How to Get Away with Murder (5ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
How to Get Away with Murder
(5ος κύκλος)
Αφίσα προώθησης πέμπτου κύκλου
Όνομα ΣειράςHow to Get Away with Murder
ΕίδοςΝομικό δράμα
Μυστήριο
Θρίλερ
ΗθοποιοίΒαϊόλα Ντέιβις
Μπίλι Μπράουν
Τζακ Φαλάχι
Ρομ Φλιν
Άτζα Ναόμι Κινγκ
Ματ ΜακΓκόρι
Κόνραντ Ρικαμόρα
Κάρλα Σόουζα
Αμίρα Βαν
Τσάρλι Γουέμπερ
Λίζα Βάιλ
Τίμοθι Χάτον
Αριθμός σεζόνΠέμπτη
Αριθμός Επεισοδίων15 (42-43' ανά επεισόδιο)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιABC
Προβολή27 Σεπτεμβρίου 2018– 28 Φεβρουαρίου 2019
Χρονολογική σειρά σεζόν
← Προηγείται
4ος κύκλος
Έπεται →
6ος κύκλος

Το ABC παρήγγειλε τον πέμπτο κύκλο της τηλεοπτικής δραματικής σειράς How to Get Away with Murder στις 11 Μαΐου 2018.[1] Έκανε πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019, έπειτα από 15 επεισόδια, όσα επεισόδια είχαν και οι προηγούμενοι κύκλοι.[2] Ο αριθμός των επεισοδίων ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε γίνει με τη Βαϊόλα Ντέιβις η σειρά να είναι περιορισμένη και να αποτελείται από 15 ή 16 επεισόδια ανά κύκλο.[3]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τη σύλληψη του Καστίγιο και την επιστροφή της επιμέλειας του Κρίστοφερ στη Λόρελ, η ομάδα επιστρέφει για τη νέα χρονιά στο Πανεπιστήμιο και η Αναλίζ αναλαμβάνει το τμήμα των «Ανωτέρων Δικαστικών Δεξιοτήτων», όπου επιλέγει 24 φοιτητές οι οποίοι θα την βοηθήσουν στις επανεκδικάσεις των υποθέσεων της μαζικής αγωγής. Ανάμεσά τους και ο δευτεροετής Γκάμπριελ Μάντοξ, για τον οποίο ο Φρανκ φέρεται να γνωρίζει κάτι και τον έχει από κοντά για να μάθει τον λόγο που ήρθε στο Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, η Αναλίζ αρχίζει να δουλεύει στην εταιρία Caplan & Gold, δίπλα στην Τίγκαν και τον νέο διευθυντή, Έμετ.

Στο πρώτο μισό του κύκλου, η Αναλίζ αρχίζει να δουλεύει πάνω στις υποθέσεις της μαζικής αγωγής και η Μπόνι αρχίζει ερωτική σχέση με τον βοηθό εισαγγελέα Μίλερ με σκοπό να μάθει αν γνωρίζει κάτι για εκείνην και την υπόλοιπη ομάδα, ενώ γίνονται και οι προετοιμασίες για τον γάμο των Κόνορ και Όλιβερ. Η Αναλίζ κερδίζει τις υποθέσεις της μαζικής αγωγής τη μία μετά την άλλη, ακόμα και αυτή που αφορά τον πατέρα του Νέιτ, η οποία αποτελεί τη βασική υπόθεση της μαζικής αγωγής. Η κυβερνήτρια δεν είναι ευχαριστημένη με όλο αυτό και θέλοντας να έχει από κοντά την Αναλίζ, της προτείνει να συνεργαστούν. Όταν όμως ο Νέιτ ο Πρεσβύτερος δολοφονείται κατά τη μεταφορά του από τις φυλακές στην ψυχιατρική κλινική και αργότερα η κυβερνήτρια της λέει πως δεν μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία λόγω των γεγονότων, η Αναλίζ καταλαβαίνει πως η κυβερνήτρια έπαιξε μαζί της και είναι πεπεισμένη πως αυτή κρύβεται πίσω από τη δολοφονία.

Τη βραδιά του γάμου ο Νέιτ λαμβάνει κάποιες πληροφορίες και πιστεύει πως ο Μίλερ ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον πατέρα του. Τον κτυπάει άσχημα αφήνοντάς τον σχεδόν νεκρό και, όταν η Μπόνι τους βρίσκει και της λέει τι έγινε, η Μπόνι τον αποτελειώνει. Στο μεταξύ, ο Φρανκ φτάνει στον γάμο και λέει στην Αναλίζ πως ο Γκάμπριελ είναι ο βιολογικός γιος του Σαμ από τον πρώτο του γάμο.

Στο δεύτερο μισό του κύκλου, μαθαίνουν όλοι την πραγματική ταυτότητα του Γκάμπριελ και όσο κι αν εκείνος προσπαθεί να τους πείσει πως δεν είχε κακές προθέσεις κι απλά ήθελε να μάθει για τον Σαμ, δεν τον εμπιστεύονται και τον απομακρύνουν από την παρέα, παρακολουθώντας ωστόσο τις κινήσεις τους. Όταν η εξαφάνιση του Μίλερ δημοσιοποιείται και το FBI τον ψάχνει, μαθαίνουν όλοι τι έγινε το βράδυ του γάμου και προσπαθούν να καλύψουν οτιδήποτε μπορεί να τους ενοχοποιήσει, ενώ η Μπόνι και ο Νέιτ ψάχνουν για το αν όντως ο Μίλερ έδωσε την εντολή ή αν σκότωσαν έναν αθώο. Το FBI βρίσκει μια αφορμή και συλλαμβάνει τον Γκάμπριελ με σκοπό να τον πιέσει να δώσει την Αναλίζ, αλλά η Αναλίζ αποδεικνύει πως τα στοιχεία που βρήκαν εναντίον του φυτεύτηκαν από το ίδιο το FBI, κι έτσι αφήνεται ελεύθερος. Η Κυβερνήτρια, βλέποντας πως η Αναλίζ δεν σταματά να ψάχνει, της λέει πως αυτός που σκότωσε τον πατέρα του Νέιτ ήταν ο Έμετ. Η Αναλίζ το ψάχνει αλλά ανακαλύπτει πως η Κυβερνήτρια λέει ψέματα, ενώ οι Φρανκ, Νέιτ και Μπόνι ανακαλύπτουν πως ο αδελφός της Λόρελ, ο Ζεβιέρ, επισκέφτηκε τον πατέρα του Νέιτ στη φυλακή. Ο Φρανκ ανακαλύπτει επίσης πως ο Ζεβιέρ συνεργαζόταν μόνο με την Κυβερνήτρια κι όχι με τον Μίλερ, αλλά η Αναλίζ του ζητάει να αποκρύψουν την αλήθεια σχετικά με τον Μίλερ για να προστατέψουν τους Νέιτ και Μπόνι, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως εμπλέκεται και ο Μίλερ. Ξέροντας πια ποιος κρύβεται πίσω από όλα, η Λόρελ και η Αναλίζ πηγαίνουν στον Ζεβιέρ και τον αντιμετωπίζουν. Φεύγοντας από εκεί, ο Ζεβιέρ επικοινωνεί με την Κυβερνήτρια και αποφασίζουν να κατηγορήσουν ζωντανά στην τηλεόραση τον Έμετ (ο οποίος ταυτόχρονα φέρεται να παθαίνει καρδιακό στο γραφείο του), ενώ Λόρελ και Κρίστοφερ εξαφανίζονται μυστηριωδώς.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Guest[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή Τηλεθέαση σε ΗΠΑ
(εκατομμύρια)
611 "Your Funeral" Stephen CraggPeter Nowalk27 Σεπτεμβρίου 20182.93[4]

Καθώς οι Κόνορ, Μικαέλα, Άσερ και Λόρελ ξεκινούν την τρίτη τους χρονιά στη σχολή, η Αναλίζ επιστρέφει να διδάξει στο Πανεπιστήμιο, αναλαμβάνοντας το τμήμα των «Ανωτέρων Δικαστικών Δεξιοτήτων», όπου επιλέγει 24 φοιτητές οι οποίοι θα την βοηθήσουν στις επανεκδικάσεις των υποθέσεών της στη μαζική αγωγή. Επίσης, αρχίζει να δουλεύει και στην εταιρία Caplan & Gold, δίπλα στην Τίγκαν και τον νέο διευθυντή, Έμετ Κρόφορντ. Στο μεταξύ, η Μπόνι πλησιάζει όλο και περισσότερο τον βοηθό εισαγγελέα, Μίλερ, σε μία προσπάθεια να μάθει αν και πόσα γνωρίζει για εκείνην και την ομάδα, ενώ ο Νέιτ ερευνά για το μωρό που βρήκε στα αρχεία του Ντένβερ, επιβεβαιώνοντας πως είναι ζωντανό και πως είναι της Μπόνι. Την ίδια στιγμή, ένας δευτεροετής φοιτητής, ο Γκάμπριελ Μάντοξ, εντυπωσιάζει την Αναλίζ κι έτσι τον επιλέγει για την ομάδα των 24 φοιτητών, αφήνοντας έξω τον Άσερ. Η Λόρελ απορρίπτει την πρόταση γάμου του Φρανκ και μαζί με τους Όλιβερ, Κόνορ και Μικαέλα, μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι, ενώ ο Άσερ μετακομίζει στο διαμέρισμα του Γουές, με τον Όλιβερ να του ζητάει να γίνει ο κουμπάρος του. Ο Φρανκ υποψιάζεται πως ο Γκάμπριελ έχει τους δικούς του λόγους που βρίσκεται στο Μίντλτον και τον πλησιάζει για να τον έχει από κοντά.


