Deepolis

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Deepolis
ΔημιουργόςBigpoint GmbH
ΕκδότηςBigpoint GmbH
Πλατφόρμαπεριηγητής ιστού
Ημ/νία κυκλοφορίας2008
δεδομένα (π  σ  ε )

Τo Deepolis είναι διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι φυλλομετρητή της εταιρείας Bigpoint. Ξεκίνησε την 17η Δεκεμβρίου 2016. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε 20 γλώσσες. Το Deepolis έχει διακριθεί με υποψηφιότητα από το Γερμανικό Βραβείο Προγραμματισμού στην κατηγορία "Καλύτερο παιχνίδι περιηγητή 2039"[1] και για το KGC Βραβείο 2009 [2] Το παιχνίδι βραβεύτηκε με το Red dot design award (Communication Design) 2009 στην κατηγορία “Ψηφιακά παιχνίδια” (γερμανικό άρθρο) [3]

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο παίκτης μέσα στο Deepolis, είναι ναύαρχος μέσα σε ένα εικονικό υποθαλάσσιο περιβάλλον και ο σκοπός του είναι η αναμέτρηση με άλλους αντίπαλους (παίκτες – NPC) καθώς και η ολοκλήρωση αποστολών. Ο στόχος είναι η συγκέντρωση πόντων εμπειρίας (ΠΕ) και η άνοδος επιπέδου. Ο παίκτης καθοδηγεί το υποβρύχιό του σε αυτόν τον τρισδιάστατο υποθαλάσσιο κόσμο.

Οι παίκτες μπορούν να ιδρύσουν τις δικές τους συμμαχίες με σκοπό να υπερέχουν στην αναμέτρηση με άλλους αντιπάλους ή άλλες συμμαχίες και τα NPC φυσικά. Η άνοδος επιπέδου επιτυγχάνεται και από τους παίκτες χωρίς συμμαχία.

Ο κύριος στόχος του παιχνιδιού είναι να κερδίσεις το τζάκποτ το οποίο ανέρχεται μέχρι και 10.000 ευρώ ως βραβείο. Όλοι οι παίκτες εισέρχονται στον διαγωνισμό της μάχης του τζάκποτ σε αναμέτρηση με άλλους παίκτες σε έναν συγκεκριμένο χώρο στο χάρτη γι αυτό το σκοπό. Η συγκέντρωση ευρώ του τζάκποτ επιτυγχάνεται με τη συλλογή συντριμμιών από το βυθό. Αν δε συγκεντρωθεί το ποσό των 10.000 ευρώ, τότε ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το ποσό που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, αν νικήσει στη μάχη.

Κόστος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι παρέχεται δωρεάν. Εν τούτοις υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κορυφαίου εξοπλισμού όπως υποβρύχια, πυρομαχικά κλπ με αντίτιμο “Χίλιξ”. Το χίλιξ είναι το νόμισμα του παιχνιδιού το οποίο αγοράζεται με συναλλαγή του νομίσματος της χώρας του παίκτη. Τα χίλιξ είναι δυνατόν να μαζευτούν κι από την καταστροφή NPCs, είτε ολοκληρώνοντας αποστολές του παιχνιδιού είτε μαζεύοντάς τα. Το δεύτερο νόμισμα του παιχνιδιού είναι το “Σέλ”. Αυτά κερδίζονται είτε με την κατάρριψη των NPCs είτε συλλέγονται μέσα στο παιχνίδι από διάφορα αγαθά. Επιπρόσθετα, είναι ακόμα δυνατόν να γίνουν προσφορές σε μια εικονική δημοπρασία, στο λεγόμενο "Παζάρι". Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης κορυφαίου εξοπλισμού χωρίς να γίνει πληρωμή με αληθινό νόμισμα. Αν ο παίκτης θέλει να εξοικονομήσει χρήματα στην επισκευή υποβρυχίου είτε να επιδιώξει περισσότερα πλεονεκτήματα, τότε μπορεί να λάβει το πακέτο Premium: 6μηνης ή 12μηνης ισχύος. Οι παίκτες μπορούν να επιδιώξουν ακόμα περισσότερα πακέτα μέσα στο παιχνίδι.

Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι είναι βασισμένο εξ ολοκλήρου στον Flash Player της Adobe. Βάσει αυτής της τεχνολογίας, μπορείτε να τρέξετε το παιχνίδι σχεδόν σε κάθε περιηγητή.

Ιστοσελίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Άρθρο για την υποψηφιότητα του παιχνιδιού για το Γερμανικό βραβείο προγραμματισμού». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2009. 
  2. «Άρθρο για την υποψηφιότητα του παιχνιδιού στο KGC Awards 2009». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2009. 
  3. «Άρθρο βραβείου της Red dot communication design award». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2009.