Μετάβαση στο περιεχόμενο

D-waste

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
D-waste
Κλάδοςδιαχείριση αποβλήτων
ΈδραΑθήνα
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Linkedin

Η D-Waste είναι ελληνική συμβουλευτική εταιρεία πάνω σε θέματα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων η οποία ιδρύθηκε το 2012. Η εταιρεία αναπτύσσει εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου που συνδέονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων [1],[2]. Οι δράσεις της εντοπίζονται τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, με έτονη δραστηριότητα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Βόρειας Αφρικής [3] και της Ευρώπης [4].

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2012 και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Οικογένειας Κέησον συμμετείχε στη δημιουργία του Ιδρύματος για Βιώσιμα Απορρίμματα/Πόρους που ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον (Global Clinton Initiative) για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και υγειονομικών προβλημάτων που αποδίδονται στην ετήσια παραγωγή απορριμμάτων [5],[6] .

Τον Οκτώβριο του 2012 η D-Waste ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Παγκόσμια Ένωση Στερεών Απορριμμάτων (International Solid Waste Association,ISWA), τη GIZ-SWEEP-NET, το Πανεπιστήμιο του Leeds, το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (Waste to Energy Research Council,WTERT) και το Δίκτυο Στερεών Απορριμμάτων Ασίας και Νήσων του Ειρηνικού Ωκεανού (Solid Waste Network of Asian and Pacific Islands (SWAPI)), για το Waste Atlas, μια πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης σε αξιόπιστα δεδομένα διαχείρισης απορριμμάτων.[7][8]

Το 2013 η D-Waste λαμβάνει για το Waste Atlas το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Waste Management ICT Innovation στην τελετή απονομής των ΔΕΗ Environmental Awards 2013 ,που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγης [9] .

Το 2014 η D-Waste προσλαμβάνεται ως σύμβουλος ανακύκλωσης, καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων από την περιφέρεια του Σάο Πάολο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου [3], όπου μέσω ενημερωτικών ημερίδων ενημερώνει το βραζιλιάνικο δημόσιο για τη διαχείριση απορριμμάτων και προσδιορίζει την αμοιβή των εταιρειών επεξεργασίας απορριμμάτων [2].

  1. «Ελληνική τεχνολογία αλλάζει το Ρίο,Η εφαρμογή για έξυπνα κινητά Urban Spectra». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014. 
  2. 2,0 2,1 «Οι Έλληνες που θα... καθαρίσουν το Σάο Πάολο». 
  3. 3,0 3,1 «Ο έλληνας που θα… "ξεβρομίσει" το Σάο Πάολο στο Μουντιάλ». 
  4. «Πρωτοποριακό πρόγραμμα από τη ΔΕΔΙΣΑ». [νεκρός σύνδεσμος]
  5. «Ίδρυμα για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων ανακοίνωσε η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014. 
  6. «Clinton Global Initiative Announces Sustainable Waste Foundation». (Αγγλικά)
  7. «ΣΚΑΙ, Econews». 
  8. «GIZ-SWEEP-Net και D-Waste συνεργάζονται για καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014. 
  9. «Πρώτο Βραβείο στo "D-Waste Atlas" για την καινοτομία στον τομέα της Διαχείρισης Αποβλήτων». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]