Στο μέλλον: Τρεις μήνες αργότερα, η Αναλίζ χορεύει στον γάμο του Κόνορ και του Όλιβερ, όταν εντοπίζει τον Φρανκ να την κοιτάζει. Πλησιάζοντάς τον ρωτάει γιατί μοιάζει σαν κάποιος να έχει πεθάνει και η απάντησή του έχει ως αποτέλεσμα να τον χαστουκίσει. Έξω, ένας άντρας που αιμορραγεί προχωράει προς το πάρτι, αλλά πέφτει στο χιόνι. Παραδίπλα, ο Κρίστοφερ κλαίει ακουμπισμένος στο χιόνι και η Μπόνι πλησιάζει και πνίγει τον άντρα. 
622 "Whose Blood Is That?" Mike SmithSarah L. Thompson4 Οκτωβρίου 20183.02[5]

Η Αναλίζ αναλαμβάνει την πρώτη της υπόθεση από τη μαζική αγωγή, πάνω στην οποία δουλεύει και η Μικαέλα, και καταφέρνουν να την κερδίσουν. Ο Έμετ παρατηρεί από κοντά την Αναλίζ καθώς και τους φοιτητές οι οποίοι δουλεύουν στο εργαστήρι της για τη μαζική αγωγή και ανακαλύπτει πως ανάμεσά τους βρίσκεται και η Λόρελ. Η Τίγκαν φοβάται πως έχοντας τη Λόρελ και τη Μικαέλα στην εταιρία, θα αποκαλυφθεί πως εκείνη ήταν η καταδότης του Χόρχε. Η Λόρελ, θέλοντας να την προστατέψει αλλά και να την κάνει να την εμπιστευτεί, λέει στον Έμετ πως αυτή που πιθανόν κατέδωσε τον Χόρχε ήταν η Σαντρίν, αφού αμέσως μετά εξαφανίστηκε και λογικά θα βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Έπειτα από αυτό, η Τίγκαν κανονίζει να μπορεί ο Κρίστοφερ να βρίσκεται στον παιδικό σταθμό της εταιρίας, όσο η Λόρελ είναι στη δουλειά. Στο μεταξύ, ο Άσερ καταφέρνει να προσληφθεί από τον Μίλερ στο γραφείο του βοηθού εισαγγελέα, ενώ ο Όλιβερ και ο Κόνορ ζητάνε από τη Μικαέλα να είναι η δεύτερη κουμπάρα τους. Ο Φρανκ συνεχίζει να ερευνά τον Γκάμπριελ κι αφού δεν μπορεί να παρακολουθεί το κινητό του, βρίσκει τρόπο να τον στείλει να μείνει στο πρώην διαμέρισμα της Ρεμπέκα, στο οποίο έχει τοποθετήσει κάμερες. Ο Νέιτ συνεχίζει την έρευνα για το παιδί της Μπόνι και ανακαλύπτει πως κάποια που έμοιαζε στη Μπόνι, έκλεψε το μωρό από το νοσοκομείο.


Στο μέλλον: Δυόμιση μήνες αργότερα, η Μπόνι περπατά με τον Κρίστοφερ στο χιόνι και μπαίνει στις τουαλέτες, όπου καθαρίζει το πρόσωπό του. Η Μικαέλα και η Λόρελ μπαίνουν επίσης στις τουαλέτες και τη ρωτάνε πού είναι ο Νέιτ. Όταν η Λόρελ παίρνει τον Κρίστοφερ και φεύγει, η Μικαέλα βλέπει αίμα στο πόδι της Μπόνι και τη ρωτάει ποιανού είναι. 
633 "The Baby Was Never Dead" Valerie WeissErika Harrison11 Οκτωβρίου 20183.22[6]

Η Αναλίζ και ο Έμετ αναλαμβάνουν έναν πλούσιο πελάτη, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του συνεταίρου του και στο δικαστήριο έχουν να αντιμετωπίσουν τον Μίλερ. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, ο Άσερ προσπαθεί να τον βοηθήσει δίνοντάς τους στοιχεία για τη στρατηγική που ακολουθεί η Αναλίζ, αλλά του λέει επίσης πως στο παρελθόν υπήρξε μαζί με την Μπόνι, κάτι το οποίο οδηγεί τη Μπόνι και τον Μίλερ σε καυγά. Αν και η Αναλίζ καταφέρνει να αποδείξει πως το όπλο του εγκλήματος δεν ανήκει στον πελάτη της, οι ένορκοι τον κρίνουν ένοχο. Στο μεταξύ, η κυβερνήτης συνεχίζει να απειλεί και να πιέζει την Αναλίζ λόγω της μαζικής αγωγής και αναγκάζει όλους τους φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτήν να περάσουν εξετάσεις δεοντολογίας, τις οποίες περνάνε όλοι με επιτυχία. Ο Φρανκ συνεχίζει να ερευνά τον Γκάμπριελ και βρίσκει μία ψεύτικη ταυτότητα στα πράγματά του κι έναν σκληρό δίσκο, ενώ ο Όλιβερ καταλαβαίνει ποιος ερευνά ο Φρανκ. Ο Νέιτ με τη σειρά του ερευνά για το παιδί της Μπόνι και βρίσκει τη νοσοκόμα η οποία είχε βάρδια τη νύχτα που απήχθη το μωρό. Του λέει πως στην πραγματικότητα ήρθε η μητέρα του και το ζήτησε, αλλά επειδή δεν ήθελε να έχει μπλεξίματα, η νοσοκόμα το παρουσίασε ως απαγωγή, ενώ αναγνώρισε τη Μπόνι ως τη μητέρα. Έχοντας πλέον τα στοιχεία, ο Νέιτ πηγαίνει στην Αναλίζ και της λέει τα πάντα αλλά, όταν της δείχνει τη φωτογραφία της γυναίκας, η Αναλίζ του λέει πως δεν είναι η Μπόνι αυτή που κλέβει το μωρό, αλλά η αδελφή της.


Στο μέλλον: Δύο μήνες αργότερα, η Μπόνι λέει στη Μικαέλα πως το αίμα στο πόδι της είναι δικό της αφού κόπηκε στο ξύρισμα. Αργότερα, στο γαμήλιο πάρτι, ο DJ φωνάζει τους νεόνυμφους στην πίστα, αλλά ο Όλιβερ φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, ενώ ο Κόνορ είναι τραυματισμένος στο πρόσωπο. Όταν ο Όλιβερ δεν εμφανίζεται, η Μικαέλα κοιτάζει ανήσυχη τη Μπόνι. 
644 "It's Her Kid" Cherie NowlanMaisha Closson18 Οκτωβρίου 20182.74[7]

