Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned
ΔημιουργόςSierra Entertainment
ΕκδότηςSierra Entertainment
ΣχεδιαστήςJane Jensen
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows
Ημ/νία κυκλοφορίας5  Οκτωβρίου 1999
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned είναι point-and-click βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας και κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου του 1999 στο PC από την Sierra Studios.[1] Πρόκειται για τον τρίτο τίτλο της επιτυχημένης σειράς Gabriel Knight και όπως και οι δύο προκάτοχοί του, γράφτηκε και σχεδιάστηκε από την Jane Jensen. Το 2001, επανακυκλοφόρησε ως μέρος της Best Seller Series της Sierra.

Η ιστορία του παιχνιδιού εστιάζει στον ιδιωτικό ερευνητή Gabriel Knight και την βοηθό του, Grace Nakimura. Οι δυο τους βρίσκονται στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στο χωριό Rennes-le-Château,[2] με αφορμή την μυστηριώδη απαγωγή ενός βρέφους, γόνου ευγενούς οικογένειας. Επιπλέον, ο τίτλος πραγματεύεται διάφορες θρησκευτικές θεωρίες και αιρέσεις, τις οποίες εμπλουτίζει με ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι ο θρύλος του Ιερού Δισκοπότηρου, του Βαμπιρισμού, των Ναϊτών Ιπποτών, των Ελευθεροτεκτόνων, της Αδελφότητας της Σιών και του Ιησού Χριστού.[3][4]

Ενώ τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς είχαν διαφορετικό σχεδιασμό γραφικών, με το πρώτο να έχει computer-generated γραφικά και το δεύτερο full motion video, το Gabriel Knight 3 διαθέτει πλήρως τρισδιάστατα γραφικά.[4] Την μουσική συνέθεσε ο David Henry και στον πρωταγωνιστικό ρόλο επέστρεψε ο ηθοποιός Tim Curry. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε την εποχή της κρίσης των βιντεοπαιχνιδιών περιπέτειας και δεν μπόρεσε να έχει την κριτική και εμπορική επιτυχία των προκατόχων του. Η μέτρια πορεία του Gabriel Knight 3 έφερε ως αποτέλεσμα να είναι το τελευταίο παιχνίδι περιπέτειας που εκδόθηκε από την Sierra.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Gabriel Knight III: Blood of the Sacred, Blood of the Damned (PC)». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 
  2. «Gabriel Knight 3 Review». Adventure Gamers (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 
  3. Staff, I. G. N. (3 Δεκεμβρίου 1999). «Gabriel Knight III: Blood of the Sacred, Blood of the Damned». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 
  4. 4,0 4,1 Wolpaw, Erik (10 Δεκεμβρίου 1999). «Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned Review». GameSpot (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 
  5. «Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned for Windows (1999) - MobyGames». MobyGames. Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]