Χρήστης:Simorgen/πρόχειρο/Horizon Zero Dawn

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



Τρόπος Παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Horizon Zero Dawn είναι ένα open world παιχνίδι δράσης που διμιουργήθηκε από τους Guerrilla Games διαδραματίζουν από την άποψη τρίτου προσώπου.Οι παίχτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο της Aloy, μια κυνηγός και τοξότριας, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από ένα μετά-αποκαλυπτικό γης κυβερνάται από ρομποτικά πλάσματα είναι γνωστή απλά ως «μηχανές».Εξαρτήματα της μηχανής,όπως η ηλεκτρική ενέργεια και το μέταλλο που αποτελούνται που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Aloy και αυτή μπορεί να λεηλατήσουν τα πτώματα τους να βρουν χρήσιμους πόρους για χειροτεχνίες στα όπλα της.Η Aloy χρησιμοποιεί μια ποικιλία τρόπων για να σκοτώσει τους εχθρούς, ένα από τα όπλα της Aloy είναι ο καθορισμός παγίδων, ένα άλλο όπλο είναι το Tripcaster χρησιμοποιώντας το Tripcaster τα γυρίσματα εχθρών με βέλη με τη χρήση εκρηκτικών υλών, και την καταπολέμηση της Aloy σώμα με σώμα.Όπλα και παγίδες μπορούν να αγοραστούν από τους εμπόρους που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Περαιτέρω, είναι ουσιαστικά σε θέση να χαράξει μια επιλογή από τα πλάσματα με το εργαλείο Shortcut, μετατρέποντάς σε αυτοσχέδια οχήματα ή συνταξιδιώτες.Η Aloy μπορεί επίσης να κρυφτεί στο φύλλωμα και ενέδρα κοντά στους εχθρούς για να εξασφαλίσει το άμεσο takedown.Μια «σάρωση εστίαση» επιτρέπει την Aloy να καθορίσει ευαισθησίες τους εχθρούς της προσδιορίσει τη θέση τους, το συγκεκριμένο επίπεδο διαθέτουν και τη φύση των λαφύρων που θα πέσουν.Υπάρχουν τρεις κατηγορίες της ικανότητας tree- ανησυχίες Prowler,stealth,Brave,βελτιώσει μάχης και «ζωοτροφών» αυξάνει την επούλωση και τη συγκέντρωση των δυνατοτήτων. Το παιχνίδι διαθέτει ένα ανοιχτό κόσμο με δυναμικό κύκλο ημέρας-νύχτας και το σύστημα καιρικές συνθήκες που μπορούν να εξερευνηθούν χωρίς οθόνες φόρτωσης.Ζώνες διαφθοράς αποτελούν τομείς που ενισχύουν δυσκολία και κατοικείται από μολυσμένα μηχανήματα που συμπεριφέρονται με περισσότερη επιθετικότητα.Για να αποκαλύψει περισσότερα από το χάρτη, κάποιος πρέπει να αναβαθμίσουν μεγάλη καμηλοπάρδαλη-όπως πλάσματα γνωστά ως Tallnecks.Είκοσι-έξι ρομποτικό σχέδια πλάσμα είναι παρόντες στο παιχνίδι.Αποθήκευση πόντους και γρήγορα ταξίδια μπορεί να προσεγγιστεί από την αλληλεπίδραση με φωτιές, όταν ανακαλύφθηκε.Η δομή αναζήτηση ξεδιπλώνεται για να φιλοξενήσει την εξερεύνηση των φυλών, ενώ η κύρια ιστορία καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο. Μεμονωμένες περιπτώσεις υπόκεινται σε λύση επίσης.Ένας τροχός διάλογος χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με μη-playable χαρακτήρες.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι βρίσκεται στο μέλλον περίπου χίλια χρόνια σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν υποχωρήσει σε πρωτόγονες φυλετικές κοινωνίες ως αποτέλεσμα κάποιας άγνωστης καταστροφής που κατέστρεψε τον ανθρώπινο πολιτισμό.Οι τεχνολογικά προχωρημένοι προκάτοχοί τους θυμούνται ασαφώς οι "παλιότεροι". Τα μεγάλα ρομποτικά πλάσματα γνωστά απλά ως "μηχανήματα" κυριαρχούν τώρα στη Γη.Ως επί το πλείστον συνυπάρχουν ειρηνικά με τους ανθρώπους, οι οποίοι περιστασιακά τους κυνηγούν για μέρη. Ωστόσο, ένα πρόσφατο φαινόμενο γνωστό ως "Derangement" έχει κάνει τις μηχανές πιο επιθετικές απέναντι στον άνθρωπο και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μεγαλύτερες και νεκροί μηχανές.

Υπάρχουν τρεις φυλές που χαρακτηρίζονται πρωταρχικά στο παιχνίδι: η Νόρα, η Carja και το Oseram. Οι Νόρα είναι άγριοι κυνηγοί-συλλέκτες που ζουν στα βουνά και λατρεύουν τη φύση ως «όλη τη μητέρα». Οι Carja είναι κατασκευαστές πόλεων που κατοικούν στην έρημο και λατρεύουν τον Ήλιο. Οι Oseram είναι γνωστοί για τη μεταλλουργία τους, τη ζυθοποιία και τη συζήτηση. Χρησιμεύουν επίσης ως μισθοφόροι.

Προγραμματισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αποδοχή από το κοινό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • τίτλος. 
  • τίτλος. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]