4ocean

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
4ocean
Νομική μορφήΙδιωτική εταιρεία
Κλάδος
  • ρουχισμός
  • περιβάλλον
Ίδρυση4 Ιανουαρίου 2017, πριν 7 έτη (2017--1-04)
ΙδρυτήςAlex Schulze
Andrew Cooper
ΈδραΦλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Προϊόνταβραχιόλια, μπουκάλια νερού, ρουχισμός
Υπάλληλοι
  • Αύξηση 200 (2019)
  • 150 (2018)
Ιστότοπος4ocean.com
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin

Η 4ocean είναι κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ το 2017 και πουλά βραχιόλια, τα οποία δημιουργούνται κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά και άλλα προϊόντα, των οποίων τα υλικά είναι υπεύθυνα για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα μέρος των εσόδων για να απομακρύνει έναν τόνο σκουπιδιών από τους ωκεανούς και τις ακτές, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ρύπανση από πλαστικά στους ωκεανούς. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει δράσεις καθαρισμού των ακτών και των θαλασσών στο Μπαλί, την Αϊτή και την Φλόριντα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εταιρεία 4ocean ξεκίνησε όταν δυο νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ο Alex Schulze και ο Andrew Cooper, ταξίδεψαν στο Μπαλί της Ινδονησίας και διαπίστωσαν ότι οι παραλίες ήταν γεμάτες με πλαστικά απόβλητα. Όταν ενημερώθηκαν ότι για τους τόνους των πλαστικών στις ακτές υπεύθυνοι ήταν οι ντόπιοι που έφερναν το πλαστικό στην παραλία, ξεκίνησαν να αναζητούν ιδέες για να αυξήσουν τις δράσεις καθαρισμού των παραλιών. Εμπνεύστηκαν όταν έγιναν μάρτυρες ενός ψαρά που έσπρωχνε τους τόνους πλαστικού προς τον ωκεανό ώστε να οδηγήσει το ψαροκάικό του σε πιο ανοιχτά νερά. Έτσι ξεκίνησαν να δημιουργούν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θα επέτρεπε στους εθελοντές να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα υλικά και τις απαραίτητες πηγές για την αφαίρεση των αποβλήτων που υπάρχουν στις θάλασσες και κατά μήκος των παραλιών.

Η 4ocean ισχυρίζεται ότι έχει αφαιρέσει πάνω από 8 εκατ. τόνους σκουπιδιών από διάφορους ωκεανούς και παραλίες από την αρχή της λειτουργίας της. Τον Ιανουάριο 2019, πάνω από 200 άνθρωποι εργάζονταν στην εταιρεία.

Επιχειρηματικό μοντέλο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η 4ocean είναι εμπορική κερδοσκοπική εταιρεία που χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις των διαδικτυακών προϊόντων της. Αυτά τα έσοδα εξυπηρετούν την χρηματοδότηση των δράσεων καθαρισμού και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού. Για κάθε $20 αγορών, οι υπάλληλοι της 4ocean βγάζουν 1 τόνο πλαστικών αποβλήτων από τους ωκεανούς.

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η εταιρεία 4ocean κέρδισε το βραβείο “Agent of Change Award” του περιοδικού Surfer.
  • Οι ιδρυτές της 4ocean μπήκαν στην λίστα "30 Κάτω των 30 - Καλύτεροι Επιχειρηματίες 2019" του περιοδικού Forbes.
  • Οι ιδρυτές της 4ocean μπήκαν στην λίστα “201 Creative Class” του Newsweek.
  • Η εταιρεία 4ocean μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη υποθαλάσσια καθαριότητα ωκεανού τον Ιούνιο 2019, που περιλάμβανε 633 τόνους απορριμμάτων.