολωνικά. Το Μάρτιο του 2014, ανακοίνωσαν μια συνεργασία[2] με την startup Betegy, παρέχοντας ποδοσφαιρικές προβλέψεις βασισμένες σε βάση δεδομένων, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Ιδρύθηκε στην Κρακοβία το 1921, αλλά μετακόμισε στην πρωτεύουσα, Βαρσοβία.

Ο μέτοχος της εφημερίδας είναι η Ringier Axel Springer Media AG,[3] μια κοινοπραξία ανάμεσα στη γερμανική εκδοτική εταιρεία Axel Springer και τη Ringier, τη μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία διαχείρισης μέσων ενημέρωσης στην Ελβετία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]