Χρήστης:Tsolakoglou/Χένρι ο επικίνδυνος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χένρι ο επικίνδυνος
Αρχείο:Henry Danger.png
ΕίδοςΝεανική σειρά
ΔημιουργοίΝταν Σνάιντερ
Ντάνα Όλσεν
ΠρωταγωνιστέςΤζέις Νόρμαν
Κούπερ Μπαρνς
Ρίλι Ντάουνς
Σον Ράιαν Φοξ
Έλα Αντερσον
Τζέφρι Νίκολας Μπράουν
Κέλι Σάλιβαν
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων25
Παραγωγή
ΠαραγωγήSchneider's Bakery
Διάρκεια22 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςNickelodeon
Προβολή16 Ιουλίου 2014 (ΗΠΑ)
25 Απριλίου 2015 (Ελλάδα)–
σήμερα
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαnick.com/henry-danger

Το Χένρι ο επικίνδυνος είναι αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά, η οποία μεταδίδεται από το Nickelodeon. Η σειρά δημιουργήθηκε από τους Νταν Σνάιντερ και Ντάνα Όλσεν. Στις 13 Μαρτίου του 2014, συμφωνήθηκε να παραχθούν 20 επεισόδια για τη σειρά. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Τζέις Νόρμαν ως Χένρι Χαρτ, Κούπερ Μπαρνς ως Κάπτεν Μαν, Ρίλι Ντάουνς ως Σαρλότ, Σον Ράιαν Φοξ ως Τζάσπερ και Έλα Αντερσον ως Πάιπερ. Το πρώτο επεισόδιο, στις ΗΠΑ, έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιουλίου του 2014 και ο υπόλοιπος κύκλος στις 13 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Στην Ελλάδα, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 25 Απριλίου του 2015.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2014, συμφωνήθηκε να παραχθεί ένας δεύτερος κύκλος που θα αποτελείται από 20 επεισόδια[1][2]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο 13χρονος Χένρι Χαρτ, ο οποίος ζει στην πόλη Σουέλβιου, αναλαμβάνει μία part time δουλειά ως Κιντ Ντέιντζερ, βοηθός του υπερήρωα Κάπτεν Μαν. Ο Κάπτεν Μαν λέει στον Χένρι να μην σε κανένα σχετικά με τη νέα του δουλειά, έτσι ο Χένρι πρέπει να το κρατήσει μυστικό από την κολλητή του Σαρλότ (η οποία τελικά μαθαίνει το μυστικό του), τον Τζάσπερ, τους γονείς του και από τη νεότερη αδερφή του Πάιπερ. Ένα μαγαζί ονόματι "Τζανκ & Σταφ" έχει μία μυστική υπόγεια κρυψώνα όπου ο Κάπτεν Μαν κάνει τη δουλειά του. Ο Κάπτεν Μαν λέει ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υπηρεσία και χρειάζεται βοηθεία σύντομα. Επίσης, λέει ότι θα πρέπει κάποιος να τον αντικαταστήσει όταν φύγει (εννοώντας ότι κάποια μέρα ο Χένρι θα τον αντικαταστήσει) και ότι αυτός χρειάζεται βοήθεια από τον Χένρι.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τζέις Νόρμαν ως Χένρι Χαρτ/Κιντ Ντέιντζερ, ένα 13χρονο αγόρι, ο οποίος γίνεται ο βοηθός του Κάπτεν Μαν. Ο Χένρι είναι ένα μέσο παιδί με φοβερούς φίλους και μία ωραία δουλειά μετά το σχολείο (βοηθός του Κάπτεν Μαν). Χάρη στις δεξιότητες και τα μαραφέτια του, ο Κιντ Ντέιντζερ δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν βοηθά τον Κάπτεν Μαν στις αποστολές του. Ο Χένρι είναι πάντα με τους φίλους, ακόμα και όταν αυτός πρέπει να σώσει τον κόσμο.
