Premiers Désirs

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Premiers Désirs
ΣκηνοθεσίαΝτέηβιντ Χάμιλτον
ΠαραγωγήΑλέν Τερζιάν
ΣενάριοΜίκαελ Έρντμαν,
Φιλίπ Γκωτιέ
ΠρωταγωνιστέςΕμμανουέλ Μπεάρ,
Άνια Σουτ
ΜουσικήΦιλίπ Σαρντέ
ΦωτογραφίαAlain Derobe
ΔιανομήNetflix
Πρώτη προβολήCountry flag 1983
Country flag 20/01/1984
Διάρκεια93 λεπτά
ΠροέλευσηΓαλλία
ΓλώσσαΓαλλικά

Premiers désirs είναι ο τίτλος μιας δραματικής-ερωτικής ταινίας γαλλο-γερμανικής παραγωγής, γυρισμένης το 1983 από τον Ντέηβιντ Χάμιλτον.

Σχόλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως και με την πλειονότητα των ταινιών του Χάμιλτον είναι εμφανές ότι πρωτίστως πρόκειται για φωτογράφο παρά για σκηνοθέτη. Ο οπτικός τομέας της ταινίας υπερτερεί σαφώς του περιεχομένου. Οι θαυμάσιες οπτικές συνθέσεις με τα μαλακό φόκους και τα παστέλ χρώματα αποτελούν το βασικό κορμό της ταινίας που χρησιμοποιεί ένα μάλλον αδιάφορο σενάριο σαν αφορμή ύπαρξης. Αγαπημένο αντικείμενο και πάλι για τον Χάμιλτον είναι νεαρά κορίτσια κινηματογραφημένα με χάρη αλλά όχι τόσο τολμηρά όσο σε άλλες του ταινίες. Υπάρχει μια διάχυτη ερωτική διάθεση που σε κανένα σημείο δεν ξεπερνά τα όρια του αθώου αισθησιασμού.

Η Άνια Σουτ επιστρέφει για τρίτη φορά σε ταινία του Χάμιλτον μετά το Laura, les ombres de l'été (1979) και τις Τρυφερές Εξαδέλφες (1980). Η Εμμανουέλ Μπεάρ σε ηλικία 20 ετών και όντας ακόμα φοιτήτρια σε δραματική σχολή εντυπωσιάζει τον Χάμιλτον με την ομορφιά της και κερδίζει έτσι τον πρώτο της ρόλο σε κινηματογραφική ταινία.

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρία νεαρά κορίτσια, η Ελέν, η Ντοροτέ και η Καρολίν περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κυανή Ακτή. Το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι τα αγόρια. Επιχειρούν μια βόλτα με βάρκα και αφού πέφτουν σε μια καταιγίδα ναυαγούν σε ένα μικρό νησάκι. Εκεί θα γνωριστούν με τρεις νεαρούς, το Μαξ, τον Ραούλ και τον Ετιέν. Ενώ η Ελέν και η Ντοροτέ σμίγουν αμέσως με τον Μαξ και το Ραούλ η Καρολίν δεν νιώθει κάτι για τον Ετιέν, αντίθετα θα νιώσει τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα για τον πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία και δυσπρόσιτο Τζόρνταν.


Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]