Detroit Become Human

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Detroit: Become Human
ΔημιουργόςQuantic Dream
ΕκδότηςSony Interactive Entertainment
ΣκηνοθέτηςDavid Cage
ΠαραγωγόςGuillaume de Fondaumière
ΠρογραμματιστήςJean-Charles Perrier
ΚαλλιτέχνηςSorane Mathieu, Romain Jouandeau
ΣυγγραφέαςDavid Cage
ΣυνθέτηςPhilip Sheppard, Nima Fakhrara, John Paesano
Μηχανήmotion capture
ΠλατφόρμαPlaystation 4 και Microsoft Windows[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας25 Μαΐου 2018
ΕίδοςΠεριπέτειας, Multiple choice
Ήχοςsurround sound
ΓλώσσεςΑγγλικά

Γαλλικά Γερμανικά Ιταλικά Ισπανικά Ολλανδικά Πορτογαλικά Σουηδικά Δανέζικα Νορβηγικά Φινλανδικά Ρωσικά Πολωνικά Ιαπωνικά Κορεατικά Κινέζικα (Παραδοσιακά και Απλοποιημένα)

Ελληνικά
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Detroit: Become Human είναι ένα περιπετειώδες βιντεοπαιχνίδι ανάπτυξης της Quantic Dream και διανομής της Sony Interactive Entertainment. Κυκλοφόρησε αρχικά στις 25 Μαΐου 2018 για PlayStation 4 και αργότερα κυκλοφόρησε για Windows. Το παιχνίδι ανήκει στο είδος των περιπετειών με έμφαση στην αφήγηση και τη λήψη αποφάσεων, εξερευνώντας βαθιά θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηθική, και οι δικαιώματα των ανδροειδών.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενική Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο "Detroit: Become Human", οι παίκτες ενσαρκώνουν τρεις ανδροειδείς χαρακτήρες σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιτρέψει τη δημιουργία προηγμένων ανδροειδών που υπηρετούν τους ανθρώπους. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο Detroit του 2038 και εξερευνά τις εντάσεις και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν όταν αυτά τα ανδροειδή αρχίζουν να αποκτούν αυτοσυνείδηση.[2]

Οι Χαρακτήρες και η Ιστορία τους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kara: Η Kara είναι ένα ανδροειδές οικιακής βοήθειας που αποκτά αυτοσυνείδηση και αποφασίζει να προστατεύσει ένα νεαρό κορίτσι, την Alice, από τον επιθετικό πατέρα της. Η πορεία της Kara και της Alice είναι γεμάτη επικίνδυνες αποφάσεις και εμπόδια, καθώς προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.
  2. Connor: Ο Connor είναι ένα ανδροειδές που εργάζεται για την αστυνομία και είναι ειδικευμένο στην εντόπιση ανδροειδών που έχουν αποκτήσει αυτοσυνείδηση. Η αποστολή του είναι να ερευνήσει σειρά από συμβάντα που αφορούν ανδροειδή που έχουν γίνει "αποστάτες" και να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει τις εντολές του ή θα ακούσει τη φωνή της νέας του συνείδησης.
  3. Markus: Ο Markus είναι ένα ανδροειδές που ξεκινά ως προσωπικός βοηθός και φροντιστής ενός ηλικιωμένου καλλιτέχνη. Όταν αποκτά αυτοσυνείδηση, ο Markus γίνεται ο ηγέτης μιας εξέγερσης ανδροειδών, αγωνιζόμενος για αναγνώριση, ελευθερία και δικαιώματα για τα ανδροειδή.[3]

