Hellas Sat 3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Inmarsat S/Hellas Sat 3 είναι δορυφόρος που ανήκει στην Hellas Sat. Εκτοξεύτηκε (σε ένα πύραυλο Ariane 5) στις 28 Ιουνίου 2017, στις 21:15 UTC (00:15 ώρα Ελλάδος) στο για να αντικαταστήσει τον δορυφόρο Hellas Sat 2. Ο δορυφόρος βρίσκεται σε τροχιακή θέση στον 39ο ανατολικό μεσημβρινό.[1]

Το δορυφορικό ωφέλιμο φορτίο της ζώνης S θα χρησιμοποιηθεί από την Inmarsat ως στοιχείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αερομεταφορών, ενός ολοκληρωμένου δορυφορικού και επίγειου δικτύου για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τους επιβάτες των αεροσκαφών στην επικράτεια όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ελβετίας[2]. Ο εξοπλισμός του Hellas-Sat, θα περιέχει 44 αναμεταδότες ζώνης Ku και ένα αναμεταδότη ζώνης Ka που θα παρέχει άμεσες υπηρεσίες δορυφορικής ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και επικοινωνίας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Greece & Cyprus launch ‘Hellas Sat 3’ satellite
  2. «Inmarsat S». Inmarsat (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]