Kingfisher sky

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Kingfisher Sky
Kingfisher Sky ζωντανά στο Groningen/NL
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΟλλανδία
Μουσικά είδηProgressive metal, progressive rock, symphonic metal
Παρουσία2001 - Παρόν
ΜέληJudith Rijnveld
Edo Van Der Kolk
Chris Henny
Maaike Peterse
David Gutiérrez Rojas
Nick Verschoor
Ivar de Graaf
Ιστότοπος
http://www.kingfishersky.com/

Οι Kingfisher Sky είναι ολλανδικό progressive metal συγκρότημα από τη Χάγη της Βόρειας Ολλανδίας. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Hallway of Dreams κυκλοφόρησε το 2007 από τη Suburban Records.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Kingfisher Sky είναι ένα Ολλανδικό "progressive metal" συγκρότημα. Δημιουργήθηκε από τον Ivar de Graaf αφότου αποχώρησε από τους Within Temptation για να "κυνηγήσει" τα δικά του μουσικά ενδιαφέροντα. Η μουσική των Kingfisher Sky δε μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο από ένα είδος μουσικής. Είναι τόσο ευρείς οι μουσικές επιρροές του de Graaf και της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Judith Rijnveld που ποικίλουν από Porcupine Tree μέχρι Cecilia Bartoli, και από Kate Bush μέχρι παραδοσιακή φολκ μουσική.

Ο Ivar και η Judith άρχισαν να ηχογραφούν τραγούδια στο studio του σπιτιού τους το 2005. Ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Suburban Records υπογράφηκε το 2006. Αρχικά ο μπασίστας Eric Hoogendoorn προστέθηκε στο line up του συγκροτήματος. Μετά προστέθηκε ο κιθαρίστας Daan Janzing τον οποίον και πρότεινε στους Kingfisher Sky ο Ruud Jollie (Within Temptation). Ο George van Olffen μπήκε στο συγκρότημα μετά από λίγο καιρό. Ο κιθαρίστας Edo van der Kolk ήρθε για να συμπληρώσει το τότε line up του συγκροτήματος, ο οποίος είχε ήδη παίξει ένα σόλο στην Demo εκδοχή του "Through My Eyes" και γνώριζε τον Ιvaar 15 χρόνια.

Το πρώτο άλμπουμ "Hallway of Dreams" ηχογραφήθηκε το 2007 και κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του ίδιου έτους. Η παραγωγή έγινε από τους Jochem Jacobs (Textures) και Bouke Visser (Split Second Sound). Από τότε το συγκρότημα έκανε πολλές συναυλίες ως κυρίως όνομα αλλά και ως support μπάντα σε μεγάλα ολλανδικά συγκροτήματα όπως οι Epica, οι Within Temptation και οι Delain.

Με την σκέψη για ένα ξεχωριστό σόου στην πατρίδα τους, τους Kingfisher Sky συντρόφευσε επί σκηνής η τσελίστρια Maaike Peterse στο τραγούδι Big Fish. Αφού αυτή η συνεργασία αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη, η Maaike σύντομα έγινε το έβδομο μέλος του συγκροτήματος.

Το Μάϊο του 2008 το άλμπουμ "Hallway of Dreams" κυκλοφόρησε και στην Αμερική από την εταιρεία Laser’s Edge(Riverside, Zero Hour). Η Ιαπωνία ακολούθησε μέσα στο 2008(Disk Union). Επίσης κυκλοφόρησε και σε βινύλιο από την Tonefloat Records (Porcupine Tree, Roger Waters). Το άλμπουμ είναι επίσης διαθέσιμο σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.

Ο George van Olffen αποχώρησε από το συγκρότημα τον Ιούλιο του 2009 για να ακολουθήσει άλλα μουσικά ενδιαφέροντα. Αυτή την κενή θέση στα πλήκτρα του συγκροτήματος ήρθε να συμπληρώσει ο David Gutiérrez Rojas τον Νοέμβριο του 2009. Τον Απρίλιο του 2010 αποχώρησε κι ο Daan Janzing ενώ τη θέση του στην κιθάρα πήρε ο Chris Henny.

Μέσω της προσωπικής του σελίδας το συγκρότημα ανακοίνωσε οτι δουλεύει σε υλικό για τον δεύτερο του δίσκο.

Είδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι progressive ροκ και φολκ επιρροές του Ivaar "συνάντησαν" τις κλασσικές μουσικές σπουδές της Judith, και τις προτιμήσεις της σε soul καλλιτέχνες όπως η Αρίθα Φράνκλιν. Η αμοιβαία τους αγάπη για καλλιτέχνες όπως οι Porcupine Tree, Jethro Tull, Πήτερ Γκάμπριελ, Κέιτ Μπους και η Tori Amos, συντέλεσε ώστε να γραφτούν νέα τραγούδια.

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Judith Rijnveld – vocals
  • Ivar de Graaf – drums
  • Edo van der Kolk – guitar
  • Chris Henny – guitar
  • Maaike Peterse – cello
  • Eric Hoogendoorn – bass guitar
  • David Gutiérrez Rojas - keyboards

Hallway of Dreams[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hallway of Dreams. Είναι το πρώτο άλμπουμ του "progressive metal" συγκροτήματος Kingfisher Sky που κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2007 από τη Suburban Records και επανακυκλοφόρησε από τη Laser's Edge στις 25 Μαρτίου του 20081.

Λίστα Τραγουδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. The Craving - 03:42
  2. Hallway Of Dreams - 04:17
  3. Balance Of Power - 04:22
  4. November - 04:20
  5. Big Fish - 03:29
  6. Through My Eyes - 05:08
  7. Seven Feet - 04:13
  8. Persephone - 03:23
  9. Her White Dress - 04:09
  10. Brody - 04:37
  11. Sempre Fedele - 04:09

EPs και singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2008: "November"

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]