Όταν ο Νέιτ αντιμετωπίζει την Αναλίζ σχετικά με το παρελθόν της Μπόνι, της λέει πως θα πρέπει να ενημερώσει τη Μπόνι πως το παιδί της μπορεί να ζει. Η Αναλίζ διστάζει να το κάνει γιατί αυτή την περίοδο η Μπόνι είναι ευτυχισμένη με τον Μίλερ και δεν θέλει να της το καταστρέψει. Τελικά, βρίσκει το θάρρος να της πει για την έρευνα του Νέιτ και της λέει πως ό,τι κι αν αποφασίσει να κάνει, να ψάξει ή όχι αυτό το παιδί, εκείνη θα είναι δίπλα της, ενώ ο Μίλερ γίνεται κι επίσημα εισαγγελέας και της ζητάει να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους. Σχετικά με την υπόθεση του Νέιτ του Πρεσβύτερου, η Αναλίζ προσπαθεί να πάρει άδεια να μπορεί να χρησιμοποιήσει ως υπεράσπιση την παραφροσύνη του πελάτη της, και το καταφέρνει. Στο μεταξύ, ο Έμετ προσπαθεί να υπογράψει με μία νέα πελάτισσα με τη βοήθεια της Τίγκαν, με τη Μικαέλα να κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει και πάλι τη συμπάθεια της Τίγκαν. Ο Κόνορ ανακαλύπτει πως η Αναλίζ του είπε ψέματα και πως όντως μεσολάβησε για να τον πάρουν πίσω στη σχολή. Οι δυο τους τσακώνονται όταν την αντιμετωπίζει κι αυτό οδηγεί την Αναλίζ να επιλέξει ως δεύτερο συνήγορο στην υπόθεση τον Γκάμπριελ, ενώ λεπτά νωρίτερα είχε επιλέξει τον Κόνορ. Ο Όλιβερ ρωτάει τον Φρανκ γιατί ερευνά τον Γκάμπριελ και ο Φρανκ του λέει πως ερευνά όλους τους φοιτητές της Αναλίζ πείθοντάς τον πως ακολουθεί εντολές της Αναλίζ. Ωστόσο, ο Όλιβερ αρχίζει να κάνει τη δική του έρευνα για τον Γκάμπριελ μαζί με τη Λόρελ, κάτι που ο Φρανκ ανακαλύπτει και του ζητάει να σταματήσει.


Στο μέλλον: Ενάμιση μήνα αργότερα, η Μικαέλα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Νέιτ τηλεφωνικώς, αλλά δεν τα καταφέρνει αφού το κινητό του κρατάει η Μπόνι. Του αφήνει ένα μήνυμα ζητώντας να την καλέσει, ενώ ο Κόνορ και η Λόρελ αρχίζουν να ανησυχούν με την εξαφάνιση του Όλιβερ. Στο μεταξύ, η Αναλίζ επιστρέφει στο διαμέρισμά της εμβρόντητη με κάτι και καταρρέει στο πάτωμα κλαίγοντας και φωνάζοντας. 
655 "It Was the Worst Day of My Life" Laura InnesMichael Russo25 Οκτωβρίου 20182.93[8]

Η Αναλίζ ρωτάει τους φοιτητές της τι πήγε λάθος κατά την πρώτη ακρόαση της δίκης του Νέιτ του Πρεσβύτερου και πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν από εδώ και πέρα. Καθώς αναλύουν τα γεγονότα, αποκαλύπτεται πως κατά την ακρόαση, η αντίπαλη πλευρά παρουσίασε ένα γράμμα που είχε γράψει ο Νέιτ για τον μπαμπά του όταν ήταν 14, ζητώντας από το δικαστήριο να μην τον απελευθερώσει γιατί μακριά από εκείνον νιώθει πιο ασφαλής. Ενώ εξετάζουν διάφορες εναλλακτικές, η πλειοψηφία υποστηρίζει πως η Αναλίζ θα πρέπει να ζητήσει κακοδικία, κάτι όμως που δεν κάνει. Καταφέρνει ωστόσο να κερδίσει τη δίκη με την ετυμηγορία των ενόρκων να κρίνει τον κατηγορούμενο αθώο και τον δικαστή να αποφασίζει πως σύντομα θα μεταφερθεί σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Η Αναλίζ απολογείται στον Κόνορ λέγοντάς του πως δεν έπρεπε να τον βγάλει από την υπόθεση, ενώ η Λόρελ καταλαβαίνει πως ο Φρανκ λέει ψέματα και τον αντιμετωπίζει, ρωτώντας τον ποιος είναι ο Γκάμπριελ και γιατί τον έχει από κοντά. Στο μεταξύ, ο Άσερ και η Μικαέλα προσπαθούν να οργανώσουν ένα μπάτσελορ πάρτι για τους Κόνορ και Όλιβερ και η Μπόνι προσπαθεί να αποφασίσει τι θα κάνει με το παιδί της. Τελικά, αποφασίζει να μιλήσει στον Μίλερ για αυτό το κομμάτι του παρελθόντος της, κάτι το οποίο εκείνος αποδέχεται και στέκεται στο πλευρό της. Τη συνοδεύει μέχρι το σπίτι της Τζούλι, της αδελφής της, όπου η Μπόνι πήγε για να την αντιμετωπίσει και να μάθει την αλήθεια.


Στο μέλλον: Τη βραδιά του γάμου, ο Κόνορ βγαίνει έξω αναζητώντας τον Όλιβερ. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, βρίσκει στον χώρο παρκαρίσματος τη μητέρα του μαζί με τον Άσερ. 
666 "We Can Find Him" Jonathan BrownTess Leibowitz1 Νοεμβρίου 20182.86[9]

Η κυβερνήτης Μπέρκχεντ, βλέποντας την Αναλίζ να κερδίζει συνεχώς, της προτείνει συνεργασία προσφέροντάς της να υλοποιήσει ένα πλάνο «Δίκαιου Συστήματος Δικαιοσύνης», αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να αφήσει την Caplan & Gold. Η Μπέχεντ την καθησυχάζει πως θα χρηματοδοτήσουν τις υποθέσεις της και για το εργαστήρι, οπότε θα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται με τη φοιτητική της ομάδα. Η Αναλίζ το σκέφτεται και ζητάει επιπλέον ως αντάλλαγμα να δοθεί χάρη στην Νέιτ τον Πρεσβύτερο, ώστε να πάει στο σπίτι του κι όχι στο ψυχιατρείο. Από την άλλη, ο Νέιτ ζητάει από τον Μίλερ να μεσολαβήσει ώστε να μεταφερθεί άμεσα ο πατέρας του, κάτι το οποίο κανονίζει και μεταφορά θα γίνει το ίδιο κιόλας βράδυ. Η Μπόνι μιλάει στην Τζούλι η οποία παραδέχεται πως όντως πήρε το μωρό και το έφερε σπίτι, αλλά ο πατέρας τους το πούλησε. Ο Φρανκ αποδεικνύει πως λέει ψέματα και τελικά η Τζούλι αλλάζει την ιστορία, λέγοντας πως όταν πήρε το μωρό το έθαψε στο δάσος. Έπειτα από αυτό, επιστρέφουν σπίτι. Στο μεταξύ, οι μητέρες των Κόνορ και Όλιβερ καταφτάνουν λίγες μέρες πριν τον γάμο, με τον Όλιβερ να βρίσκει το θάρρος να πει στη μητέρα του πως είναι οροθετικός. Εκείνη το αποδέχεται, ενώ στη συνέχεια έχει μια ιδιωτική κουβέντα με τον Κόνορ, κάνοντάς τον να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για τον Όλιβερ να έχει έναν κανονικό γάμο. Η Λόρελ γνωρίζει το μυστικό που κρύβει ο Φρανκ σχετικά με τον Γκάμπριελ, αλλά δεν το λέει σε κανέναν. Η Αναλίζ, αν και αρχικά απορρίπτει την πρόταση της Μπέρκχεντ, τελικά αλλάζει γνώμη όταν της λέει πως θα δοθεί η χάρη που της ζήτησε. Έτσι, χάνει τη δουλειά της στην Caplan & Gold και πηγαίνει να ενημερώσει τον Νέιτ. Ο Νέιτ τηλεφωνεί στις φυλακές για να μιλήσει με τον πατέρα του, αλλά τον ενημερώνουν πως υπήρξε ένα συμβάν κατά τη μεταφορά του και αποκαλύπτεται πως ο πατέρας του έχει πυροβοληθεί και είναι πια νεκρός.


