Χρήστης:River88~elwiki/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ανδρέας Πιτσιλλίδης
Βουλευτής Βουλής των Αντιπροσώπων
Περίοδος
27 Μαϊου, 2011 – 21 Μαϊου, 2016
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση3 Ιουνίου 1977 (1977-06-03) (46 ετών), Λευκωσία, Κύπρος
ΕθνότηταΕλληνική
Πολιτικό κόμμαΔημοκρατικός Συναγερμός
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΕπάγγελμαΘεολόγος
Πολιτικός
ΘρήσκευμαΧριστιανός Ελληνορθόδοξος
Ιστοσελίδαwww.andreaspitsillidis.com

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης είναι Kύπριος πολιτικός και θεολόγος.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία τον Ιούνιο του 1977 και κατάγεται από το ηρωοτόκο Παλαιχώρι. Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τυγχάνοντας υποτροφίας για τις άριστες του επιδόσεις. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα M.A (Master of Arts) στο Trinity College του Πανεπιστήμιου του Cambridge στην βιβλική, αρχαία εβραϊκή γλώσσα. Ακολούθως,ολοκλήρωσε δεύτερο μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της εποχής της Καινής Διαθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης και υποψήφιος Διδάκτωρ.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Εργάστηκε 10 χρόνια ως Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο και ολοκλήρωσε μια καινοτόμο μεταφραστική εργασία στο κείμενο της Αγίας Γραφής από τις αρχαίες πρότυπες γλώσσες.
  • Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας τόσο την Εκκλησία της Κύπρου στο Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, όσο και το Διεθνές Βήμα Συνάντησης Θρησκειών και Πολιτισμών, της Εκτελεστικής Γραμματείας του οποίου υπήρξε μέλος. Την Εκκλησία της Κύπρου έχει εκπροσωπήσει και σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Ορθοδόξων Εκκλησιών με πρώτη το 2002 στο Βουκουρέστι.
  • Το 2003 διετέλεσε Γραμματέας της Επιστημονικής Επιτροπής για την ίδρυση Σχολής Θεολογικών και Πολιτιστικών Σπουδών στην Κύπρο.
  • Το 2007 διετέλεσε Διευθυντής Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, υπεύθυνος για την επίσημη περιοδική έκδοση της Μητροπόλεως, το ανθρώπινο δυναμικό της αλλά και το πολυσχιδές εκκλησιαστικό της έργο. Την Μητρόπολη Κύκκου εκπροσώπησε το 2008 στην ειδική παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την καταστροφή της θρησκευτικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο.
  • Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ το 2009 μετά από Αριστίνδην τιμητική επιλογή από τον τότε Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
  • Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού από το 2009 και το 2012 Συντονιστής Επίτροπος Περιβάλλοντος του ΔΗΣΥ
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστιτούτου Πολιτισμού του ΔΗΣΥ από το 2008.
  • Βουλευτής Λευκωσίας του ΔΗΣΥ από τον Μάιο του 2011 και Γραμματέας της Βουλής Αντιπροσώπων.
  • Μέλος των Κοινβουλευικών Επιτροπών Παιδείας, Άμυνας, Εργασίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος.
  • Ευρωβουλευτής από τον Μάρτιο του 2013 σε διαδοχή του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη μετά την ανάδειξη του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
  • Μέλος της Πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
  • Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αναπληρωτής της Επιτροπής Προϋπολογισμών. Μέλος τωνΑντιπροσωπειών του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Ιαπωνία, τις χώρες της Μεσογείου, και το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.

Συγγραφικό έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Πολύτομο μεταφραστικό έργο της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης από τα πρωτότυπα εβραϊκά, αραμαϊκά και αρχαία ελληνικά κείμενα.
  2. Υπό έκδοση ειδικός τόμος για τον γεωοπολιτικό, γεωοικονομικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  3. Επιστημονική Γνώμη στην Επιτροπή Δοτών Οργάνων Κύπρου του Υπουργείου Υγείας Κύπρου για το θέμα της αφετηρίας και του οριστικού τέλους της ζωής από βιοηθικής άποψης.
  4. Ιστορία της συμβολής του 386 ΤΠ (Τάγματος Πεζικού) κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
  5. Μεταπτυχιακή μελέτη για την Συμβολή του Αποστόλου Βαρνάβα στην αρχαία Εκκλησία και στην Κύπρο.
  6. Επιστημονική έκδοση για το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Μάρκου με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αποστόλου Μάρκου στον Στρόβολο.
  7. Επιστημονικές ανακοινώσεις στους τόμους Α' και Β' των Συνεδρίων του Παγκόσμιου Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών.
  8. Επιμέλεια πολλών επίτομων εκδόσεων ως Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου π.χ Ιστορία της Μικρασιατικής Εκστρατείας του Στρατηγού Αθανάσιου Νικολοδήμου

Τιμητικές διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ανακηρύχθηκε τιμητικά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Βήματος Συνάντησης Θρησκειών και Πολιτισμών
  • Βραβεύτηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμμοχώστου για την συμβολή του στο ζήτημα της ενημέρωσης για την Μεταμόσχευση Οργάνων
  • Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλιο του Πάπα Βενέδικτου ΣΤ' από την Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου για τις υπηρεσίες του στην Κοινότητα Μαρωνιτών *και την συμβολή του κατά την Επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο
  • Βραβεύτηκε για την κοινωνική και φιλανθρωπική του δραστηριότητα από τις Λέσχες Λάιονς όλων των πόλεων της Κύπρου, το Ίδρυμα "Ελπίδα" για παιδιά με καρκίνο καθώς και πολλά Συστήματα Προσκόπων.
  • Για την ειδική του προσφορά στον τομέα της Νεότητας έτυχε τιμητικής διακρίσεως από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες πληροφορίες σχετικές με το θέμα River88~elwiki/πρόχειρο
μπορείτε να βρείτε ψάχνοντας στα αδελφικά έργα της Βικιπαίδειας:

Λογότυπο Βικιλεξικού Ορισμoί λεξικού από το Βικιλεξικό
Λογότυπο Βικιβιβλίων Εγχειρίδια από τα Βικιβιβλία
Λογότυπο Βικιφθεγμάτων Αποφθέγματα από τα Βικιφθέγματα
Λογότυπο Βικιθήκης Πηγαία κείμενα από τη Βικιθήκη
Λογότυπο Κοινών Εικόνες και πολυμέσα από τα Κοινά
Λογότυπο Βικινέων Ειδησεογραφικές ιστορίες από τα Βικινέα

Επίσημες Ιστοσελίδες

Πιτσιλλίδης, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Ανδρέας Κατηγορία:Λευκωσιάτες Κατηγορία:Κύπριοι βουλευτές Κατηγορία:Βουλευτές ΔΗΣΥ Κατηγορία:Βουλευτές Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας|}