Ωζέ ντε Μπαλμπάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ωζέ ντε Μπαλμπάν
Histoire des Chevaliers Hospitaliers de S. Jean de Jerusalem - appellez depuis les Chevaliers de Rhodes, et aujourd'hui les Chevaliers de Malthe (1726) (14766124442).jpg
Γέννηση 12ος αιώνας
Risoul
Θάνατος
Ιερουσαλήμ
Υπηκοότητα / Χώρα πολιτογράφησης δεν ισχύει
Ιδιότητα πολιτικός
Αξίωμα Ηγούμενος του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ

Ο Ωζέ ντε Μπαλμπάν (συχνά απαντάται ως Oger de Balben, Otteger de Balben, ή Auger de Barben[1]), γεννήθηκε στο Ριζούλ. Υπήρξε ο τρίτος ηγούμενος[2] του τάγματος των Οσπιταλιέρων του Αγίου-Ιωάννη της Ιερουσαλήμ από το 1160 ως το 1162.

Η ανιδιοτέλεια, η μετριοφροσύνη ακόμη και η ταπεινοφροσύνη, οι οποίες αξίες κυριαρχούσαν κατά τον πρώτο αιώνα ύπαρξη του Τάγματος, απέτρεψαν την εμφάνιση μνηστήρων κατά την διάρκεια των εκλογών εντός αυτού. Ο Ωζέ ντε Μπαλμπάν επελέγη δια βοής και και με την καθολική αποδοχή του συνόλου του Τάγματος. Ήταν ευγενής καταγόμενος από το Ντωφινέ[3], παλιός συμπολεμιστής του Ραϊμόν ντυ Πουί τον οποίο και διαδέχτηκε, σεβάσμιος εντός του Τάγματος για την πίστη του και την επιφυλακτηκότητά του, και του οποίου η γνώμη ήταν βαρύνουσας σημασίας στην αυλή του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Association Pays Guillestrin
  2. B. Galimard Flavigny (2006) p. 317-319
  3. Eugène Harot, Essai d'armorial des Grands-Maîtres de l'Ordre de Saint Jean de Jérusalem, Rome, Collegio Araldico, 1911 (διαθέσιμο στο Wikisource).

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • (Γαλλικά) Bertrand Galimard Flavigny (2006) Histoire de l'ordre de Malte, Perrin, Paris
Προκάτοχος
Ραϊμόν ντυ Πουί
Ηγούμενος του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ
Θυρεός του Ωζέ ντε Μπαλμπάν

1160 - 1162
Διάδοχος
Αρνώ ντε Κομπ