Η Επίδραση του Παίκτη στην Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι επιλογές του παίκτη είναι κρίσιμες και επηρεάζουν άμεσα την πλοκή του παιχνιδιού. Κάθε απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια και τελικά αποτελέσματα, δημιουργώντας έναν πλούσιο ιστό από ενδεχόμενα. Το παιχνίδι παρέχει δεκάδες διαφορετικά τελικά αποτελέσματα, ανάλογα με τις επιλογές και τις ενέργειες του παίκτη σε κρίσιμες στιγμές.[4]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ανάπτυξη του "Detroit: Become Human" ξεκίνησε το 2013 από την Quantic Dream. Ο προυπολογισμός του πρότζεκτ ήταν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, σηματοδοτώντας ένα μεγάλο εγχείρημα για την εταιρεία.Το σενάριο του παιχνιδιού, που έφτασε τις 2,000 έως 3,000 σελίδες, ήταν δημιούργημα του David Cage, του ιδρυτή και επικεφαλής της Quantic Dream. Ο Cage, γνωστός για την ικανότητά του να δημιουργεί βαθιές και συναισθηματικά φορτισμένες ιστορίες, επέδειξε το ίδιο πάθος και στο "Detroit: Become Human". Η Quantic Dream ανέπτυξε ένα νέο game engine για το "Detroit: Become Human", το οποίο επέτρεψε τη δημιουργία προηγμένων γραφικών και φωτισμού. Η εταιρεία επένδυσε σημαντικά στην τεχνολογία motion capture για να παρέχει υψηλό επίπεδο ρεαλισμού στους χαρακτήρες και τις αλληλεπιδράσεις τους. Η επιλογή του Detroit ως τοποθεσίας για το παιχνίδι ήταν συμβολική και στοχευμένη. Το Detroit, με την ιστορική του συμβολή στην αμερικανική βιομηχανία και τη μετάβασή του σε μια περίοδο οικονομικής παρακμής, αποτέλεσε έναν ιδανικό καμβά για την αναπαράσταση μιας κοινωνίας σε μετάβαση και την αντίσταση μεταξύ τεχνολογίας και ανθρωπότητας. Η ομάδα ανάπτυξης διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα και συνεργάστηκε με ειδικούς σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κοινωνιολογία για να δημιουργήσει έναν ρεαλιστικό και πειστικό κόσμο. Ταξίδια στο Detroit και συναντήσεις με τοπικούς κατοίκους βοήθησαν στην αναπαράσταση της πόλης με ακρίβεια και βάθος.[5]

Διανομή Ηθοποιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Valorie Curry ως Kara: Η Valorie Curry ενσαρκώνει την Kara, ένα ανδροειδές οικιακής βοήθειας που αποκτά αυτοσυνείδηση και προσπαθεί να προστατεύσει τη νεαρή Alice.
  • Bryan Dechart ως Connor: Ο Bryan Dechart υποδύεται τον Connor, ένα ανδροειδές αστυνομικό ερευνητή με ειδίκευση στην εντόπιση ανδροειδών που έχουν γίνει αυτοσυνείδητα.
  • Jesse Williams ως Markus: Ο Jesse Williams είναι ο Markus, ένα ανδροειδές που γίνεται ηγέτης μιας εξέγερσης ανδροειδών, αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους.
  • Clancy Brown ως Lieutenant Hank Anderson: Ο Clancy Brown υποδύεται τον Λοχαγό Hank Anderson, έναν έμπειρο αστυνομικό που συνεργάζεται με τον Connor στην ερευνά τους για ανδροειδή αποστάτες.
  • Minka Kelly ως North: Η Minka Kelly παίζει τη North, ένα ανδροειδές που συναντά και συνεργάζεται με τον Markus στην εξέγερση.
  • Lance Henriksen ως Carl Manfred: Ο Lance Henriksen είναι ο Carl Manfred, ένας ηλικιωμένος καλλιτέχνης και ο φιλικός ιδιοκτήτης του Markus πριν αυτός γίνει αυτοσυνείδητος.
  • Neil Newbon ως Elijah Kamski & Gavin Reed: Ο Neil Newbon υποδύεται δύο ρόλους - τον Elijah Kamski, τον δημιουργό των ανδροειδών, και τον Gavin Reed, έναν αστυνομικό που εργάζεται με τον Hank Anderson.
  • Simbi Khali ως Amanda: Η Simbi Khali ενσαρκώνει την Amanda, μια μυστηριώδη φιγούρα που εμφανίζεται στον Connor στον εσωτερικό κόσμο του.
  • Gabrielle Hersh ως Chloe: Η Gabrielle Hersh παίζει την Chloe, ένα ανδροειδές που λειτουργεί ως διεπαφή χρήστη στο παιχνίδι και έχει διάφορες αλληλεπιδράσεις με τον παίκτη.
  • Dominic Gould ως Todd Williams: Ο Dominic Gould υποδύεται τον Todd Williams, τον επιθετικό πατέρα της Alice και τον αρχικό ιδιοκτήτη της Kara.
  • Audrey Boustani ως Alice Williams: Η Audrey Boustani ενσαρκώνει την Alice Williams, τη νεαρή κορη του Todd που η Kara προσπαθεί να προστατεύσει.[6]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]