Πρότυπο:Article templates/lists/Πρόσωπο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης (1973) είναι επιχειρηματίας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και πολιτικός. Υπηρετεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράξης ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Περιφερειακή Σύνθεση». Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στον Β βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2019.

Γεννήθηκε στην Νέα Βύσσα Ορεστιάδας το 1973 και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε ηλικία περίπου 23 ετών. Κύριος τομέας της επιχειρηματικής του δράσης υπήρξε και παραμένει έως σήμερα ο κλάδος της Εστίασης, ωστόσο έχει αναπτύξει δραστηριότητα και σε άλλους κλάδους και τομείς.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Η Περιφερειακή Σύνθεση Η Περιφερειακή Σύνθεση αποτέλεσε ένα όραμα του Χριστόδουλου Τοψίδη, που έγινε πράξη το 2018 και έναν χρόνο μετά έλαβε μέρος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019. Αν και πρωτοεμφανιζόμενοι – τόσο η παράταξη, όσο και ο Χριστόδουλος Τοψίδης ως επικεφαλής- το τελικό ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε ήταν 49.23% Έκτοτε, μάχεται δυναμικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, έχοντας καταφέρει σημαντικές νίκες στο πλαίσιο άσκησης πολιτικής με προσανατολισμό το δημόσιο συμφέρον και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Επιμελητήριο Έβρου Τον Δεκέμβριο του 2011 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και μετοίκησε από την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη. Τον Δεκέμβριο του 2017 επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και τον Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος του νεοσύστατου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ενασχόληση μου με τον θεσμό του Επιμελητηρίου και η συνεχής επαφή με τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτέλεσε ευκαιρία εμπεριστατωμένης γνωριμίας της δυναμικής αλλά και των προβλήματων που υπάρχουν και ταλανίζουν τους επαγγελματίες και τους πολίτες της περιοχής του Έβρου, της Θράκης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.