Χρήστης:SmaragdiTa/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή είναι η κύρια σελίδα προχείρων του χρήστη SmaragdiTa. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 ανανέωση λίστας 


Δημιουργία νέας σελίδας:

 Γενικό λήμμα 

Παραδοσιακός / Λαϊκός πολιτισμός
Χειρωνακτικές τέχνες Τέχνες
 Τεχνική  

 Εργαλείο  

Ερμηνευτικές & Παραστατικές τέχνες
 Θεατρικό έργο  

 Μουσικό θεατρικό έργο  

 Όπερα  

 Μουσικό άλμπουμ  

 Χορός  

Οπτικοακουστικές τέχνες
 Κινηματογραφική ταινία  

Αλληλεπιδραστική τεχνολογία
 Βιντεοπαιχνίδι  

Λογοτεχνία
Πολιτιστική κληρονομιά
 Αρχαιολογικός χώρος 
Αμυντικός (ακρόπολη, αμυντικός χώρος, οχύρωση, πύργος, χώρος μάχης), αποθηκευτικός (), διαμονής (ακρόπολη, διαμονής, οικισμός, οικιστικό σύνολο, οχυρωμένος οικισμός, παραδοσιακός οικισμός, πόλη, πόλη-κάστρο, προϊστορικός οικισμός), ενασχολήσεων (αγορά, βιοτεχνική εγκατάσταση, εμπορικό κέντρο, ενασχολήσεων, μεταλλευτικό συγκρότημα), κέντρο διοίκησης (ακρόπολη, ανακτορικό συγκρότημα, διοικητικό κέντρο, κέντρο διοίκησης), κοινής ωφέλειας (εκπαιδευτικό κέντρο, κοινής ωφέλειας, λουτρά, σχολή), νεκρικός (θαλαμοειδείς τάφοι, θολωτοί τάφοι, νεκρικός χώρος, νεκρόπολη, νεκροταφείο, ταφικός τύμβος), υποδομής (λιμενικές εγκαταστάσεις, υποδομής), χώρος εκτός κατάταξης (ανάκτορο, ιερά οδός, συγκρότημα μνημείων, μονή, ναυάγιο)

Συνήθως έχουν παρέλθει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών της
 Μνημείο 
Κατοικία (έπαυλη, οικία, σπήλαιο), ανάκτορο, οχύρωση (τείχη, πύργος, κάστρο, φρούριο, πύλη), διοικητικό κτίριο (μέγαρο, πρυτανείο, βουλευτήριο, βουλή, δημαρχείο, δικαστήριο, νομαρχία, τελωνείο), λουτρά (θέρμες - λουτρά, χαμάμ, ιαματικές πηγές), λατρευτικό μνημείο (ιερό κτίριο, σπήλαιο, αρχαίος ναός, βωμός, ηρώο, θόλος, ιερά οδός, ιερή πηγή, σπήλαιο, ασκηταριό, βαπτιστήριο, καθολικό μονής, μονή, παρεκκλήσι, τζαμί, χριστιανικός ναός), αναμνηστικό / διακοσμητικό μνημείο (αναθηματικό μνημείο, αψίδα, θησαυρός, τρόπαιο, χορηγικό μνημείο, ωρολόγιο, κωδωνοστάσιο, συντριβάνι), ταφικό μνημείο (θολωτός τάφος, τάφος, τύμβος, επιτύμβιο μνημείο, ηρώο, θαλαμωτός τάφος, καμαροσκεπής τάφος, λυκιακός τάφος, μακεδονικός τάφος, μαυσωλείο, πυραμιδοειδής τάφος, κατακόμβη), υποδομή (γέφυρα, δίολκος, κρήνη, οδός, όρυγμα, αναλημματικός τοίχος, υδραγωγείο, λιμάνι, σιδηροδρομικός σταθμός, φάρος, φρέαρ), αθλητική εγκατάσταση (αρχαίο γυμνάσιο, ιππόδρομος, παλαίστρα, στάδιο), θέατρο, ωδείο, μνημείο εμπορικής / βιοτεχνικής δραστηριότητας (κλίβανος, εργαστήριο γλυπτικής, εργαστήριο κεραμικής, στοά), εμπορικό κτήριο / κατάστημα (αγορά, ζαχαροπλαστείο, καφενείο), βιοτεχνικό / βιομηχανικό μνημείο ή εργαστήριο (ανεμόμυλος, αποθήκη, αρτοποιείο βιοτεχνικό / βιομηχανικό κτήριο, ελαιοτριβείο, υδρόμυλος), κοινοφελές ίδρυμα (νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, ταχυδρομείο, τράπεζα), κινηματογράφος

 Παιχνίδι  

Συλλογική πολιτισμική έκφραση ενός λαού
 Αφηγηματικός λόγος 
Προφορική ιστορία, αφήγηση, θρύλος, λαϊκό παραμύθι, μύθος, λαϊκή κοσμοθεώρηση κλπ.

