Desierto

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Desierto
ΣκηνοθεσίαΧονάς Κουαρόν
ΠαραγωγήΧονάς Κουαρόν
Αλφόνσο Κουαρόν
Κάρλος Κουαρόν
Άλεξ Γκαρσία
Τσαρλς Γκίλιμπερτ
ΣενάριοΧονάς Κουαρόν
Ματέο Γκαρσία
ΠρωταγωνιστέςΓκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ
Τζέφρι Ντιν Μόργκαν
Αλόντρα Χιντάλγκο
Κυκλοφορία2015
Διάρκεια94'
ΠροέλευσηΜεξικό
ΓλώσσαΙσπανικά
Αγγλικά

Το Desierto είναι μεξικανική ταινία του 2015 σε σκηνοθεσία του Χονάς Κουαρόν και σε σενάριο του σκηνοθέτη και του Ματέο Γκαρσία.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μόιζες ξεκινά μαζί με άλλους Μεξικανούς να διασχίσει παράνομα τα σύνορα και να περάσει στις ΗΠΑ για να βρει το παιδί του. Όμως, το όχημα στο οποίο επέβαινε, παθαίνει βλάβη. Έτσι, ο συνοδηγός στο όχημα, ο Λόμπο, αποφασίζει να περάσουν στη χώρα με τα πόδια και από ένα επικίνδυνο σημείο.

Στην πορεία πέντε άτομα μένουν πιο πίσω, μεταξύ αυτών και ο Μόιζες. Ο Λόμπο, που είναι μπροστά, αφήνει τους πέντε πίσω και λέει στους υπόλοιπους να προχωρήσουν. Στη περιοχή βρίσκεται ένας Αμερικανός, ο Σαμ, που έχει στο τζιπ του την ομοσπονδιακή σημαία. Αντιλαμβάνεται πως στη περιοχή υπάρχουν άνθρωποι. Στέλνει τον σκύλο του Τράκερ να τους βρει και όταν βρίσκει τον Λόμπο και τους υπόλοιπους, ο Σαμ τους σκοτώνει όλους με μια καραμπίνα.

Οι εναπομείναντες πέντε τη γλιτώνουν, όμως ο Τράκερ καθοδηγεί τον Σαμ και σκοτώνει τους τρεις. Εν τέλει, μένουν ζωντανοί ο Μόιζες και η Αντέλα. Καταφέρνουν με κόλπο να κλέψουν το τζιπ, όμως ο Σαμ πυροβολεί την Αντέλα στο χέρι και το τζιπ ανετρέπεται. Ο Μόιζες παίρνει από το τζιπ του κουτί με τις πρώτες βοήθειες και μέσα βρισκει ένα πλαστικό οπλο. Αφήνει πίσω την Αντέλα κάτω από ένα κάκτο και συνεχίζει μόνος του. Κατά την καταδίωξη, ο Μόιζες σκοτώνει τον Τράκερ.

Στη συνέχεια, σε μια συμπλοκή που έχουν ο Μόιζες και ο Σαμ, ο Σαμ σπάζει το πόδι του και ο Μόιζες παίρνει το όπλο του και τον εγκαταλείπει. Γυρίζει πίσω στην Αντέλα και την παίρνει στην πλάτη του. Μετά από περπάτημα, βρίσκουν μια λεωφόρο.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος
Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ Μόιζες
Τζέφρι Ντιν Μόργκαν Σαμ
Αλόντρα Χιντάλγκο Αντέλα
Ντιέγο Κατάνιο Μέτσας
Μάρκο Πέρεζ Λόμπο
Όσκαρ Φλόρες Ραμίρο

Βραβεία/Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι η πρόταση που υπέβαλε το Μεξικό για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 89α Βραβεία Όσκαρ.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Oscars: Mexico Selects 'Desierto' for Foreign-Language Category». Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2016.