Στο μέλλον: Ένα μήνα αργότερα, ο Μίλερ βρίσκεται στο αμάξι του έξω από τον χώρο όπου γίνεται η γαμήλια δεξίωση των Κόνορ και Όλιβερ, έχοντας μαζί το ένα δακτυλίδι αρραβώνων και στέλνοντας μήνυμα στη Μπόνι, ζητώντας της να συναντηθούν για να μιλήσουν. 
677 "I Got Played" Eric LaneuvilleMaya Goldsmith8 Νοεμβρίου 20183.02[10]

Ο θάνατος του Νέιτ του Πρεσβύτερου αποδίδεται σε ανθρωποκτονία λόγω αυτοάμυνας, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία επιτέθηκε στους φρουρούς κατά τη μεταφορά του. Η Αναλίζ δεν το πιστεύει αυτό και προσπαθεί να γίνει δικαστική έρευνα για το περιστατικό, κάτι το οποίο και γίνεται, αλλά και πάλι δεν καταφέρνουν να αποδείξουν πως η δολοφονία έγινε εν ψυχρώ. Η Αναλίζ είναι πεπεισμένη πως πίσω από όλο αυτό κρύβεται η κυβερνήτρια και πως αυτό ήταν το σχέδιό της εξ'αρχής, ειδικά όταν της ανακοινώνει πως λόγω των εξελίξεων δεν μπορούν να συνεχίσουν με το πλάνο που της υποσχέθηκε για τις υποθέσεις της. Αυτό οδηγεί την Αναλίζ πίσω στην Caplan & Gold, αφού με τη βοήθεια της Τίγκαν μαθαίνει ποιο είναι το παράπτωμα του Έμετ και τον πείθει πως μπορεί να το διορθώσει κι εκείνος την επαναπροσλαμβάνει. Η Λόρελ επιμένει πως ο Φρανκ πρέπει να μιλήσει στην Αναλίζ για τον Γκάμπριελ, αλλά εκείνος πιστεύει πως δεν είναι σε θέση να το διαχειριστεί και αυτό, μιας και η όλη κατάσταση με τον Νέιτ την έχει οδηγήσει και πάλι στο ποτό. Όταν όμως ο Γκάμπριελ τα ρίχνει στη Μικαέλα και οι δυο τους φιλιούνται, η Λόρελ δεν αποδέχεται άλλες καθυστερήσεις και του λέει πως αν δεν το κάνει εκείνος, θα το κάνει εκείνη, μια συζήτηση την οποία ακούει η Μπόνι και ρωτάει τι συμβαίνει. Στο μεταξύ, ο Κόνορ και ο Όλιβερ βρίσκουν εκκλησία για τον γάμο, ενώ αργότερα, όταν φεύγουν από ένα μπαρ, ο Κόνορ πιάνεται στα χέρια με έναν ομοφοβικό άντρα, κάτι που εξηγεί τα τραύματα στο πρόσωπό του την ημέρα του γάμου.


Στο μέλλον: Τη βραδιά του γάμου, κάποιος, ο οποίος δείχνει να είναι σε κατάσταση σοκ, βλέπει την Μπόνι να πνίγει τον άγνωστο άντρα που αιμορραγεί στο χιόνι. Όταν η Μπόνι τελειώνει, τον πλησιάζει και του λέει να πάρει το αυτοκίνητο του θύματος αλλά και το πτώμα και να φύγει, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα κανονίσει εκείνη τα υπόλοιπα. 
688 "I Want to Love You Until the Day I Die" Stephen CraggJoe Fazzio15 Νοεμβρίου 20183.13[11]
Η μέρα του γάμου έχει φτάσει και όλοι ετοιμάζονται για αυτήν. Η Μπόνι και ο Μίλερ σκοπεύουν να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μαζί, αλλά πριν φύγουν από το σπίτι τσακώνονται, κι έτσι η Μπόνι πηγαίνει μόνη. Η Αναλίζ και ο Νέιτ προσπαθούν να μάθουν ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα του και η Μικαέλα, θέλοντας να βοηθήσει, βρίσκει πως κάποιος τηλεφώνησε στον διευθυντή των φυλακών το βράδυ της μεταφοράς, κάτι το οποίο ο Νέιτ βάζει να ερευνήσουν. Ο Κόνορ και ο Όλιβερ παντρεύονται και όλοι διασκεδάζουν στο πάρτι, όταν ο Νέιτ λαμβάνει ένα μήνυμα σχετικά με το ποιος είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή. Όλα φαίνεται να οδηγούν στον Μίλερ και πως εκείνος έδωσε την εντολή με οδηγίες της κυβερνήτριας. Έτσι, όταν ο Νέιτ τον βλέπει έξω από τη δεξίωση του επιτίθεται και τον κτυπάει άσχημα. Η Μπόνι τους βρίσκει κι όταν ο Νέιτ της λέει πως ο Μίλερ σκότωσε τον πατέρα του, η Μπόνι πηγαίνει και τον αποτελειώνει, λέγοντας αργότερα στον Νέιτ να εξαφανίσει το πτώμα. Πίσω στο πάρτι, η Μικαέλα ανησυχεί και ζητάει από τη Μπόνι να της πει αν έγινε κάτι κακό, αλλά η Μπόνι της λέει πως όλα είναι καλά. Στο μεταξύ, ο Φρανκ βρίσκει στο διαμέρισμα του Γκάμπριελ το πιστοποιητικό γεννήσεώς του και αποφασίζει να πει την αλήθεια στην Αναλίζ. Έτσι, πηγαίνει στον γάμο και της λέει πως ο Γκάμπριελ είναι γιος του Σαμ από τον πρώτο του γάμο κι εκείνη, αφού τον χαστουκίζει, επιστρέφει στο σπίτι και καταρρέει. Εκεί όμως βρίσκεται και ο Γκάμπριελ, ο οποίος την περιμένει. Όταν τον βλέπει, η Αναλίζ του λέει πως ξέρει ποιος είναι. 
699 "He Betrayed Us Both" John TerleskyDaniel Robinson17 Ιανουαρίου 20192.84[12]

Ο Νέιτ εξαφανίζει το πτώμα του Μίλερ και τηλεφωνεί στη Μπόνι από το κινητό του Μίλερ για να σχηματίσουν κάποιο άλλοθι. Η Μπόνι έχει πει τα πάντα στον Φρανκ, ο οποίος πάει να πάρει τον Νέιτ από το σημείο που βρίσκεται, ενώ κι εκείνος με τη σειρά του είπε στη Μπόνι πως ενημέρωσε την Αναλίζ σχετικά με τον Γκάμπριελ. Η Λόρελ, βέβαιη πια πως ο Γκάμπριελ είναι γιος του Σαμ και ξέροντας πως η Αναλίζ γνωρίζει, ενημερώνει και τους υπόλοιπους. Όταν ο Γκάμπριελ δεν απαντάει στις κλήσεις της Μικαέλα και η Λόρελ τους λέει πως ο Φρανκ σκεφτόταν μέχρι και να τον σκοτώσει, η Μικαέλα τους λέει για το αίμα που είδε στο πόδι της Μπόνι και ανησυχούν μήπως ο Γκάμπριελ είναι νεκρός. Τηλεφωνούν στη Μπόνι και τον Φρανκ, οι οποίοι τους καθησυχάζουν πως δεν έχουν πειράξει τον Γκάμπριελ. Αργότερα, η Λόρελ ανακαλύπτει κηλίδες αίματος στην κουβερτούλα του Κρίστοφερ. Στο μεταξύ, ο Γκάμπριελ βρίσκεται στης Αναλίζ λέγοντάς της πως απλά θέλει να μάθει περισσότερα για τον πατέρα του και ειδικά ποιος τον σκότωσε. Η Αναλίζ του βάζει να ακούσει το ηχητικό με τη μαρτυρία του Γουές λέγοντάς του πως δεν γνωρίζει γιατί ο Γουές σκότωσε τον Σαμ, ενώ τον ενημερώνει πως η ίδια δεν γνώριζε για την ύπαρξή του μέχρι απόψε και πως ο Σαμ της έλεγε ψέματα για 20 χρόνια. Όταν ο Γκάμπριελ φεύγει, η Ιβ εμφανίζεται στην πόρτα της Αναλίζ δίνοντάς της ένα e-mail που είχε γράψει ο Σαμ στην πρώην γυναίκα του μετά την επίσκεψή του για να γνωρίσει το παιδί τους, αμέσως μετά τον χαμό του δικού τους παιδιού. Πίσω στο διαμέρισμά του, ο Γκάμπριελ τηλεφωνεί σε κάποιον λέγοντας πως τα έκανε θάλασσα, αφού ανακάλυψαν ποιος είναι.


