Χρήστης:TALE 75/πρόχειρο/Serge Gainsbourg (1)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
TALE 75/πρόχειρο/Serge Gainsbourg (1)


Ένας ύμνος για να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι ημερών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1967, ο καλλιτέχνης γράφει το "Le Sable"  και το "Soldat" κατά τη διάρκεια του πολέμου των Εξι Ημερών κατά παραγγελία του πολιτιστικού ακόλουθου της πρεσβείας του Ισραήλ, που επιθυμεί να στείλει ένα στρατιωτικό εμβατήριο για την τόνωση του ηθικού των ισραηλινών στρατευμάτων εν όψει των επικείμενων βίαιων συγκρούσεων με τους Άραβες. Ο συνθέτης διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με το εβραϊκό Κράτος λόγω της καταγωγής του. Η αρχική ηχογράφηση όμως θα μείνει στα αρχεία του ραδιοφωνικού σταθμού Kol Israel.

Οι στίχοι του τραγουδιού θα εκπλήξουν πολύ κόσμο, όταν θα μεταδωθεί ραδιοφωνικά η αποκατεστημένη βερσιόν, το 2002.

Το περιοδικό Tribune Juive θα γράψει σ'ένα άρθρο του: "...Παρ'όλα αυτά ο Gainsbourg δεν είχε ποτέ δεσμούς με το κράτος του Ισραήλ. Δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι εκεί. Κι όταν μιλούσε για την καταγωγή του, προτιμούσε να επικαλείται την Ρωσία των γονιών του. Ομολογεί άραγε με αυτό το τραγούδι  ό,τι ποτέ δεν τόλμησε να πει;"....."Κανείς ποτέ δεν θα φανταζόταν, παρ'ότι δεν έκρυψε ποτέ πως ήταν Εβραίος, ότι θα έγραφε ένα τόσο στρατευμένο τραγούδι για το νεαρό κράτος του Ισραήλ με αφορμή τον πόλεμο των Εξι Ημερών και την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ.

Οι Μούσες του και οι θυελλώδεις έρωτες

Στα τέλη του 1967 ζει ένα σύντομο μα δυνατό πάθος με την Μπριζίτ Μπαρντώ για την οποία έγραψε πολλά εμβληματικά κομμάτια όπως το :"Initials B.B.", "Bonnie and Clyde", "Harley Davidson", "Je t'aime.... moi non plus"

[[Κατηγορία:Γάλλοι ηθοποιοί]] [[Κατηγορία:Γάλλοι πιανίστες]] [[Κατηγορία:Γάλλοι σκηνοθέτες]]