Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Internal Revenue Service)
Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων
Internal Revenue Service
ΚατηγορίαΥπηρεσία οικονομικής οικονομικής συνδιαλλαγής με το δημόσιο
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΔιοικητήςCharles Rettig (από το 2018)
Ιδρύθηκε1913
Υπάγεται σεΥπουργείο Οικονομικών
ΈδραΛεωφόρος Συντάγματος 1111, Ουάσινγκτον, 20224
Η έδρα της IRS

Η Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων (Αγγλικά: Internal Revenue Service) είναι η δημόσια οικονομική υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή φόρων και την εφαρμογή του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων. Είναι μέρος του Υπουργείου Οικονομικών και διευθύνεται από τον Επίτροπο Εσωτερικών Εσόδων, ο οποίος διορίζεται με πενταετή θητεία από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προκάτοχος αποτέλεσε η Επιτροπή Εσωτερικών Εσόδων, που ιδρύθηκε το 1862 για να επιβάλλει τον πρώτο φόρο εισοδήματος του έθνους που χρηματοδότησε τον Ομοσπονδιακό στρατό κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Το 1913, η Δέκατη Έκτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ επικυρώθηκε εξουσιοδοτώντας το Κογκρέσο να επιβάλλει φόρο εισοδήματος και ιδρύθηκε το Γραφείο Εσωτερικών Εσόδων. Το 1953, ο μετονομάστηκε σε Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.

Από την ίδρυσή του, η IRS ήταν υπεύθυνη για τη συλλογή των περισσότερων εσόδων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 2018, μειώθηκε κατά 15% το εργατικό δυναμικό της. [1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «IRS Nominee Says He's Never Had a Client Under Audit for a Decade». Bloomberg.com. 28 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2020.