Lying from You

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Lying from You"
Single από Linkin Park
από το άλμπουμ Meteora
Κυκλοφόρησε16 Μαρτίου 2004
FormatCD
ΕίδοςRap metal
Διάρκεια2:55
ΔισκογραφικήWarner Bros.
ΣτιχουργόςLinkin Park
ΠαραγωγόςDon Gilmore, Linkin Park

Το "Lying from You" είναι ένα τραγούδι από το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Linkin Park και κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου του 2004. Εκδόθηκε ως airplay-μοναδικό single από το δεύτερο άλμπουμ τους, Meteora, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Μαρτίου 2003.

Πληροφορίες τραγουδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι ανοίγει με βιόλα που αναπαράγεται από sampler, ήχος που συνοδεύει και πολλά σημεία του τραγουδιού. Η εισαγωγή, επίσης, περιέχει (πάλι από sampler) ήχο αυτοκινήτου που σπινάρει. Το τραγούδι ήταν ένα από τα επτά τραγούδια των Linkin Park που χρησιμοποιήθηκαν στη συνεργασία μεταξύ της μπάντας και του ράπερ Jay-Z ("Dirt off Your Shoulder/Lying from You") στον mash- up δίσκο Collision Course που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2004. Έχει επίσης, τη φωνή από sampler και μάλλον λιγότερο γοητευτική, του Βρετανού κωμικού Bill Bailey κατά τη διάρκεια της "coffee shop emo" ρουτίνας του.

Στις live παραστάσεις του 2008, το "Lying from You" χρησιμοποίησε μια νέα εισαγωγή, αφαιρώντας όλα τα δείγματα (ήχους από sampler) από την εισαγωγή και το πρώτο μισό της πρώτης εκδοχής.

Συνέντευξη με τον Mike Shinoda, Μάρτιος 2003 στο ShoutWeb:

Μουσικό Βίντεο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημο μουσικό βίντεο για το τραγούδι, live υλικό του τραγουδιού από το live άλμπουμ των Linkin Park Live in Texas έχει χρησιμοποιηθεί για το μουσικό βίντεο. Η ζωντανή εκδοχή του τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε σε εκδόσεις internet του βίντεο. Αυτό το ζωντανό βίντεο είναι διαθέσιμο στο iTunes, μαζί με το "Points of Authority". Ένα βίντεο με αποσπάσματα από το τέταρτο single του άλμπουμ, το μουσικό βίντεο του From the Inside μπορεί να το δει κάποιος στο YouTube.[1]

Λίστα κομματιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Promo CD-R
Νούμερο Τίτλος Διάρκεια
1. "Lying from You"   2:55

Επίδοση στα διαγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Lying from You" κυκλοφόρησε ως airplay-μοναδικό single από το άλμπουμ. Είχε κυκλοφορήσει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2004, και στον Καναδά ως ζωντανό μουσικό βίντεο με πλάνα από το  Live in Texas. Για το ότι ήταν airplay-μοναδικό single, ακόμη κατάφερε να φτάσει στη θέση 1 στο Modern Rock Tracks διάγραμμα, δίνοντας στη μπάντα την τέταρτη συνεχόμενή τους θέση 1 από το άλμπουμ Meteora.[2] Ήρθε κοντά στην επίτευξη αυτού, επίσης, εμφανιζόμενο στο Mainstream Rock Tracks διάγραμμα, όπου πέρασε πέντε εβδομάδες στο νούμερο 2.[2]

Διάγραμμα (2004) Κορυφαία
θέση
Αμερικάνικο Billboard Hot 100 58[2]
Αμερικάνικο Billboard Hot 100 Airplay 56[3]
Αμερικάνικο Billboard Μοντέρνα Ροκ Τραγούδια 1
Αμερικάνικο Billboard Mainstream Ροκ Τραγούδια 2

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Lying From You (Live in Texas) on Youtube».  from the Warner Bros Records YouTube channel.
  2. 2,0 2,1 2,2 Linkin Park. «Linkin Park - Awards». AllMusic. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
  3. Billboard. «Lying from You - Linkin Park». Billboard.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Lying from You της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).