Pekinška patka

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Pekinška Patka
Ιστότοπος
pekinskapatka.com

Οι Pekinška patka (Σερβικά Κυριλλικά: Пекиншка Патка, μετάφρ. Πάπια το Πεκίνο) είναι ένα εξέχον Σέρβο και πρώην Γιουγκοσλαβικό πανκ ροκ συγκρότημα από το Νόβι Σαντ.[1] Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Plitka poezija (Αβαθή ποίηση), που κυκλοφόρησε το 1980,[2] θεωρείται το πρώτο πανκ ροκ άλμπουμ ενός συγκροτήματος που προέρχεται από τη Σερβία. Όντας ένα από τα πρώτα punk ηθοποιούς στη Γιουγκοσλαβία, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα των θυρών για πολλά συγκροτήματα που ακολούθησαν.

Στο δεύτερο και τελευταίο τους άλμπουμ, Strah od monotonije (Ο φόβος της μονοτονίας), που κυκλοφόρησε το 1981,[3] στράφηκαν προς τον post-punk και τον darkwave ήχο, διαλύοντας την ίδια χρονιά. Το 2008,[4] το συγκρότημα επανενώθηκε για να εμφανιστεί στην κεντρική σκηνή του Exit Festival μαζί με τους Sex Pistols και το 2010, επανενώθηκαν για άλλη μια φορά, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά τους.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Plitka poezija (1980)
  • Strah od monotonije (1981)

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Feljton: Pekinška Patka - Prvi pank bend na ćirilici (1)». Rockomotiva (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2024. 
  2. «Popboks - PEKINŠKA PATKA - Pekinška Patka [s2]». www.popboks.com. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2024. 
  3. «Pekinška patka na okupu - Scena - Dnevni list Danas» (στα Σερβικά). 4 Μαΐου 2010. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2024. 
  4. Копривица, Јелена. «Кад професор постане панкер». Politika Online. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2024. 

εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]