JDownloader

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
jDownloader
JDownloader λογότυπο
Jdownloader
Γενικά
ΔημιουργοίjDownloader Team
Είδοςδιαχειριστής λήψεων, ελεύθερο λογισμικό
Διανομή
Έκδοση2.0 (26 Μαΐου 2016)[1]
ΛειτουργικάMicrosoft Windows, macOS, Linux
Διαθέσιμο σεπολλές γλώσσες
Ανάπτυξη
ΤύποςΔιαχειριστής λήψεων
Γραμμένο σεJava
Άδεια χρήσηςΓενική Άδεια Χρήσης GNU
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος
Αποθετήριο κώδικα
svn://svn.jdownloader.org/jdownloader

Το jDownloader είναι ένα ανοικτού κώδικα πρόγραμμα λήψης αρχείων, προγραμματισμένο σε Java, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν αρχεία και να κόβουν αρχεία από ιστότοπους εύκολης αποθήκευσης αρχείων, όπως το Rapidshare και το Megaupload αυτόματα[2]. Οι χρήστες μπορούν να κανονίζουν τα αρχεία, που θέλουν να κατεβάσει το πρόγραμμα και μπορούν να τα κάνουν παύση ή να σταματήσουν την λήψη τους. Τα συμπιεσμένα αρχεία RAR, μετά το κατέβασμα, αποσυμπιέζονται αυτόματα από το ίδιο το πρόγραμμα[3].

Οι προγραμματιστές του δήλωσαν ότι η άδεια χρήσης του προγράμματος μπορεί να αλλάξει έτσι ώστε να μπορεί να περιλαμβάνει κομμάτια κλειστού κώδικα κυρίως για λόγους ασφαλείας, αλλά θα παραμείνει ως προς τα υπόλοιπα σημεία του πρόγραμμα ανοικτού κώδικα[4].

Παροχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το jDownloader υποστηρίζει τη "αναμονή χρόνου" του Rapidshare και τη αναγνώριση captcha, εμπεριέχοντας μαζεμένες λήψεις χωρίς οι χρήστες να κάνουν τίποτα. Οι Premium χρήστες των ιστότοπων εύκολης αποθήκευσης αρχείων έχουν την ευκαιρία να κατεβάζουν πολλαπλά αρχεία με μέγιστη ταχύτητα. Επίσης, υποστηρίζει το Metalink, ένα φορμά που εμπεριέχει πολλούς συνδέσμους. Οι ενημερώσεις στο πρόγραμμα γίνονται συχνά, αλλά αυτόματα το jDownloader ενημερώνεται από μόνος του. Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις σημαντικές γλώσσες του κόσμου. Η ελληνική γλώσσα προστέθηκε στην έκδοση 0.7.504.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «JDownloader 2 has been released». 26 Μαΐου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαΐου 2016. 
  2. «JDownloader 0.5.859». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Οκτωβρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2009. 
  3. «Rapidshare Download Manager JDownloader» (στα English). ghacks.net. 18 Ιανουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2008. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  4. «jDownloader is Open Source? - I do not think so!» (στα German). 27 Σεπτεμβρίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 3 Μαρτίου 2009. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]