  • Κούπερ Μπαρνς ως Ρέι Μάντσεστερ/Κάπτεν Μαν, ένας σούπερ ήρωας, ο οποίος προπονεί τον Χένρι. Πριν από 25 χρόνια, ο πατέρας του, ο οποίος είναι επιστήμονας, ο Δόκτωρ Καρλ Μάντσεστερ καταλάθος τράβηξε ένα μοχλό από ένα μηχάνημα με συνέπεια ο Ρέι να τρακάρει ενώ έκανε πατίνι. Η συνέπεια του τρακαρίσματος είναι ότι ο Ρέι έγινε ανθεκτικός σε οποιοδήποτε χτύπημα, ωστόσο ακόμα νιώθει πόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτός χρειαζόταν ένα βοηθό, έτσι προσέλαβε τον Χένρι. Ο Ρέι φαίνεται να έχει φλέρτ με την κα Χαρτ, παρά το γεγονός ότι είναι παντρεμένη.
  • Ρίλι Ντάουνς ως Σαρλότ, μία από τους κολλητούς του Χένρι. Η Σαρλότ είναι σαρκαστική και έξυπνη. Αυτή και ο Χένρι είναι για πολύ καιρό φίλοι και συνεπώς μπορούν να πουν ο ένας στον άλλο τα πράγματα με το όνομά τους. Η Σαρλότ είναι μεγάλη θαυμάστρια του Κάπτεν Μαν. Η Σαρλότ μαθαίνει το μυστικό του Χένρι και έτσι γίνεται μάνατζερ του Ρέι και του Χένρι.
  • Σον Ράιαν Φοξ ως Τζάσπερ Ντάνλοπ, ένας από τους κολλητούς του Χένρι. Αυτός έχει πάρα πολλές ιδέες, αλλά οι περισσότερες είναι πολύ κακές. Ο Τζάσπερ είναι κολλητός με τον Χένρι από το νηπιαγωγείο. Αυτός είναι συλλέκτης κουβάδων κάτι το οποίο στεναχωρέι την Σαρλότ και τον Χένρι. Επιπλέον, ο Τζάσπερ κάνει συνεχώς ερωτήσεις και είναι, επίσης, μεγάλος θαυμαστής του Κάπτεν Μαν.
  • Έλα Αντερσον ως Πάιπερ Χαρτ, η μικρή αδερφή του Χένρι, η οποία είναι μεγάλη θαυμάστρια του Κάπτεν Μαν. Αυτή και ο Χένρι είναι απόμακροι μεταξύ τους. Η Πάιπερ υποστηρίζει ότι μισεί τη ζωή της. Επίσης, η Πάιπερ σιχαίνεται τον Τζάσπερ, λόγω των γελοιοτήτων του και αυτή έχει αντιπαλότητα μαζί του.

Δευτερεύοντες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τζέφρι Νίκολας Μπράουν ως κύριος Χάρτ, ο πατέρας τού Χένρι και τής Πάιπερ.
  • Κέλι Σάλιβαν ως κα Χαρτ, η μητέρα τού Χένρι και τής Πάιπερ.
  • Μάθιου Ζανγκ ως Όλιβερ Πουκ, ένα παράξενο και ιδιότροπο αγόρι. Αυτός είναι κολλητός με τον Σίδνεϊ Μπερνμπαμ και έχουν το ίδιο ενδιαφέρον σχετικά με τα περίεργα ρόυχα.
  • Τζο Καπριέλιαν ως Σίδνεϊ Μπερνμπαμ, ένα αγόρι, το οποίο έχει την ίδια προσωπικότητα με τον κολλητό του Όλιβερ Πουκ.
  • Ντάνκαν Μπράβο όπως ο κύριος Γκουτσ, ο ιδιοκτήτης του "Τζανκ & Σταφ", ο οποίος δουλεύει μαζί με τον Κάπτεν Μαν. Αυτός προειδοποιεί τον Κάπτεν Μαν όταν υπάρχει κίνδυνος στο Σουέλβιου. Επίσης, αυτός έχει ένα νεαρό ανιψιό ονόματι Μπέντζι και ένα κατοικίδιο σαρκοφάγο ζώο ονόματι Ομάρ.
  • Μάικλ Δ. Κοέν ως Σουόζ Σφοτσ, ένας εργαζόμενος του Κάπτεν Μαν, οποίος χειρίζεται τον εξοπλισμό στο Σπήλαίο του, καθώς ήταν ο ίδιος που τον έφτιαξε. Η φιλία τού Σουόζ και τού Κάπτεν Μαν καταστράφηκε όταν ο Σουόζ έκλεψε την κοπέλα του Κάπτεν Μαν. Ωστόσο, τελικά, τα ξαναβρίσκουν, όταν ο Χένρι λέει στον Κάπτεν Μαν να τόν συγχωρήσει.