Στο παρελθόν: Το 2005, αφού η Αναλίζ έχασε το γιο της, ο γάμος της με τον Σαμ περνάει κρίση αφού εκείνη θέλει να προχωρήσει με την υιοθεσία του Κρίστοφ, αλλά ο Σαμ δεν θέλει. Φεύγει από το σπίτι και προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την πρώην του, ισχυριζόμενος πως θέλει να είναι στη ζωή του γιου του. Η πρώην πεθερά του τον διώχνει, αλλά όχι πριν έχει μια πολύ γρήγορη συνομιλία με τον μικρό Γκάμπριελ στον διάδρομο. Όταν η Αναλίζ ενημερώνεται πως δεν μπορεί να υιοθετήσει τον Κρίστοφ, προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή της αλλά τη βρίσκει η Μπόνι και τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η Ιβ, η οποία βρήκε το e-mail του Σαμ, το φέρνει στον Φρανκ και του ζητάει να μεσολαβήσει ώστε ο Σαμ να μην εγκαταλείψει την Αναλίζ αυτή τη δύσκολη για εκείνη στιγμή. Έτσι, ο Φρανκ τον εκβιάζει να σταθεί δίπλα στην Αναλίζ, αλλιώς θα της πει τα πάντα. 
7010 "Don't Go Dark on Me" Cherie NowlanSara Rose Feinberg24 Ιανουαρίου 20192.74[13]
Η Μπόνι και ο Νέιτ προσπαθούν να προετοιμαστούν πριν ανακαλυφθεί πως ο Μίλερ αγνοείται και ξεκινήσει έρευνα το FBI. Για να το κάνουν όμως αυτό, πρέπει να ενημερώσουν τον Άσερ αφού ο Άσερ είχε δει τον Νέιτ να μιλάει με τον Μίλερ στον γάμο. Του λένε την αλήθεια ζητώντας του να μην το πει στους άλλους και συμφωνεί να τους βοηθήσει, ενώ αργότερα ο Νέιτ πηγαίνει και κτυπάει τον φύλακα που πυροβόλησε τον πατέρα του, ως άλλοθι για τις πληγές που έχει στα χέρια του. Τη Δευτέρα το πρωί αρχίζει η έρευνα για την εξαφάνιση του Μίλερ, ενώ το FBI καλεί σε ανάκριση τους Νέιτ και Μπόνι. Η Μικαέλα, που συνεχίζει να προσπαθεί να βοηθήσει τον Νέιτ με την υπόθεση του πατέρα του, παρατηρεί πως ο Άσερ φέρεται περίεργα αλλά δεν κάνει τη σύνδεση μέχρι τη στιγμή που η εξαφάνιση δημοσιοποιείται, οπότε και ο Άσερ αναγκάζεται να τους πει την αλήθεια. Στο μεταξύ, η Αναλίζ με τη βοήθεια του Φρανκ και της Ιβ προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να κάνει τον Γκάμπριελ να σταματήσει να σκαλίζει τη δολοφονία του Σαμ. Έτσι, βρίσκει κάτι για τη μητέρα του, τη Βίβιαν, και του λέει να σταματήσει για να προστατέψει εκείνην. Νωρίτερα, ο Γκάμπριελ πήγε και αντιμετώπισε τους «Κίτινγκ 4» και τον Όλιβερ λέγοντάς τους ποιος πραγματικά είναι, ευελπιστώντας πως θα μπορούσε να μάθει κάτι από εκείνους. Η Μπόνι βρίσκει το τηλεφώνημα του Μίλερ προς τον διευθυντή των φυλακών και το ακούει, ένα τηλεφώνημα που τον κάνει να φαίνεται αθώος, ενώ ο Γκάμπριελ καλείται για κατάθεση από το FBI καθώς είχε καλέσει τον Μίλερ τη μέρα της εξαφάνισής του. 
7111 "Be the Martyr" Alrick RileyMatthew Cruz31 Ιανουαρίου 20192.58[14]
Η Μπόνι βάζει στην Αναλίζ και τον Νέιτ να ακούσουν το ηχητικό με το τηλεφώνημα του Μίλερ στον διευθυντή φυλακών. Ο Νέιτ, αρνούμενος να αποδεχτεί πως σκότωσε έναν αθώο, φεύγει αποφασισμένος να βρει αποδείξεις πως ο Μίλερ και η κυβερνήτρια βρίσκονταν πίσω από τον θάνατο του πατέρα του, ενώ η Μπόνι βυθίζεται όλο και πιο πολύ στις τύψεις πως σκότωσε κάποιον που την αγαπούσε, χωρίς να είναι ένοχος. Ο Νέιτ καλείται από το FBI για ανάκριση, όπου τους λέει τις υποψίες του για το ποιος σκότωσε τον πατέρα του και πως δόθηκαν ψευδή στοιχεία στους ενόρκους. Δίνει μέχρι και δείγμα DNA για να αποδείξει πως το DNA που βρέθηκε στο όπλο δεν ήταν του πατέρα του και, όταν τα αποτελέσματα βγαίνουν, αποδεικνύεται πως είχε δίκιο οδηγώντας την πράκτορα Τελέσκο να ανοίξει έρευνα εναντίον των Μίλερ και Μπέρνχεντ. Στο μεταξύ, η Αναλίζ βοηθάει τον Έμετ με τη δική του υπόθεση και καταφέρνει να τον πείσει να μην δεχτεί να κάνει ό,τι του ζήτησαν οι προϊστάμενοί του, μιας και δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη και δεν θα έπρεπε να την πληρώσει εκείνος. Η Λόρελ ανησυχεί για τι μπορεί να είδε ο Κρίστοφερ το βράδυ του γάμου και τι τραύματα μπορεί να αποκτήσει, κι έτσι πηγαίνει να αντιμετωπίσει τη Μπόνι. Αργότερα η Μικαέλα την καθησυχάζει πως ο Κρίστοφερ δε θα θυμάται τίποτα γιατί είναι πολύ μικρός, εξομολογούμενη τη δική της προσωπική εμπειρία. Στην Caplan & Gold, η Μικαέλα προσπαθεί να πείσει την Τίγκαν να σταματήσει με την αγωγή του Νέιτ εναντίον της πολιτείας, αφού τώρα ξέρει πως ο Νέιτ σκότωσε τον Μίλερ. Αυτή η επιμονή της Μικαέλα βάζει την Τίγκαν σε υποψίες, η οποία καλεί αργότερα την Τελέσκο ζητώντας της να συναντηθούν. Η Τελέσκο, μετά τα αποτελέσματα DNA και όσα τους είπε ο Νέιτ, συλλαμβάνει τον Γκάμπριελ, ο οποίος καλεί την Αναλίζ παρακαλώντας την να αναλάβει την υπεράσπισή του. 
7212 "We Know Everything" Jennifer GetzingerMichael Russo & Sarah L. Thompson7 Φεβρουαρίου 20192.74[15]
Η Αναλίζ αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Γκάμπριελ πιστεύοντας πως κρατείται για κάτι σχετικό με τον Μίλερ, αλλά όταν πάνε στο δικαστήριο μαθαίνουν πως κατηγορείται για εγχώρια τρομοκρατία. Πιστεύοντας πως όλο αυτό γίνεται για να πιεστεί ο Γκάμπριελ και να ομολογήσει κάτι για την Αναλίζ και την ομάδα της, η Αναλίζ βάζει τους «Κίτινγκ 5» να ψάξουν το παρελθόν του Γκάμπριελ και να βρουν αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία που τον ενοχοποιεί. Εξετάζοντας το υλικό από την κρυφή κάμερα στο διαμέρισμά του, ανακαλύπτουν πως το FBI φύτεψε στοιχεία για να μπορέσει να ασκήσει διώξει στον Γκάμπριελ, υλικό το οποίο οδηγεί στην απόσυρση των κατηγοριών. Αν και εκνευρισμένος για το γεγονός πως τον παρακολουθούσαν, ο Γκάμπριελ δεν λέει τίποτα, ενώ η Αναλίζ ζητάει από τους υπόλοιπους να τον έχουν από κοντά. Ο Όλιβερ και ο Κόνορ εξετάζουν προσεκτικά τις φωτογραφίες του γάμου για να δουν αν φαίνεται σε κάποια από αυτές ο Νέιτ με τον Μίλερ. Στο μεταξύ, ο Νέιτ και η Μπόνι συνεχίζουν να ψάχνουν κάποιο στοιχείο που συνδέει τον Μίλερ με την κυβερνήτρια και ανακαλύπτουν πως ο Μίλερ γνώριζε για την υιοθεσία. Η Μικαέλα στέλνει ένα mail στην Τίγκαν που δείχνει πως κάποιος γνωρίζει πως είναι πληροφοριοδότρια του FBI, με σκοπό να την φοβίσει και να μην πει κάτι εναντίον τους. Η Αναλίζ ανακαλύπτει πως ο Έμετ ελέγχει την αλληλογραφία της Τίγκαν και της λέει να είναι προσεκτική. Έχοντας συναντηθεί με τη μητέρα του Μίλερ, η Μπόνι λέει στον Νέιτ πως δεν πρέπει να την κρατάνε άλλο σε αγωνία κι έτσι, με ανώνυμη πληροφορία, ενημερώνουν την αστυνομία για το πού θα βρουν το πτώμα του. Η Αναλίζ στέλνει τον Γκάμπριελ στο FBI για να τους πει πως ο Μίλερ γνώριζε για την υιοθεσία και πως τον άκουσε να μιλάει με μία «Λιν» (κυβερνήτρια), ενώ η μητέρα του Κόνορ αναρτά στο Instagram μία φωτογραφία από τον γάμο, όπου στο βάθος φαίνεται ο Νέιτ να συνομιλεί με τον Μίλερ. 
7313 "Where Are Your Parents?" DeMane DavisMaya Goldsmith & Daniel Robinson14 Φεβρουαρίου 20192.57[16]
Παραμονή Χριστουγέννων και η Αναλίζ καλεί στο σπίτι για φαγητό τη μητέρα της και τους Νέιτ, Μπόνι, Φρανκ, Τίγκαν και Έμετ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Αναλίζ δέχεται τηλεφώνημα από την Τελέσκο, η οποία της προσφέρει ασυλία με αντάλλαγμα να μιλήσει για όσα γνωρίζει. Ο Νέιτ την προειδοποιεί πως είναι παγίδα, ενώ η Αναλίζ λέει στην Τελέσκο να κανονίσουν να συναντηθούν μετά τις γιορτές. Η Μπόνι πηγαίνει στην κηδεία του Μίλερ, κάτι που δεν τη βοηθά ψυχολογικά, μιας και η μητέρα του Μίλερ της ζητάει να βρει τους υπαίτιους για να πληρώσουν για ό,τι έκαναν. Στο μεταξύ, οι «Κίτινγκ 4» προετοιμάζονται επίσης για τις γιορτές, με τον Φρανκ να τους αναγκάζει να καλέσουν και τον Γκάμπριελ, ενώ καταφτάνει και η μητέρα του Κόνορ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, τους διακόπτει η Τελέσκο η οποία ζητάει να δει τις φωτογραφίες του γάμου, ενώ στη συνέχεια κατάσχει τον υπολογιστή του Όλιβερ, κάτι το οποίο αναστατώνει την ομάδα. Η μητέρα του Κόνορ ανησυχεί με όλο αυτό, καθώς δεν γνωρίζει τη συμβαίνει, αλλά ο Κόνορ την πείθει πως πρόκειται για αντίποινα κατά της Αναλίζ, έπειτα από τη νίκη της στο Ανώτατο Δικαστήριο. Επίσης, η Λόρελ τηλεφωνεί στην Τελέσκο ζητώντας να μιλήσουν, αφού νωρίτερα έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο, το οποίο πιστεύει πως ανήκει στη μητέρα της. Καθώς η Τελέσκο προχωρά την έρευνά της, η Τίγκαν την πλησιάσει και κοιμάται μαζί της με σκοπό να την απομακρύνει από την υπόθεση για χάρη της Αναλίζ, κάτι το οποίο και καταφέρνει. Ως εκ τούτου, η Αναλίζ δεν προλαβαίνει να καταθέσει και την ενημερώνουν πως θα προγραμματίσουν νέο ραντεβού. Κι ενώ όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, η κυβερνήτρια ζητά από την Αναλίζ να συναντηθούν σε μία εκκλησία, όπου της αποκαλύπτει πως αυτός που σκότωσε τον Νέιτ τον Πρεσβύτερο ήταν ο Έμετ. 
7414 "Make Me the Enemy" Mike SmithErika Harrison & Matthew Cruz21 Φεβρουαρίου 20192.56[17]
Μετά την αποκάλυψη της Μπέρκχεντ, η Αναλίζ ζητάει τη βοήθεια της Τίγκαν για να μάθει αν ο Έμετ όντως εμπλέκεται στη δολοφονία του Νέιτ του Πρεσβύτερου ενώ, για να τον έχει από κοντά, η Αναλίζ δέχεται να βγει μαζί του. Η Τίγκαν διασταυρώνει τις κλήσεις στο κινητό του και ταιριάζουν με αυτές που έδωσε η κυβερνήτρια στην Αναλίζ, κάτι το οποίο αυξάνει τις υποψίες εναντίον του, ειδικά όταν μαθαίνουν πως θα βάλει υποψηφιότητα για Εισαγγελέας. Ο Όλιβερ και ο Κόνορ, μαζί με τη βοήθεια των υπολοίπων, προσπαθούν να πάρουν πίσω τον υπολογιστή του Όλιβερ από το FBI, ενώ η Μικαέλα έρχεται πιο κοντά με τον Γκάμπριελ, ο οποίος της εξομολογείται πως θέλει να παραμείνει στο Μίντλτον επειδή δεν πιστεύει πως ο Γουές σκότωσε τον Σαμ και θέλει να μάθει την αλήθεια. Η Λόρελ συναντιέται με την Τελέσκο ζητώντας τη βοήθειά της για να βρει τη μαμά της αλλά και ποιος της τηλεφωνεί. Η Τελέσκο συμφωνεί να τη βοηθήσει μόνο αν της δώσει πληροφορίες, προτείνοντάς της επίσης την ίδια ασυλία που θα έδινε και στην Αναλίζ. Αργότερα, η Λόρελ συγχωρεί τη Μπόνι ενώ ο Όλιβερ καταφέρνει να πάρει πίσω τον υπολογιστή του και ελέγχει να δει αν το FBI βρήκε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, βλέπουν μια φωτογραφία που λήφθηκε από το λογισμικό του στο γραφείο της Τελέσκο, όπου στο βάθος υπάρχει ένας πίνακας με όλες τις υποθέσεις από τη δολοφονία της Λάιλα μέχρι σήμερα. Ενημερώνουν την Αναλίζ η οποία τους λέει να μην κάνουν τίποτα μέχρι να τους ειδοποιήσει. Στο μεταξύ, ο Έμετ φτάνει στο διαμέρισμά της λέγοντας πως δεν σκότωσε αυτός τον Νέιτ τον Πρεσβύτερο, ενώ οι Φρανκ, Νέιτ και Μπόνι ανακαλύπτουν πως ο επισκέπτης της φυλακής ήταν ο αδελφός της Λόρελ, Ζέβιερ Καστίγιο, και όχι ο Έμετ. Ενημερώνουν την Αναλίζ για αυτό, ενώ η Λόρελ λαμβάνει ένα δέμα το οποίο φέρεται να περιέχει μαλλιά και δέρμα της κεφαλής της μητέρας της. 
7515 "Please Say No One Else Is Dead" Stephen CraggJoe Fazzio28 Φεβρουαρίου 20192.76[18]

