Beau Jeu

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Adidas Beau Jeu

Η Beau Jeu είναι η επίσημη μπάλα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2016[1] το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016. Κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, ενώ τα αποκαλυπτήριά της έγιναν στις 12 Νοεμβρίου 2015 στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Ζινεντίν Ζιντάν στο Instagram[2].

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Adidas ανέφερε πως χρησιμοποίησε εκ νέου τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της Brazuca, της μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 στη Βραζιλία. Είναι ευδιάκριτα, άλλωστε, τα ίδια φύλλα πολυουρεθάνης που φέρουν και οι δύο σφαίρες. Ο σχεδιασμός της Beau Jeu είναι συνδεδεμένος με τη Γαλλία μέσω της χρήσης των τριών χρωμάτων της γαλλικής σημαίας, δηλαδή του μπλε, του άσπρου και του κόκκινου. Η Adidas συμπεριέλαβε, επίσης, ασημένιες λεπτομέρειες οι οποίες υπενθυμίζουν στο τρόπαιο Ανρί-Ντελωναί. Τα γραφιστικά χαρακτηριστικά που απεικονίζονται στα φύλλα της μπάλας απεικονίζουν τα γράμματα E, U, R και Ο και τους αριθμούς 2, 0, 1 και 6[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Le ballon de l'Euro, c'est Beau Jeu !». Sports.fr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015. .
  2. «I am proud to unveil Beau Jeu». Instagram.com. Ανακτήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015. .
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Beau Jeu της Γαλλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).