  • Γουίνστον Στόρι ως Τρεντ Όβεραντερ, ο παρουσιαστής των ειδήσεων, ο οποίος ανακοινώνει τα γεγονότα του Σουέλβιου, μεταξύ των οποίων και οι αποστολές του Κάπτεν Μαν.
  • Κάρι Μπάρετ η Μαρία Γκέιπερμαν, η συμπαρουσιάστρια του Τρεντ Όβεραντερ.
  • Τζιλ Μπέντζαμιν ως Μις Σαρόνα Σέιπεν, η καθηγήτρια ιστορίας στο γυμνάσιο του Σουέλβιου, το σχολείο στο οποίο πηγαίνει ο Χένρι.
  • Μέιβ Τομάλτι ως Μπιάνκα, ένα κορίτσι, το οποίο αγαπάει ο Χένρι.
  • Ανδρέας Κάλντγουελ ως Μιτς Μπίλσκι, ένας σχολικός νταής, ο οποίος μαλώνει με τον Χένρι.

Παραγωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 13 Μαρτίου του 2014, συμφωνήθηκε να παραχθούν 20 επεισοδία. Στις 26 Ιουλίου 2014, έκανε πρεμιέρα με το πρώτο επεισόδιο, το οποίο έχει διάρκεια 46 λεπτών και προβλήθηκε ως ταινία. Στις 18 Νοεμβρίου 2014, συμφωνήθηκε να παραχθεί ένας δεύτερος κύκλος αποτελούμενος από 20 επεισόδια.

Μετάδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον Καναδά, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου 2014 στο YTV[3]. Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 24 Ιανουαρίου 2015 στο Nickelodeon[4]. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου 2015 στο Nickelodeon[5]. Στην Ελλάδα, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 25 Απριλίου 2015 στο Nickelodeon[6]. Τέλος, στις 4 Μαΐου 2015, η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Nicktoons των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βραβεία και απονομές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Βραβείο Κατηγορία Παραλήπτης Αποτέλεσμα
2015 Βραβεία Kids' Choice 2015 Αγαπημένη τηλεοπτική σειρά Χένρι ο επικίνδυνος Υποψηφιότητα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'Henry Danger' and 'Nicky, Ricky, Dicky & Dawn' Renewed for Second Seasons by Nickelodeon». tvbythenumbers.zap2it.com. 18 Νοεμβρίου 2014. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2014/11/18/henry-danger-and-nicky-ricky-dicky-dawn-renewed-for-second-seasons-by-nickelodeon/329224/. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2015. 
  2. «‘Henry Danger’ & ‘Nicky, Ricky, Dicky & Dawn’ Renewed By Nickelodeon». deadline.com. 2 Δεκεμβρίου 2014. http://deadline.com/2014/12/henry-danger-nicky-ricky-dicky-dawn-renewed-season-2-nickelodeon-1201306101/. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2015. 
  3. «Outrageous Fun this Fall on YTV! Weeknights at 7 p.m. ET/PT Beginning October 6». corusent.com. 30 Σεπτεμβρίου 2014. http://www.corusent.com/home/Corporate/PressReleases/tabid/1697/Default.aspx?Id=2810. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2015. 
  4. «ANUARY: 200+ new and returning Foxtel shows». foxtel.com. 2 Ιανουαρίου 2015. http://community.foxtel.com.au/t5/Foxtel-Blog/JANUARY-200-new-and-returning-Foxtel-shows/ba-p/39777. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2015. 
  5. «SAVE THE DAY THE SUPERHERO WAY WITH NICKELODEON THIS FEBRUARY». vimn.com. 15 Ιανουαρίου 2015. http://www.vimn.com/press/nick/press-releases/save-the-day-the-superhero-way-with-nickelodeon-this-february. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2015. 
  6. «Highlights Απριλίου: Nickelodeon Greece στους ρυθμούς των Kids 'Choice Awards 2015». rexsat.blogspot.gr. 19 Μαρτίου 2015. http://rexsat.blogspot.gr/2015/03/highlights-nickelodeon-kids-choice.html. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Κατηγορία:Αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές Κατηγορία:Νεανικές σειρές Κατηγορία:Σειρές του Nickelodeon