Όταν η Λόρελ βλέπει το βίντεο από την επίσκεψη του Ζεβιέρ στη φυλακή, είναι πεπεισμένη πως πίσω από όλα όσα συμβαίνουν βρίσκεται ο πατέρας της. Ο Έμετ συλλαμβάνεται ως ο υπαίτιος για τη δολοφονία του Νέιτ του Πρεσβύτερου, αλλά Αναλίζ καταφέρνει να τον απελευθερώσει. Ο Φρανκ συνεχίζει την έρευνά του σχετικά με τον Μίλερ και πλησιάζει τη μία φρουρό που ήταν μάρτυρας στη δολοφονία του Νέιτ του Πρεσβύτερου. Η φρουρός παραδέχεται πως πληρώθηκαν από τον Ζαβιέρ, ο οποίος δουλεύει με την κυβερνήτρια, κάτι το οποίο αποδεικνύει πως ο Μίλερ ήταν αθώος. Η Αναλίζ και ο Φρανκ αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια από τον Νέιτ και την Μπόνι για να τους προφυλάξουν από τις ενοχές πως σκότωσαν κάποιον αθώο κι έτσι, ο Φρανκ εκβιάζει τη φρουρό να πει στη Μπόνι πως ο Μίλερ έδωσε τη διαταγή. Στη συνέχεια, η Αναλίζ και η Λόρελ επισκέπτονται τον Ζεβιέρ στο γραφείο του κι έπειτα από μια έντονη αντιπαράθεση, εκείνος παραδέχεται έμμεσα πως σχεδίασε τα πάντα. Αφού φεύγουν, ο Ζεβιέρ καλεί την κυβερνήτρια αποφασίζοντας πως πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προχωρήσουν. Η κυβερνήτρια βγαίνει ζωντανά στην τηλεόραση και κατηγορεί τον Έμετ για όλα, ο οποίος Έμετ φέρεται να έχει υποστεί έμφραγμα στο γραφείο του. Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι της ομάδας «Κίτινγκ 5» αποφασίζουν να πάνε στο FBI το δέμα που έλαβε η Λόρελ, ώστε η Τελέσκο να χάσει τελείως τη δουλειά της και να σταματήσει να απειλεί τον Γκάμπριελ. Αν και χάνει τη δουλειά της, εκείνη τηλεφωνεί στη μητέρα του λέγοντας πως θέλει να μιλήσουν για τον γιο της. Η Λόρελ εξαφανίζεται καθώς περπατάει με την Αναλίζ στο δρόμο, ενώ ο Φρανκ ανακαλύπτει πως και ο μικρός Κρίστοφερ έχει εξαφανιστεί από το σπίτι.