 Έθιμο, τελετουργία  

 Μουσική  

 Τραγούδι 

 Χορός  

 Λαϊκό θέατρο  

 Φαγητό  

 Ποτό  

 Τεχνική  

Λοιπά στοιχεία
Επιστήμη
Ιατρική
 Πάθηση  

 Φάρμακο, θεραπεία ή συσκευή 

 Επέμβαση ή διαδικασία 

 Σημάδι ή σύμπτωμα 

 Ιατρική εξέταση  

 Ιατρική ειδικότητα  

 Ανατομία  

Βιολογία
 Ζώο  

 Φυτό  

Φυσική Μαθηματικά
Γεγονότα
 Πολιτική εξέλιξη  

 Μάχη  

Πρόσωπα
Οργανισμοί
 Κυβερνητικός φορέας  

Μέρη
Φυσικές περιοχές
 Ποτάμι  

 Περιοχή  

Διοικητικές περιοχές Ειδική χρήση
Κατασκευές
Κτίσματα Κτίρια Εγκαταστάσεις
Τεχνολογία
Οχήματα
 Αυτοκίνητο  

 Πλοίο  

Συσκευές Παραγωγή
Άλλα
 Επάγγελμα  

 Εφημερίδα  


Έλεγχος αν υπάρχει ήδη η σελίδα
(λήμματα)       (πρόχειρα)

Η Ιουλία Τσέτη, είναι φαρμακοποιός και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ιουλία Τσέτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Βιοφαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Manchester. Η Ιουλία Τσέτη, συνεχίζει επάξια, τη δυναμική και ιστορική πορεία που χάραξε ο πατέρας της Κλέων Τσέτης, φαρμακοποιός, ερευνητής και βιομήχανος, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια της Uni-pharma το 1963.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2010 είναι πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-pharma, InterMed, την πρότυπη μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών ελληνικής βιοποικιλότητας στα Οινόφυτα UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle. Σήμερα ο Όμιλος (ΟΦΕΤ) απασχολεί πλέον των 600 εργαζομένων, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κηφισιά και εξάγει σε πλέον των 66 χωρών. Από τον Ιούνιο του 2020, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Από τον Ιανουάριο του 2021, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Global Compact Network Hellas.

Σημαντικά προϊόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η φαινοβαρβιτάλη ως πόσιμο διάλυμα, το LUMIDROPS® που ανακάλυψε το 1963 ο Κλέων Τσέτης, ήταν μόνο η αρχή. Apotel, Salospir, T4, Trebon, Trebon Grippe, Trebon Grippe day & night, Trofocart, Unisept, Algofren, Eva, Luxurious, Eva Belle, Chlorhexil, είναι μερικά μόνο από τα σκευάσματα που παράγονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Κηφισιά, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά εκατομμυρίων ανθρώπων διεθνώς.

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ιουλία Τσέτη, έχει βραβευθεί επανειλημμένως από ελληνικούς και ξένους πιστοποιημένους φορείς, οδηγώντας τον Όμιλο ΟΦΕΤ σε σημαντικά επιτεύγματα, όπως την υλοποίηση διαρκών επενδύσεων, τη συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, την εμπορική δραστηριότητα σε πέραν των 66 χωρών του εξωτερικού, την αύξηση των θέσεων εργασίας, την κοινωνική προσφορά της, αλλά και την απόκτηση σημαντικού αριθμού διακρίσεων, εθνικών και διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Υπό την ηγεσία της, ο ΟΦΕΤ συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων και με τη διενέργεια σημαντικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και αυτοματοποίησης έχει εισέλθει δυναμικά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Κοινωνική προσφορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ιουλία Τσέτη, έχει συστήσει την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κλέων Τσέτης (ΑΜΚΕ), για την προώθηση των Επιστημών Υγείας και του Πολιτισμού, υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο των πανεπιστημίων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων, όπως επίσης και τις νέες γενιές επιστημόνων με χορήγηση υποτροφιών.

Το 2020, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας του SARS CoV-2, υλοποίησε τέσσερις μεγάλες δωρεές προς το Ελληνικό και Κυπριακό υγειονομικό σύστημα καθώς και προς τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, προσφέροντας εκατομμύρια δόσεις Unikinon (με δραστική ουσία την χλωροκίνη) και χιλιάδες λίτρα αντισηπτικών.

Παράλληλα, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, «τρέχει» εδώ και χρόνια ανθρωποκεντρικές δράσεις που εντάσσονται στην ευρύτερη Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, με άξονες την προστασία του Περιβάλλοντος, την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων και την στήριξη της νέας γενιάς και της επιστήμης. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνει, η Αποστολή Ζωής με επισκέψεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας, ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και κατά τόπους Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, η συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ και συμμετοχή στο MAGIC DIABETES BUS, το Science on The Go- Κινητό Εργαστήρι Επιστήμης, μεγάλα Περιβαλλοντικά Προγράμματα υπό τον τίτλο U & I GREEN και Save the Sea, η συνεργασία με την Axion Hellas και το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ- στηρίζοντας τις γενναίες γυναίκες με καρκίνο του μαστού- και οι υποτροφίες του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης σε νέους επιστήμονες και φοιτητές, αποτελούν κορυφαίες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου. Δύο ακόμη δράσεις, είναι το ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ – Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και το Dental Run, σε συνεργασία με το GREEK PHARMACEUTICAL STUDENTS’ FEDERATION.

Βιώσιμη ανάπτυξη & αειφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι βιομηχανίες Uni-pharma & InterMed, αποτελούν από το 2016, υπερήφανα μέλη του UN Global Compact - Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών- ενώ ο ΟΦΕΤ από τις 7 Δεκεμβρίου 2020, βρίσκεται στην ηγετική ομάδα των 25 επιχειρήσεων «MOST SUSTAINABLE COMPANIES IN GREECE 2020», λειτουργώντας ως παράδειγμα καλής επιχειρηματικής πρακτικής της χώρας.