Χριστιανική Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Χριστιανική Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά αποτελεί σωματείο το οποίο έχει ως σκοπό την οργάνωση και την επίβλεψη των εκκλησιαστικών υποθέσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ίδρυση του σωματείου Χριστιανική Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά κοινοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2001. Αποτελεί νομικό πρόσωπο που χρησιμοποιείται από την νέα Επιτροπή Τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίβλεψη του έργου στις Ηνωμένες Πολιτείες.[1]

Αυτό το σωματείο λειτουργεί παράλληλα με την Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Πενσυλβανίας και την αντίστοιχη της Νέας Υόρκης. Χρησιμοποιείται για την πληρέστερη οργάνωση των εκκλησιαστικών υποθέσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Όλα τα σωματεία (ή εταιρίες) που χρησιμοποιούνται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και είναι προς όφελος των μελών της οργάνωσης και των ενδιαφερομένων προς αυτούς. Τέτοιες νομικές οντότητες ή εταιρίες είναι απαραίτητες ώστε να συμμορφώνονται με τους τοπικούς, δημόσιους και εθνικούς νόμους —κάτι που θεωρείται ως Γραφική απαίτηση από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. (Ρωμαίους 13:1)

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]