Microsoft Entertainment Pack

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Microsoft Entertainment Pack
ΕκδότηςXbox Game Studios
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows
Ημ/νία κυκλοφορίας1989
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Microsoft Entertainment Pack είναι συλλογή casual βιντεοπαιχνιδιών 16-bit που σχεδιάστηκαν για τα Microsoft Windows. Η σειρά αποτελούνταν από τέσσερα Entertainment Packs. Κάποια από αυτά τα παιχνίδια αργότερα κυκλοφόρησαν για το Best of Microsoft Entertainment Pack το 1995.

Τα παιχνίδια είχαν θεωρηθεί ασυνήθιστα για την εποχή, καθώς δεν μπορούσαν να τρέξουν σε MS-DOS. Τα Freecell, Minesweeper και Taipei ήταν αργότερα προ-εγκατεστημένα παιχνίδια των Windows. Το αρχικό παιχνίδι σκακιού ήταν το WinChess,[1] και μαζί με το Taipei, ήταν προγραμματισμένα από τον Ντέιβιντ Νόρρις.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Microsoft Entertainment Pack σχεδιάστηκε από την ομάδα της εταιρείας "Entry Business", όπου η δουλειά ήταν να κάνουν τα Windows πιο ελκυστικά για σπίτια και μικρές επιχειρήσεις. Ο πρώην διευθυντής προϊόντος της Microsoft, Μπρους Ράιαν, είπε ότι η εταιρεία έκανε αυτό επειδή "ανησυχούσαν πως οι υψηλές απαιτήσεις υλικού του λειτουργικού συστήματος σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα το έβλεπαν μόνο ως ένα εργαλείο για τις μεγάλες επιχειρήσεις".[2] Το έργο είχε "σχεδόν καθόλου budget", και δεν ασχολήθηκαν σημαντικές εκδότες βιντεοπαιχνιδιών επειδή είχαν αμφιβάλλει για τη νομιμότητα των Windows ως μια πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών. Έτσι, ο Ράιαν συνέταξε μια σειρά από παιχνίδια που οι εργαζόμενοι των Windows είχαν εργαστεί για τον ελεύθερο χρόνο τους.[2]

Διαφήμιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Microsoft διαφήμιζε τα Entertainment Packs για casual gaming σε υπολογιστές γραφείου. Τα κουτιά είχαν συνθήματα όπως "No more boring coffee breaks" και "Only a few minutes between meetings? Get in a quick game of Klotski". Το μάρκετινγκ πέτυχε, με το Computer Gaming World να είχε περιγράψει τη σειρά το 1992 ως τους "γορίλες της ζούγκλας Gaming Lite", με περισσότερα από 500.000 αντίτυπα να έχουν πουληθεί.[3]

Κατάλογος παιχνιδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Microsoft Entertainment Pack 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Microsoft Entertainment Pack 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Microsoft Entertainment Pack 3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Microsoft Entertainment Pack 4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Best of Microsoft Entertainment Pack[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1995, κυκλοφόρησε το Best of Microsoft Entertainment Pack από την Microsoft Home. Περιέχει κάποια παιχνίδια της σειράς, επιλεγμένα ως τα καλύτερα. Τα παιχνίδια αυτά είναι:

Το 2001, ένα multicart με επτά παιχνίδια κυκλοφόρησε για το Game Boy Color από την Classified Games και Saffire. Τέσσερα από τα παιχνίδια είχαν μεταφερθεί από το Best of Microsoft Entertainment Pack, ενώ τα υπόλοιπα τρία έχουν μεταφερθεί από άλλες συλλογές του Microsoft Entertainment Pack.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η DigitalTrends σημείωσε ότι "για πολλούς, τα απλά αλλά ευχάριστα παιχνίδια που βρίσκονται στο Entertainment Pack παρέχουν μια πρώτη γεύση από το παλιό gaming του PC και υπηρέτησε ως τη πύλη για πιο πολύπλοκα κλασικά."[4] Η PC World περιέγραψε το πακέτο ότι έχει "ξεχωριστούς σπάταλους χρόνου."[5]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017. 
  2. 2,0 2,1 «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017. 
  3. «Welcome To Gaming Lite». Computer Gaming World: σελ. 74. Σεπτέμβριος 1992. http://www.cgwmuseum.org/galleries/index.php?year=1992&pub=2&id=98. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2014. 
  4. «Rodent's Revenge and Chip's Challenge developers speak out». DigitalTrends. 21 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017. 
  5. «Classic puzzler Chip's Challenge and an unreleased sequel hitting Steam in May». PC World. 20 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017. 

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Προεγκατεστημένο σε αργότερες εκδόσεις των Windows

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]