Χρήστης:Magiakmrt/πρόχειρο/Ντίλαν Ο'Μπράιεν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Dylan O'Brien 2014 Comic Con (cropped)

Ο Ντύλαν Ο'Μπράιαν γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1991 στην πόλη της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α. Είναι Αμερικανός ήθοποιος και μουσικός. Πρώτα έλαβε την προσοχή ως ''Stiles Stilinski''στη σειρά MTV Teen wolf και μετατράπηκε σε ταινία όπως η πρώτη φορά,The Intership και Deepwater και ως μόνιμος πρωτοπόρος στην σειρά περιπέτειας Dystopian science-fiction The Maze Runner, αποτελούμενη από το The Maze Runner και τη συνέχεια του Maze Runner: The Scorch Trials. Είναι έτοιμος να επαναλάβει το ρόλο του στην τελευταία δόση του Maze Runner: The Death Cure, ο οποίος, μετά από κάποιες επαναδιοργάνωσεις λόγω σοβαρού ατυχήματος σχετικά με τον O'Brien, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 9 Φεβρουαρίου του 2018.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O'Brien γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, γιος της Lisa (née Rhodes), πρώην ηθοποιός που έτρεξε επίσης μια σχολή που ενεργεί και ο Patrick O'Brien, ένας χειριστής κάμερας. Μεγάλωσε στο Springfield Township, New Jersey, μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών, όταν με την οικογένειά του μετακόμισε στην παραλία Hermosa της Καλιφόρνιας. Ο πατέρας του είναι ιρλανδικής καταγωγής και η μητέρα του είναι ιταλικής, αγγλικής και ισπανικής καταγωγής. Μετά την αποφοίτησή του από το Mira Costa High School το 2009, σκέφτηκε να ασχοληθεί με τη ραδιοφωνική μετάδοση και ενδεχομένως να εργαστεί για τα Mets. Στα 14, ο O'Brien άρχισε να δημοσιεύει πρωτότυπα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube. Με τα βίντεο που εξελίχθηκαν, ένας τοπικός παραγωγός και σκηνοθέτης τον πλησίασε για να κάνει δουλειά για μια διαδικτυακή σειρά , οταν ηταν στο τελευταίο έτος του γυμνασίου. Ενώ εργάζονταν στις ιστοσελίδες, ο O'Brien συναντήθηκε με έναν ηθοποιό που τον συνέδεσε με έναν διευθυντή. Είχε προγραμματίσει να παρευρεθεί στο πανεπιστήμιο της Συρακούσης ως αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει μια σταδιοδρομία.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην πράξη, ο O'Brien, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από μικρού μήκους ταινίες μικρού μήκους που κυκλοφόρησε μέσω του προσωπικού του καναλιού YouTube. Ήταν επίσης ο drummer για την ανεξάρτητη ροκ μπάντα Slow Kids στο Play. Πέρασε αρκετές οντισιόν πριν πάρει έναν από τους κύριους ρόλους στο MTV Teen Wolf, μια σειρά που βασίζεται χαλαρά στην ταινία του 1985 με το ίδιο όνομα. Είχε προοριστεί να παίξει τον Scott, αλλά μετά την ανάγνωση του σεναρίου, O'Brien ήθελε να audition για το μέρος των Stiles αντ 'αυτού . Μετά από τέσσερις οντισιόν εκκρίθηκε. Το 2010, άρχισε να παίζει τον Stiles στη σειρά. Την επόμενη χρονιά, αστέρισε μαζί με τον Britt Robertson στη ρομαντική κωμωδία The First Time του σκηνοθέτη Jon Kasdan. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο διαγωνισμό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance του 2012 και κυκλοφόρησε αργότερα εκείνο το έτος. Στα μέσα του 2013, ο O'Brien συμπρωταγωνίστηκε στην κωμωδία του Shawn Levy's The Internship, με τον Vince Vaughn και τον Owen Wilson. Υπολογιζόταν ως πρωταγωνιστής στο sci-fi thriller της DreamWorks Glimmer, αλλά η παραγωγή δεν μπορούσε να συνεχιστεί εξαιτίας συγκρούσεων προγραμματισμού.Ο O'Brien έπαιξε τον Thomas στον ηγετικό ρόλο στο The Maze Runner, μια ταινία προσαρμογή του μυθιστορήματος του ίδιου ονόματός του, το οποίο άρχισε να γυρίζει το καλοκαίρι του 2013, ενώ βρισκόταν σε παύση από το Teen Wolf. Τον Μάρτιο του 2016, ο O'Brien τραυματίστηκε σε σκηνικό ενώ μαγνητοσκόπησε μια σκηνή για το Maze Runner: The Death Cure. Ο O'Brien βρισκόταν σε μια ιμάντα πάνω από ένα κινούμενο όχημα όταν τον έβγαλε απροσδόκητα και χτυπήθηκε από άλλο όχημα. Οι τραυματισμοί του, οι οποίοι περιλάμβαναν «διάσειση, κάταγμα και τραυματισμούς του προσώπου», ήταν σημαντικοί, αλλά όχι απειλητικοί για τη ζωή . Τον Απρίλιο του 2016, αποκαλύφθηκε ότι οι τραυματισμοί του ήταν "σοβαρές" και χειρότερες από ό,τι είχε σκεφτεί και θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει. Μετά από λίγους μήνες αποκατάστασης, ο O'Brien άρχισε τελικά να γυρίζει άλλα έργα και η αναδιάταξη των ημερομηνιών λήψης της τελευταίας δόσης στη σειρά Maze Runner, The Death Cure, από το 20th Century Fox τον Αύγουστο του 2016 σηματοδότησε μια πλήρη επιστροφή στην υγεία για Αυτόν. Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε με τον Mark Wahlberg στο θρίλερ-δράμα Deepwater Horizon, βασισμένο στην έκρηξη Deepwater Horizon 2010.Το 2017, θα πρωταγωνιστεί απέναντι στον Michael Keaton στην επερχόμενη CBS Films και Lionsgate Films προσαρμογή του αμερικανικού δολοφόνου, ένα δράμα-θρίλερ στο οποίο θα απεικονίσει το ρόλο του τίτλου χαρακτήρων Mitch Rapp. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • τίτλος. 
  • τίτλος. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]