Deicide (συγκρότημα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Deicide
Ζωνταντή εκτέλεση τους συγκροτήματος στο Metaltown το 2011.
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΤάμπα, Φλόριντα, ΗΠΑ
Μουσικά είδηDeath metal
Παρουσία1987 (έως σήμερα)
Δισκογραφική εταιρείαRoadrunner, Earache, Century Media
ΜέληΓλεν Μπέντον
Στιβ Άσιμ
Τζακ Όουεν
Κέβιν Κουίριον
Πρώην μέληΈρικ Χόφμαν
Μπάιαν Χόφμαν
Ραλφ Σαντόλλα

Οι Deicide είναι αμερικανικό death metal συγκρότημα ιδρυθέν το 1987, από τον Γκλεν Μπέντον, μπασίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος, αλλά και από τον ντράμερ του, Στιβ Άσιμ. Το συγκρότημα γνώρισε την επιτυχία τo 1992, με την κυκλοφορία του δίσκου Legion,[1] ο οποίος ήταν και ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος. Επίσης, βάσει του Nielsen SoundScan, το συγκρότημα αναγνωρίζεται ως το δεύτερο καλύτερο σε πωλήσεις μετά τους Cannibal Corpse.

Μετά την παρθενική τους κυκλοφορία, το 1990, το συγκρότημα κυκλοφόρησε επίσης άλλα 11 άλμπουμς, μία ζωντανή ηχογράφηση, ένα Compilation και, τέλος, 2 DVD. Το Νοέμβριο του 2003, τα δύο πρώτα τους άλμπουμ το Deicide και το Legion κατατάχθηκαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντιστοίχως, στα καλύτερα σε πωλήσεις Death Metal άλμπουμς, του Nielsen SoundScan.

Οι Deicide είναι γνωστοί, επίσης, για τη θεματολογία των στίχων τους. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται είναι ο σατανισμός, η αντι-θρησκευτικότητα και η βλασφημία. Οι στίχοι τους έχουν οδηγήσει κατά καιρούς σε απαγορεύσεις, μηνύσεις και κριτική, τόσο από θρησκευτικές ομάδες όσο κι από το κοινό.

Στούντιο άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Artist Search for "deicide"». AllMusic. Ανακτήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 2017. 

Περαιτέρω ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Mudrian, Albert (2004). Choosing Death:The Improbable History of Death Metal and Grindcore, Feral House, ISBN 1-932595-04-X.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]