Στο παρελθόν: Ο Ζεβιέρ προσπαθεί να πείσει τον Νέιτ τον Πρεσβύτερο να αφήσει εκείνον να αναλάβει την υπόθεσή του, αλλά ο Πρεσβύτερος είναι απόλυτος στο ποιος θέλει να τον εκπροσωπήσει και τον διώχνει. Αργότερα, ο Ζεβιέρ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Μίλερ ζητώντας του να συνεργαστεί μαζί του και θα τον βοηθήσει να γίνει Εισαγγελέας. Ο Μίλερ αν και φαίνεται να το σκέφτεται, τελικά προσπαθεί να σώσει τη ζωή του Πρεσβύτερου ζητώντας επίμονα να μεταφερθεί νωρίτερα από την ώρα που ζητούσε ο Ζαβιέρ. Ο Ζαβιέρ όμως το μαθαίνει και σκοτώνει τον Πρεσβύτερο, ενώ αργότερα τηλεφωνεί στον Μίλερ λέγοντάς του πως άμα ξανακάνει κάτι παρόμοιο, θα σκοτώσει όλους όσους αγαπά. 

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά How to Get Away with Murder ανανεώθηκε για πέμπτο κύκλο επεισοδίων από το ABC στις 11 Μαΐου 2018.[1] Τον Ιούλιο του 2018, ο δημιουργός και υπεύθυνος της σειράς, Πίτερ Νόγουολκ, είπε στο Deadline Hollywood το πλάνο του για τον πέμπτο κύκλο, επιβεβαιώνοντας πως σε αυτόν θα βλέπαμε τον γάμο ανάμεσα στους χαρακτήρες των Τζακ Φαλάχι και Κόνραντ Ρικαμόρα, καθώς επίσης και σκηνές με αναδρομές στο παρελθόν όπου θα μαθαίναμε περισσότερα για τον γάμο ανάμεσα στους χαρακτήρες των Βαϊόλα Ντέιβις και Τομ Βέρικα. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως οι σκηνές του κύκλου που θα αφορούσαν το μέλλον αναμένονταν να είναι «πολύ πιο διασκεδαστικές» και εντελώς διαφορετικές.[19] Το διάβασμα για το πρώτο επεισόδιο έγινε στις 13 Ιουλίου 2018.[20]

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πέμπτος κύκλος της σειράς περιλαμβάνει στο βασικό του καστ δώδεκα ηθοποιούς, εννέα από τους οποίους επέστρεψαν από τον προηγούμενο κύκλο. Η Βαϊόλα Ντέιβις υποδύεται την πρωταγωνίστρια της σειράς, Καθηγήτρια Αναλίζ Κίτινγκ, μία υψηλού προφίλ δικηγόρου υπεράσπισης, η οποία διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Μίντλτον. Ο Μπίλι Μπράουν έχει τον ρόλο του Νέιτ Λέιχι και συντρόφου της Αναλίζ. Υπάρχουν τέσσερις φοιτητές οι οποίοι εργάζονταν στο δικηγορικό γραφείο της Αναλίζ· ο Κόνορ Γουόλς (Τζακ Φαλάχι), η Μικαέλα Πρατ (Άτζα Ναόμι Κινγκ), ο Άσερ Μίλστοουν (Ματ ΜακΓκόρι) και η Λόρελ Καστίγιο (Κάρλα Σόουζα). Ο Τσάρλι Γουέμπερ υποδύεται τον Φρανκ Ντελφίνο, έναν από τους συνεργάτες της Αναλίζ, ο οποίος δεν είναι δικηγόρος αλλά μπορεί να χειρίζεται ειδικές αποστολές οι οποίες απαιτούν διακριτική ευχέρεια, και η Λίζα Βάιλ ενσαρκώνει τη Μπόνι Γουίντερμποτομ, τη δικηγόρο και συνεργάτιδα της Αναλίζ στο δικηγορικό της γραφείο. Τέλος, ο Κόνραντ Ρικαμόρα υποδύεται τον Όλιβερ Χάμπτον, έναν ειδικό της τεχνολογίας, χάκερ και σύντροφο του Κόνορ.

Στο βασικό καστ προστέθηκαν τρεις ηθοποιοί. Τον Ιούνιο του 2018, ο Ρομ Φλιν προάχθηκε ως βασικό μέλος του καστ έπειτα από την εμφάνισή του ως γκεστ στο τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου.[21] Τον Ιούλιο του 2018, η Αμίρα Βαν προάχθηκε επίσης σε βασικό μέλος του καστ έπειτα από την επαναλαμβανόμενη εμφάνισή της στον προηγούμενο κύκλο.[22] Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Τίμοθι Χάτον προστέθηκε στο βασικό καστ.[23][24]

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γυρίσματα για τον πέμπτο κύκλο ξεκίνησαν στις 19 Ιουλίου 2018.[25]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σελίδα συλλογής κριτικών Rotten Tomatoes δίνει στον πέμπτο κύκλο ποσοστό αποδοχής 83%, βασισμένο σε έξι κριτικές.[26]

Γράφοντας την κριτική της στο The A.V. Club, η Κάιλα Κουμάρι Ουπαντάγια επέκρινε τη μπερδεμένη αφήγηση του κύκλου, καθώς και τη σειρά ως σύνολο.[27]

Τηλεθέαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. Τίτλος Ημερομηνία προβολής Τηλεθέαση/Μερίδιο (18-49) Τηλεθεατές (εκατομμύρια) DVR (18-49) DVR τηλεθεατές (εκατομμύρια) Σύνολο
(18-49)
Σύνολο τηλεθεατών (εκατομμύρια)
1 Your Funeral 27 Σεπτεμβρίου 2018 0.8/4 2.93[4] 1.0 2.58 1.8 5.51[28]
2 Whose Blood Is That? 4 Οκτωβρίου 2018 0.8/4 3.02[5] 0.8 2.30 1.6 5.32[29]
3 The Baby Was Never Dead 11 Οκτωβρίου 2018 0.8/4 3.28[6] 0.9 2.31 1.7 5.59[30]
4 It's Her Kid 18 Οκτωβρίου 2018 0.7/3 2.74[7] 0.8 2.36 1.5 5.10[31]
5 It Was the Worst Day of My Life 25 Οκτωβρίου 2018 0.7/3 2.93[8] 0.9 2.29 1.6 5.23[32]
6 We Can Find Him 1 Νοεμβρίου 2018 0.8/3 2.86[9] 0.8 2.34 1.6 5.21[33]
7 I Got Played 8 Νοεμβρίου 2018 0.7/3 3.02[10] 0.9 2.32 1.6 5.34[34]
8 I Want to Love You Until the Day I Die 15 Νοεμβρίου 2018 0.8/3 3.13[11] 0.9 2.38 1.7 5.51[35]
9 He Betrayed Us Both 17 Ιανουαρίου 2019 0.7/3 2.84[12] 0.9 2.42 1.6 5.26[36]
10 Don't Go Dark on Me 24 Ιανουαρίου 2019 0.6/3 2.74[13] 0.8 2.21 1.4 4.95[37]
11 Be the Martyr 31 Ιανουαρίου 2019 0.6/3 2.58[14] 0.8 2.18 1.4 4.76[38]
13 We Know Everything 7 Φεβρουαρίου 2019 0.6/3 2.74[15] 0.8 2.21 1.4 4.97[39]
13 Where Are Your Parents? 14 Φεβρουαρίου 2019 0.6/3 2.57[16] 0.7 2.22 1.3 4.79[40]
14 Make Me the Enemy 21 Φεβρουαρίου 2019 0.5/3 2.56[17] 0.8 2.19 1.3 4.75[41]
15 Please Say No One Else Is Dead 28 Φεβρουαρίου 2019 0.6/3 2.76[18] 0.7 2.14 1.3 4.91[42]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Rebecca Iannucci (2018-05-11). «How to Get Away With Murder Renewed for Season 5 at ABC». TV Line. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-05-12. https://web.archive.org/web/20180512044143/http://tvline.com/2018/05/11/how-to-get-away-with-murder-renewed-season-5-abc/. Ανακτήθηκε στις 2020-04-09. 
  2. Andy Swift (24 Ιουλίου 2018). «ABC Fall Premiere Dates: XL Grey's , Nathan Fillion's Rookie , The Conners (Minus Roseanne) and More». TVLine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2020. 
  3. «'How To Get Away With Murder' & 'Black-Ish': Full-Season Orders At ABC - Deadline». Deadline Hollywood. 9 Οκτωβρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2020. 
  4. 4,0 4,1 Welch, Alex (28 Σεπτεμβρίου 2018). «'Grey's Anatomy,' 'Big Bang Theory,' and 'Thursday Night Football' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  5. 5,0 5,1 Welch, Alex (5 Οκτωβρίου 2018). «'Thursday Night Football' adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  6. 6,0 6,1 Welch, Alex (12 Οκτωβρίου 2018). «'Big Bang Theory' and 'Thursday Night Football' adjust up, 'I Feel Bad' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  7. 7,0 7,1 Welch, Alex (19 Οκτωβρίου 2018). «'Big Bang Theory,' 'Superstore,' and 'Thursday Night Football' adjust up: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  8. 8,0 8,1 Welch, Alex (26 Οκτωβρίου 2018). «'Big Bang Theory,' 'Supernatural,' and 'Thursday Night Football' adjust up, 'Will & Grace' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  9. 9,0 9,1 Welch, Alex (2 Οκτωβρίου 2018). «'Grey's Anatomy,' 'Superstore,' and more adjust up, 'I Feel Bad' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  10. 10,0 10,1 Welch, Alex (9 Νοεμβρίου 2018). «'Thursday Night Football' adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  11. 11,0 11,1 Welch, Alex (16 Νοεμβρίου 2018). «'Thursday Night Football' adjusts up: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  12. 12,0 12,1 Rejent, Joseph (18 Ιανουαρίου 2019). «'Mom' and 'Fam' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  13. 13,0 13,1 Welch, Alex (28 Ιανουαρίου 2019). «'Brooklyn Nine-Nine' and 'The Good Place' adjust down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  14. 14,0 14,1 Rejent, Joseph (1 Φεβρουαρίου 2019). «'Young Sheldon' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  15. 15,0 15,1 Rejent, Joseph (8 Φεβρουαρίου 2019). «'The Big Bang Theory,' 'Grey's Anatomy,' 'Brooklyn Nine-Nine,' all others unchanged: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  16. 16,0 16,1 Rejent, Joseph (15 Φεβρουαρίου 2019). «'Grey's Anatomy,' 'Mom,' 'S.W.A.T.,' all others unchanged: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  17. 17,0 17,1 Welch, Alex (25 Φεβρουαρίου 2019). «'S.W.A.T.' and 'The Orville' adjust up, 'Young Sheldon' adjusts down: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  18. 18,0 18,1 Rejent, Joseph (1 Μαρτίου 2019). «'Grey's Anatomy,' 'Mom,' 'A Million Little Things,' all others hold: Thursday final ratings». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  19. Blyth, Antonia (14 Μαρτίου 2018). «'HTGAWM' Creator On Possible Season 5: "A New Mystery...Twisty & More Fun"». Deadline. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 14 Μαΐου 2020. 
  20. Ricamora, Conrad (13 Ιουλίου 2018). «First table read of Season 5!! #htgawm #tgit». Instagram. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2020. 
  21. Andreeva Neelie (2018-06-07). «'How To Get Away With Murder': Rome Flynn Upped To Series Regular For Season 5». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-06-08. https://web.archive.org/web/20180608034711/https://deadline.com/2018/06/how-to-get-away-with-murder-rome-flynn-upped-series-regular-season-5-abc-drama-gabriel-maddox-1202405972/. Ανακτήθηκε στις 2018-06-10. 
  22. Andreeva, Nellie (18 Ιουλίου 2018). «'How To Get Away With Murder': Amirah Vann Upped To Series Regular For Season 5». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2018. 
  23. Petski, Denise (30 Ιουλίου 2018). «'How To Get Away With Murder': Timothy Hutton Joins As Series Regular In Season 5». Deadline Hollywood. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2018. 
  24. Ausiello, Michael (29 Αυγούστου 2018). «Ask Ausiello: Spoilers on Good Place, Empire, 9-1-1, Lucifer, The Flash, Supernatural, NCIS, TWD and More». TVLine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2018. 
  25. Nowalk, Peter [@petenowalk] (19 Ιουλίου 2018). «First day of season 5. Feeling damn lucky to work with these folks #htgawm» (Tweet). Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2018 – μέσω Twitter. 
  26. «How to Get Away with Murder: Season 5». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2020. 
  27. Upadhyaya, Kayla Kumari (28 Φεβρουαρίου 2019). «It's all about the Castillos in the conclusion to How To Get Away With Murder's messiest season». The A.V. Club. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020. 
  28. Pucci, Douglas (11 Οκτωβρίου 2018). «Live+7 Weekly Ratings: 'Manifest' is Most-Watched NBC Drama Series Premiere in 19 Years». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018. 
  29. Alex Welch (18 Οκτωβρίου 2018). «'A Million Little Things' and 'Manifest' score biggest viewer gains in broadcast Live +7 ratings for Oct. 1-7». TV by the Numbers. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018. 
  30. Otterson, Joe (23 Οκτωβρίου 2018). «Live+7 Ratings for Week of Oct. 8: 'Manifest' Doubles In Week 3». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2018. 
  31. Pucci, Douglas (30 Οκτωβρίου 2018). «Live+7 Weekly Ratings: 'The Rookie' Debut on ABC Ranks in Top Ten for Raw Viewer Gains». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018. 
  32. Pucci, Douglas (6 Νοεμβρίου 2018). «Live+7 Weekly Ratings: 'D.C.'s Legends of Tomorrow' Season Premiere Ranks Third in Adults 18-49 Percentage Gains». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018. 
  33. Douglas Pucci (13 Νοεμβρίου 2018). «Live+7 Weekly Ratings: ABC Drama 'A Million Little Things' Leads in Adults 18-49 Percentage Gains for the Second Time This Season». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018. 
  34. Pucci, Douglas (21 Νοεμβρίου 2018). «Live+7 Weekly Ratings: 'Manifest' on NBC Leads All Gains for the Week». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018. 
  35. Pucci, Douglas (28 Νοεμβρίου 2018). «Live+7 Weekly Ratings: 'The Rookie' on ABC Tops Viewer Percentage Gains for Broadcast Network Telecasts». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018. 
  36. Pucci, Douglas (1 Φεβρουαρίου 2019). «Live+7 Weekly Ratings: 'A Million Little Things' Just One Percent Shy of Season-High Among Adults 18-49 in its Thursday Debut». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2019. 
  37. Pucci, Douglas (5 Φεβρουαρίου 2019). «Live+7 Weekly Ratings: All Five 'Big Brother: Celebrity Edition' Episodes Rank in Top 30 of Adults 18-49 Raw Gains». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019. 
  38. Otterson, Joe (19 Φεβρουαρίου 2019). «Live+7 Ratings for Week of Jan. 28: Super Bowl LIII Clobbers Competition». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2019. 
  39. Pucci, Douglas (20 Φεβρουαρίου 2019). «Live+7 Weekly Ratings: 'Manifest' Tops All Telecasts in Adults 18-49 Percentage Gains». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019. 
  40. Pucci, Douglas (26 Φεβρουαρίου 2019). «Live+7 Weekly Ratings: 'The Rookie' Leads in Overall Percentage Gains». Programming Insider. Ανακτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019. 
  41. Pucci, Douglas (5 Μαρτίου 2019). «Live+7 Weekly Ratings: 'Survivor' Spring Premiere of 'Edge of Extinction' Makes Slightly Larger Time-Shifted Jump Than its Fall 'David vs. Goliath' Premiere». Programming Insider. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Μαρτίου 2019. 
  42. Pucci, Douglas (12 Μαρτίου 2019). «Live+7 Weekly Ratings: 'Whiskey Cavalier' Series Debut Thrives in Delayed Viewing Despite Rerun Telecast». Programming Insider. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]