Possessed

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Possessed
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΣαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτείες,
Μουσικά είδηThrash Metal, Death Metal
Παρουσία1983 - 1987
1990 - 1993
2007 – σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαCombat, Relativity, Under One Flag, Agonia, Roadrunner
ΜέληΤζεφ Μπεκέρα
Εμίλιο Μάρκεζ
Ντάνιελ Γκονζάλεζ
Ρόμπερτ Καρντένας
Πρώην μέληΜπάρι Φισκ
Μπράιαν Μοντάνα
Μάικ Σους
Μάικ Τοράο
Λάρι ΛαΛόντε
Ντουέιν Κόνλεϊ
Ντέιβ Κάουτς
Κόλιν Καρμάικλ
Κρις Στόουλ
Μπομπ Γιοστ
Μαρκ Στράουσμπουργκ
Γουόλτερ Ράιαν
Μάικ Χόλμαν
Πωλ Πέρι
Ερνέστο Μπουένο
Ρικ Κορτέζ
Μπέι Κορτέζ
Βάνικ Βαρτανιάν
Τόνι Κάμπος
Κέλι ΜακΛάχλιν
Ιστότοπος
https://possessedofficial.com/

Οι Possessed είναι αμερικάνικο death metal συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1983 στο Σαν Φρανσίσκο και θεωρούνται ένα από τα πρώτα συγκροτήματα του είδους, ιδιαίτερα επηρεάζοντας τα μετέπειτα black και death metal συγκροτήματα. Διαλύθηκαν το 1987 και μετά από μία τριετή επανένωση στις αρχές της δεκαετίας του '90, σχηματίστηκαν και πάλι το 2007 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Possessed δημιουργήθηκαν, όταν τα μέλη τους βρισκόταν σε εφηβική ηλικία, από τον τραγουδιστή Μπάρι Φισκ, τον κιθαρίστα Μπράιαν Μοντάνα, τον μπασίστα Μάικ Τοράο και το ντράμερ Μάικ Σους. Ενώ είχαν ξεκινήσει να συνθέτουν τα πρώτα τους τραγούδια, ο Φισκ αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο Τζεφ Μπεκέρα το 2008

Τη θέση του πήρε ο πρώην τραγουδιστής των Marauder και των Blizzard, Τζεφ Μπεκέρα, με το συγκρότημα να ηχογραφεί το ντεμο "Death Metal" μέσω της "Metal Blade Records". Ένα δεύτερο ντέμο ηχογραφήθηκε στα "Dangerous Rhythm Studios" του Όκλαντ με το κομμάτι "Swing Of The Axe" να περιλαμβάνεται στη συλλογή "Best Of Metal Massacre", χωρίς όμως να εξασφαλίζει στους Possessed συμβόλαιο με την εταιρεία.

Λίγο αργότερα, ο Μοντάνα απολύθηκε λόγω της διαφοράς απόψεων που είχε με τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος όσον αφορά την εικόνα και την εμφάνιση τους. Τη θέση του πήρε ο Λάρι ΛαΛόντε των Blizzard και οι Possessed ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Seven Churches". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1985 μέσω της "Combat Records" και παρουσίασε ένα ηχητικό σύνολο πιο σκοτεινό από ότι είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε. Τα πρωτόγονα φωνητικά του Μπεκέρα και η τραχύτητα της μουσικής του συγκροτήματος αποτέλεσαν πόλο έλξης για μία σκληροπυρηνική μερίδα οπαδών του thrash metal.

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Possessed εκτός Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ "World War III" του Μόντρεαλ μαζί με τους Celtic Frost, Voivod και Destruction, το Νοέμβριο του 1985 μπροστά σε 7.000 θεατές.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία, οι Possessed κυκλοφόρησαν τον δίσκο "Beyond the Gates", παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό μουσικό ύφος με περισσότερη τεχνική σε σχέση με το πρώτο τους άλμπουμ. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Καρλ Κάνεντι και το συγκρότημα περιόδευσε στην Ευρώπη μαζί με τους Voivod και τους Deathrow, τον χειμώνα του 1986.

Τον Μάιο του 1987 εξέδωσαν το ΕΡ "The Eyes of Horror" σε παραγωγή του βιρτουόζου κιθαρίστα Τζο Σατριάνι. Μετά από αυτή την κυκλοφορία, το συγκρότημα διαλύθηκε με τον ΛαΛόντε να εντάσσεται στους Blind Illusion και στη συνέχεια στους επιτυχημένους Primus. Ο Μπεκέρα έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω, όταν τον πυροβόλησαν δύο τοξικομανείς.

Οι Possessed επανεμφανίστηκαν το 1990 με τον κιθαρίστα Ντέιβ Κάουτς, τον Μάικ Τοράο στα φωνητικά και την κιθάρα, το ντράμερ Κρις Στόουλ και τον μπασίστα Μπομπ Γιοστ. Ένα χρόνο αργότερα, την κιθάρα ανέλαβε ο Μαρκ Στράουσμπουργκ και τα τύμπανα ο Γουόλτερ Ράιαν. Η σύνθεση αυτή περιόδευσε με τους Machine Head και ηχογράφησε ένα ντέμο τον Οκτώβριο του 1991. Το 1993, το συγκρότημα διαλύθηκε και πάλι.

Το 2007, ανακοινώθηκε ότι ο Τζεφ Μπεκέρα θα έπαιζε ζωντανά στο φεστιβάλ του Wacken με μέλη του death metal συγκροτήματος Sadistic Intent, υπό το όνομα Possessed. Το συγκρότημα συνέχισε να εμφανίζεται σε διάφορα φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ το 2011 ο Μπεκέρα και ο ντράμερ Εμίλιο Μάρκεζ παρέμειναν τα μόνα μέλη του σχήματος, στο οποίο εντάχθηκαν ο κιθαρίστας Κέλι ΜακΛάχλιν και ο μπασίστας Τόνι Κάμπος, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τον Ντάνιελ Γκονζάλεζ και τον Ρόμπερτ Καρντένας, αντίστοιχα.

Πλέον, το συγκρότημα συνθέτει το υλικό που θα αποτελέσει το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους και το πρώτο μετά το 1986.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στούντιο ηχογραφήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Ζωντανές ηχογραφήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Demo & ΕΡ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]