Χρήστης:Soulouposeto/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ιστοσελίδα - Ηλεκτρονικό Περιοδικό για Διακόσμηση Εσωτερικών & Εξωτερικών χώρων - Κήπο - Κατασκευές - DIY

Το Soulouposeto ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 και είναι το πρώτο site παρόμοιας θεματολογίας που δημιουργήθηκε στην Ελληνική γλώσσα, με αποκλειστικά πρωτότυπα και εκτενή άρθρα δημιουργημένα από τους συντάκτες του και όχι αντιγραμμένα ή μεταφρασμένα από ξενόγλωσσα ηλεκτρονικά περιοδικά αντίστοιχης θεματολογίας.

Η σελίδα-κοινότητα του Soulouposeto στο Facebook αριθμεί περίπου 180.000 followers και η αντίστοιχη στο Pinterest -στην οποία περιέχονται περισσότεροι από από 400 θεματικοί πίνακες με τις φωτογραφίες/εικόνες που πλαισιώνουν τα άρθρα του site- δέχεται μηνιαίως πάνω από 3,5 εκατ. επισκέπτες.

Με βασικό του σύνθημα "Για να αλλάξουμε και να ομορφύνουμε τον κόσμο ας ξεκινήσουμε από τον ...κόσμο μας" το Soulouposeto με τα λεπτομερή και επεξηγηματικά του άρθρα δίνει την δυνατότητα σε όποιον πραγματικά το επιθυμεί, ακόμη και αν δεν διαθέτει καμία προηγούμενη γνώση στα αντικείμενα Διακόσμηση - Χειροποίητες Κατασκευές, να διαμορφώσει-διακοσμήσει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με τον πιο ενδεδειγμένο λειτουργικά, καλαίσθητο και κατά το δυνατόν οικονομικότερο, ανά περίπτωση, τρόπο.

Μεγάλο μέρος του περιεχομένου καλύπτουν θέματα Διακόσμησης-Κατασκευών με Φυσικά & Ανακυκλώσιμα υλικά και στις ιδιαίτερα δημοφιλείς κατηγορίες θεμάτων του site, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η "Διακόσμηση Εσωτερικών & Εξωτερικών χώρων" με ιδέες για διαμόρφωση χώρου, επίπλωση, διακοσμητικούς συνδυασμούς κλπ. οι δημοσιεύσεις που αφορούν "DIY Έπιπλα" με αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με Βάψιμο-Τεχνικές Παλαίωσης-Κατασκευή επίπλων, οι Εποχιακές προτάσεις με ιδέες Διακοσμήσεων-Κατασκευών για Χριστούγεννα,Πάσχα, Καλοκαίρι κλπ, η "Κηπουρική" με πληροφορίες και χρηστικές συμβουλές φροντίδας κήπου τόσο γενικά όσο και ανά φυτό και φυσικά οι στήλες "DIY-Φτιάξτο Μόνος σου" και "Κατασκευές" που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υλικών και τεχνικών δημιουργίας κάθε τύπου διακοσμητικού ή χρηστικού αντικειμένου για το σπίτι, το μπαλκόνι, τον κήπο.

Οι αναγνώστες του Soulouposeto έχουν την δυνατότητα να στέλνουν μέσω email φωτογραφίες κατασκευών τους οι οποίες παρουσιάζονται στα αφιερώματα "ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ" της σελίδας του Soulouposeto στο Facebook, κάθε Σάββατο.