Χρήστης:Ioannic/Απόστολος Τερζής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ioannic/Απόστολος Τερζής
Προσωπικές πληροφορίες
Πλήρες όνομαΑπόστολος Τερζής
Ημερ. γέννησης13 Μαρτίου 1971
Τόπος γέννησηςΒέροια
ΘέσηΑμυντικός
Πληροφορίες συλλόγου
ΟμάδαΆρης Θεσσαλονίκης (προπονητής)
Ομάδες νέων
Βέροια
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
1993-1995Δόξα Δράμας
Προπονητική καριέρα
ΠερίοδοςΟμάδα
2014

2015-2017

2017

2017

2018

2018-2023

2018

2019

2020

2022

2023
Λευκάδια

Βέροια προπονητής Νέων

Βέροια υπηρεσιακός προπονητής

Σπάρτη προπονητής

Βέροια υπηρεσιακός προπονητής

Άρης Θεσσαλονίκης βοηθός προπονητής

Άρης Θεσσαλονίκης υπηρεσιακός προπονητής

Άρης Θεσσαλονίκης υπηρεσιακός προπονητής

Άρης Θεσσαλονίκης υπηρεσιακός προπονητής

Άρης Θεσσαλονίκης υπηρεσιακός προπονητής

Άρης Θεσσαλονίκης προπονητής
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα και έχουν ανανεωθεί έως 13 Μαρτίου 2023.

† Συμμετοχές (Γκολ).

‡ Οι συμμετοχές και τα γκολ στις εθνικές ομάδες έχουν ανανεωθεί έως 13 Μαρτίου 2023.

Ο Απόστολος (Τόλης) Τερζής (γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1971) είναι Έλληνας επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου που υπηρετεί ως προπονητής στον Άρη της Super League .

Προπονητική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά από μια τυπική καριέρα ποδοσφαιριστή στις χαμηλές κατηγορίες, έγινε προπονητής της ομάδας Νέων της Βέροιας το 2015. Στα δύο χρόνια που ήταν εκεί, διετέλεσε και ως υπηρεσιακός προπονητής στην πρώτη ομάδα της Βέροιας. Το καλοκαίρι του 2017 διετέλεσε για λίγο προπονητής της Σπάρτης και ακολούθησε μια ακόμη σύντομη θητεία ως υπηρεσιακός προπονητής της Βέροιας τον χειμώνα του 2018. Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε ως βοηθός προπονητή στον Άρη, καταλήγοντας να αναλάβει το πόστο του υπηρεσιακού προπονητή, το Νοέμβριο του 2018, όταν διαδέχθηκε τον Πάκο Ερέρα στον πάγκο του Άρη για ένα μόνο παιχνίδι, και πιο συγκεκριμένα στην νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, για τη 10η αγωνιστική της Super League, κι εν συνεχεία παρέδωσε τη σκυτάλη στον Σάββα Παντελίδη. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη θέση του βοηθού προπονητή και δέκα μήνες αργότερα, όταν παραιτήθηκε ο Παντελίδης, ανέλαβε την πρώτη ομάδα για τέσσερα παιχνίδια, πρώτα σε μια νίκη με 4-0 επί του Παναθηναικού στο "Κλεάνθης Βικελιδης", μετά σε μια ισοπαλία με 2-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μετά σε δυο ήττες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το 3-2 από τη Λάρισα και το 2-1 από τον Ολυμπιακό. Επέστρεψε ξανά στο πόστο του βοηθού προπονητή, στο πλευρό του Μίκαελ Ένινγκ και τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Τερζής κλήθηκε ξανά σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού για ένα παιχνίδι, τη νίκη με 1-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Επέστρεψε για μια ακόμη φορά στο πόστο του βοηθού προπονητή, αυτή τη φορά στο πλευρό του Άκη Μάντζιου, καθώς και του προπονητή της ομάδας Κ-19 του Άρη. Μετά την αποχώρηση του Μάντζιου, το Φλεβάρη του 2022, ο Τερζής κλήθηκε ξανά σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού για ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ , το οποίο έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο ερχομός του Χερμάν Μπούργος, επανέφερε τον Τερζή το πόστο του βοηθού προπονητή μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, όταν και μετά την αποχώρηση του Μπούργος, ανέλαβε ξανά ο Τερζής τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή ( για μόλις 2 αγώνες, μία «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στη συνέχεια μια νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης μέσα στην Τρίπολη). Με την έλευση του Άλαν Πάρντιου ως πρώτου προπονητή του Άρη, ο Τερζής ανέλαβε αρχικά ως βοηθός του, και τελικά τον αντικατέστησε στις 12 Φεβρουαρίου 2023. Γενικότερα ο Απόστολος Τερζής, έχει χαρακτηριστεί από τους ανθρώπους του Άρη, ως άνθρωπος των ειδικών αποστολών καθώς ποτέ δεν αρνήθηκε να αναλάβει κρίσιμα πόστα μέσα στην ομάδα σε μεταβατικές περιόδους για το σύλλογο.

{{Superleague Greece managers}}{{Navboxes|title=Managerial positions|list1={{Veria F.C. managers}} {{Aris Thessaloniki F.C. managers}}}} [[Κατηγορία:Έλληνες ποδοσφαιριστές]] [[Κατηγορία:Προπονητές ποδοσφαίρου Άρη Θεσσαλονίκης]] [[Κατηγορία:Προπονητές ποδοσφαίρου Π.Α.Ε. Βέροιας]] [[Κατηγορία:Έλληνες προπονητές ποδοσφαίρου]] [[Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές Δόξας Δράμας]]