Χρήστης:Tmpou/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Λίγα λόγια για μένα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομάζομαι Θεοδόσης, είμαι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας και εργάζομαι σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου και επιδιώκω να βελτιώνομαι μέσα από αυτήν και ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άτομο. Η Βικιπαίδεια έχει αποτελέσει αμέτρητες φορές σημαντικό εργαλείο στα χέρια μου κι ελπίζω να συμβάλλω κι εγώ με τον τρόπο μου στην διεύρυνση των γνώσεων που εσωκλείει.

Οι ΤΠΕ στην Διδακτική της Βιολογίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Τεχνολογίες Πληροφοριών Επικοινωνίας αποτελούν κομβικό εργαλείο στην Διδακτική της Βιολογίας, καθώς συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του συγκεκριμένου μαθήματος. Δυστυχώς, η εκπαιδευτική πραγματικότητα εντός του σχολείου είναι μονοδιάστατη (ή δισδιάστατη σε κάποιες περιπτώσεις) κι εκεί ακριβώς είναι που παρεμβαίνει η νέα τεχνολογία, έτσι ώστε στα παραδοσιακά διδακτικά μέσα να προσθέσει εργαλεία (από την τηλεόραση και τα προγράμματα παρουσιάσεων ως τις πολυμεσικές εφαρμογές και το διαδίκτυο), τα οποία με τρισδιάστατο τρόπο καθιστούν εφικτή την αναπαράσταση περιβαλλόντων του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου (κύτταρο, οργανισμός, οικοσυστήματα), στα οποία η επίσκεψη είναι αδύνατη. Επιπρόσθετα, καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση εικονικών πειραμάτων, τα οποία για διάφορους λόγους (οικονομικοί λόγοι, λόγοι χρόνου, λόγοι επικινδυνότητας) δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν στο σχολείο.

https://www.youtube.com/watch?v=gB8qnsOJfYE αριστερά|μικρογραφία|263x263εσ|[https://www.youtube.com/watch?v=gB8qnsOJfYE Οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση]