Χόρχε Ελγκέτα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Χόρχε Ελγκέτα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση21  Νοεμβρίου 1969[1]
Σαν Χουάν
Χώρα πολιτογράφησηςΑργεντινή
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής[2]

Ο Χόρχε Ελγκέτα (ισπανικά: Jorge Elgueta, γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου 1969) είναι Αργεντίνος παλαίμαχος διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 196εκ και αγωνιζόταν στη θέση του ακραίου.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χόρχε Ελγκέτα έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της πετοσφαίρισης στις ακαδημίες της Ουνιόν Βενισάλ Τρινιδάδ, τοπική ομάδα της χώρας του, της Αργεντινής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει βρεθεί σε πολλές χώρες αγωνιζόμενος με αρκετές ομάδες. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί στην Αργεντινή (Ουνιόν Τρινιδάδ, Τσακαρίτα Ασούλ και Ουνιόν Φορμόσα), στη Γερμανία (Τους Κρίφστελ), στη Βραζιλία (Φρανγκοσούλ), στην Ισπανία (Ουνικάχα Αλμερία και Αμάρ Πάλμα), στην Ιταλία (Ντέλα Καριφάνο), στην Ελλάδα (Ορεστιάδα, Νίκαια, EA Πατρών και Ολυμπιακό) και Πουέρτο Ρίκο (Καρολίνα Τζάϊαντς).

Μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας ως πετοσφαιριστής, ο Χόρχε Ελγκετα αποφάσισε να συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα αλλά από ένα άλλο πόστο και συγκεκριμένα αυτό του προπονητή.

Προπονητική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χόρχε Ελγκένα ανέλαβε προπονητής της Όμπρας Σαν Χουάν, ωστόσο το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει προπονητής στην ομάδα της ΑΕΚ.

Από την ΑΕΚ αποτέλεσε παρελθόν λίγους μήνες αργότερα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε ο σύλλογος. Στις 27 Μαρτίου 2017 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Π.Α.Ο.Κ. (πετοσφαίριση ανδρών).

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χόρχε Ελγκέτα ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Αργεντινής από το 1994 μέχρι το 2007 έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες συμμετοχές.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 www.legavolley.it/player/ELG-JOR-69.
  2. (Ιταλικά) www.legavolley.it. ELG-JOR-69. Ανακτήθηκε στις 7  Μαΐου 2022.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]